Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt hogyan oldanád meg?...

Ezt hogyan oldanád meg? (melóhelyi)

Figyelt kérdés
Az egyik kolléganőm miatt írok ide. Napok óta betegen jön be dolgozni, fél percenként fújja az orrát, a köhögésétől már a saját hangunkat sem halljuk. Már így is több munkatárs torokfájásra panaszkodik, nálatok is van ilyen, mit lehet tenni?
2012. febr. 17. 16:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Hát mit tegyen? Szerinted nem maradna otthon, ha tehetné? Gondolom félti az állását és hiányozna az a pénz, amitől elesne, ha nem járna be dolgozni.

Most mit vársz válasznak, hogy fúj, miért nem marad otthon, miért betegíti meg a többit? Mert ilyen világot élünk, hogy az ember félve marad otthon. Átérzem a helyzetét, vérzett a mandulám, hánytam, 39°-os lázam volt, de bementem dolgozni, mert a főnököm még amiatt is megfenyegetett, hogy nem akartam túlórázni ilyen állapotban...

2012. febr. 17. 16:36
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Gondolhatod, hogy ő is el tudna képzelni kellemesebb körülményeket betegen, és nem jó dolgában ül ott köztetek. Nincs mit tenni, ez egy ilyen időszak, jön a tavasz, majd elmúlik. Legyünk már toleránsak!
2012. febr. 17. 16:41
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

kolléganőm nagyon beteg volt soha nem megy orvoshoz de most mégis elment három napot nem volt dolgozni és 10 ezer forinttal kevesebb kapott

Szerinted megtehetik az eberek, hogy kiessen akár 5 ezer forint is mikor napról napra élnek?

2012. febr. 17. 16:42
 4/21 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk szerencsére a főnök maga zavarja haza az ilyeneket, hogy ne fertőzzék a többit.
2012. febr. 17. 16:44
 5/21 anonim ***** válasza:
12%
Én kerültem már ilyen szituációba. Egyik kollégám, akivel 1 légtérben kell dolgoznom, ő járt be betegen. Én erre nagyon érzékeny vagyok, mivel nálunk, ha valaki betegen megy dolgozni az nem kényszer helyzetből van, hanem mert nem akar szabit pazarolni. Nekem a bicska kinyílik a zsebemben ettől a hozzáállástól, hogy lesz@rja a munkatársait. Éppen ezért a legutóbbi ilyennél, amikor bejött a főnök egyszerűen megkérdeztem tőle, hogy mi legyen, hazaküldi-e a kollégát vagy én megyek szabadságra. Mivel az én munkám (nagyképűség nélkül mondom) többet ér, hazaküldték a srácot.
2012. febr. 17. 16:45
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Két napot nem mentem be dolgozni, már 12 ezerrel kevesebb a bérem... Ez a január végén megkezdett táppénzem miatt volt, hogy ebbe a hónapba mit kapok, mikor még egy napot sem dolgoztam, bele sem merek gondolni... Szóval megértem a kolléganőd, hónapokig bejártam betegen, most, mielőtt még nem késő, döntöttem a pihenés mellett, hát a bérem bánja, de lehet, hogy az állásom is.
2012. febr. 17. 16:46
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Szomorú, hogy a fertőző érintett erre nem is gondol.

Önvédelemmel oldanám meg, minden érintett egészséges kolléga felvenné az alábbit:

"GlaxoSmithKline Kft. olyan, a világon egyedülálló arcmaszkot fejlesztett, amely egy úgynevezett virucoat (vírusellenes) hatóanyaggal van átitatva. A termék egy EN 149 szabvány szerinti (FFP2), fejlett technológiájú arcmaszk, ami elektrosztatikus felszínének köszönhetően megszűri a levegőben található vírusokat, kórokozókat. A virucoat bevonat elpusztítja a felületével érintkező valamennyi influenza vírust. Ezzel szinte 100%-os védelmet biztosít a maszk viselőinek. A hagyományos maszkoktól abban különbözik az Actiprotect, hogy nemcsak meggátolja a vírus bejutását a szervezetbe, hanem a maszk felszínére kerülő vírust meg is öli, így a megfertőződés esélye akkor sem áll fenn, amikor a viselője a maszkot megérinti. A maszkot bármely intézmény, szervezet és vállalat megrendelheti munkatársai és azok családjai számára. A maszk kiváló védekezési lehetőséget biztosít a rendszeresen utazóknak, mindazoknak, akiknek a közvetlen környezetében H1N1 fertőzött tartózkodik, akik gyakran kerülnek kapcsolatba idegenekkel. A maszkot azok is használhatják, akik nem kívánják felvenni a H1N1 elleni új védőoltást, ugyanakkor szeretnék elkerülni a fertőzést.

Az Actiprotect maszk fő tulajdonságai:

A felületére kerülő influenzavírusok, beleértve a H1N1 vírus, több mint 99.99%-át elpusztítja, hiszen a virucoat bevonat influenza vírus elleni felületi aktivitást eredményez.

Bevonata hatékony vírusölő védelmet biztosít egész napra. Nem enged át élő vírust a légzőmaszk belső felületére, szemben az általános FFP2 maszkokkal.

A bevonat jól tolerálható: nem irritál, hipoallergén, nem okoz érzékenységet.

Csomagolása lehetővé teszi a könnyű tárolást, 1 karton 240 db (240 munkanapra elegendő) maszkot tartalmaz.

Szavatossági ideje 3 év

24 órás hatást fejt ki, így csak naponta kell cserélni.

4-típusú védelmet biztosít:

- megvédi viselőjét mások fertőzésével szemben

- véd az auto-infekciótól

- maszk érintésekor fellépő fertőzésveszélytől

- környezeti fertőzéstől.

2012. febr. 17. 16:50
 8/21 anonim ***** válasza:
85%

5-nek.

Szívesen dolgoznék ilyen munkahelyen, mint a tiéd. :)

2012. febr. 17. 16:53
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Hiányozhat, nem hetekről lenne szó, elengednek bárkit, csak mivel én is napi kapcsolatban vok, és mire most hazaértem nekem is kapar a torkom, rem ennyivel megúszom

2012. febr. 17. 16:56
 10/21 anonim ***** válasza:
12%
Mindenki a pénzkiesés miatt nyavalyog. De könyörgöm, ott van a szabadság is! Ha már egyszer megbetegedett és pénztől sem akar elesni, hát vegye ki a normál szabit! De nehogy már én legyek toleráns vele szemben és szívjam a teleköhögött levegőt, csak mert ő nem akarja ilyenre pazarolni a szabadságát!
2012. febr. 17. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!