Ezt hogyan oldanád meg? (melóhelyi)
Hát mit tegyen? Szerinted nem maradna otthon, ha tehetné? Gondolom félti az állását és hiányozna az a pénz, amitől elesne, ha nem járna be dolgozni.
Most mit vársz válasznak, hogy fúj, miért nem marad otthon, miért betegíti meg a többit? Mert ilyen világot élünk, hogy az ember félve marad otthon. Átérzem a helyzetét, vérzett a mandulám, hánytam, 39°-os lázam volt, de bementem dolgozni, mert a főnököm még amiatt is megfenyegetett, hogy nem akartam túlórázni ilyen állapotban...
kolléganőm nagyon beteg volt soha nem megy orvoshoz de most mégis elment három napot nem volt dolgozni és 10 ezer forinttal kevesebb kapott
Szerinted megtehetik az eberek, hogy kiessen akár 5 ezer forint is mikor napról napra élnek?
Szomorú, hogy a fertőző érintett erre nem is gondol.
Önvédelemmel oldanám meg, minden érintett egészséges kolléga felvenné az alábbit:
"GlaxoSmithKline Kft. olyan, a világon egyedülálló arcmaszkot fejlesztett, amely egy úgynevezett virucoat (vírusellenes) hatóanyaggal van átitatva. A termék egy EN 149 szabvány szerinti (FFP2), fejlett technológiájú arcmaszk, ami elektrosztatikus felszínének köszönhetően megszűri a levegőben található vírusokat, kórokozókat. A virucoat bevonat elpusztítja a felületével érintkező valamennyi influenza vírust. Ezzel szinte 100%-os védelmet biztosít a maszk viselőinek. A hagyományos maszkoktól abban különbözik az Actiprotect, hogy nemcsak meggátolja a vírus bejutását a szervezetbe, hanem a maszk felszínére kerülő vírust meg is öli, így a megfertőződés esélye akkor sem áll fenn, amikor a viselője a maszkot megérinti. A maszkot bármely intézmény, szervezet és vállalat megrendelheti munkatársai és azok családjai számára. A maszk kiváló védekezési lehetőséget biztosít a rendszeresen utazóknak, mindazoknak, akiknek a közvetlen környezetében H1N1 fertőzött tartózkodik, akik gyakran kerülnek kapcsolatba idegenekkel. A maszkot azok is használhatják, akik nem kívánják felvenni a H1N1 elleni új védőoltást, ugyanakkor szeretnék elkerülni a fertőzést.
Az Actiprotect maszk fő tulajdonságai:
A felületére kerülő influenzavírusok, beleértve a H1N1 vírus, több mint 99.99%-át elpusztítja, hiszen a virucoat bevonat influenza vírus elleni felületi aktivitást eredményez.
Bevonata hatékony vírusölő védelmet biztosít egész napra. Nem enged át élő vírust a légzőmaszk belső felületére, szemben az általános FFP2 maszkokkal.
A bevonat jól tolerálható: nem irritál, hipoallergén, nem okoz érzékenységet.
Csomagolása lehetővé teszi a könnyű tárolást, 1 karton 240 db (240 munkanapra elegendő) maszkot tartalmaz.
Szavatossági ideje 3 év
24 órás hatást fejt ki, így csak naponta kell cserélni.
4-típusú védelmet biztosít:
- megvédi viselőjét mások fertőzésével szemben
- véd az auto-infekciótól
- maszk érintésekor fellépő fertőzésveszélytől
- környezeti fertőzéstől.
5-nek.
Szívesen dolgoznék ilyen munkahelyen, mint a tiéd. :)
Köszönöm a válaszokat
Hiányozhat, nem hetekről lenne szó, elengednek bárkit, csak mivel én is napi kapcsolatban vok, és mire most hazaértem nekem is kapar a torkom, rem ennyivel megúszom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!