Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Párom azzal jött ma nekem,...

Párom azzal jött ma nekem, hogy a irodaimunka amit végzek nem munka. Ti is ezt gondoljátok azokról akik ülőmunkát végeznek?

Figyelt kérdés
nem értem. 22 éves nő vagyok, együtt lakunk ő fizikai munkát végez, asztalos végzettségű én minőségirányítási megbízott vagyok egy cégnél. cseszeget, ha fáradtan jövök haza...és ez eléggé rosszul esik. Fizikai munkát végzők! Ti is így vagytok ezzel? hogy ez nem munka? Mondjuk ő keres 200 000 felett én meg 120 000 et, de nincsen más, így is 6 hónapig kerestem mire találtam...

2012. febr. 17. 12:47
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Néha én is "kiosztom" párom, mikor munka után ő menne ide-oda, én meg haldoklom, mert szakácsnak mentem. :D
2012. febr. 18. 09:04
 32/40 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok és nő.
2012. febr. 18. 09:05
 33/40 anonim ***** válasza:

ma 07:23

Én még tanulok és akár lehetséges hogy irodai munkát fogok végezni. Itt elsősorban az a baj hogy az irodai munkát végző nők nem ismerik el hogy a fizikai munka sokkal fárasztóbb de csak is dacból mondják ezt hogy otthon minél kevesebb házimunkát keljen csinálni. Érdekes elég furcsán hangzana egy irodai munkát végző férfi szájából hogy az irodai munka fárasztóbb mint a fizikai.

2012. febr. 18. 14:16
 34/40 anonim válasza:

"Itt elsősorban az a baj hogy az irodai munkát végző nők nem ismerik el hogy a fizikai munka sokkal fárasztóbb"

Azért nem ismerik el, mert ez az állítás hülyeség, nem igaz. Önmagában az, hogy valaki fizikai munkát végez, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az keményebb, mint a szellemi. Én jópár évvel ezelőtt még diákként voltam egy útfelújításon. Oké, korán kellett kelni, de kb. ez volt benne az összes nehézség. Az volt a munkám, hogy a friss aszfaltot fel kellett szórnom sóderrel. Ez is fizikai munka, és őszintén megmondom matiné volt. Ahogy elnéztem, a többi munkásról sem szakadt a víz.

Most már szoftverfejlesztőként dolgozom, és adott esetben sokkal keményebb. Határidőket kell tartani, tárgyalásokra járni, dokumentálni dolgokat, ide-oda ugrálni a feladatok között. Ha túl sok mindent kell egyszerre csinálni és sietni kell, elkezdesz idegeskedni, hibázol, emiatt újra kell kezdeni valamit. Ha nincs meg valami időben, maradhatsz szépen túlórázni, és ugrott az esti programod. Van, amikor egy hiba megtalálása órákig tart, a végére már idegroncs vagyok, hogy miért nem működik az, ami eddig jó volt.

Egy konkrét példa: 3-4 évvel ezelőtt nagyon sietni kellett egy projekttel, hogy a tesztelés időben kész legyen. Az egyik srác egyszerűen nem bírt haladni, valami problémája állandóan volt. A végére már majdnem idegösszeomlást kapott, hogy semmi nem működik, és elsírta magát... Ekkor mondta a főnök, hogy jó, akkor most 3 napra hazamegy.

És ha még mindig nem hiszel nekem:

[link]

Azt hiszem ennyi bőven elég.

2012. febr. 18. 15:23
 35/40 anonim ***** válasza:
Jó igaz amit mondasz de ez csak dolog a sok szellemi munka közül. A fizikai munka sokkal veszélyesebb. Gyakoribbak a balesetek mint az irodaiba. És a fizikai munkának több fajtája van ami veszélyes de az irodaiba meg kevesebb.
2012. febr. 18. 15:27
 36/40 anonim válasza:

Lehet, hogy a balesetek gyakoribbak, viszont te meg azt vedd figyelembe, hogy a szellemi terhelés betegségei sokkal később jönnek elő.

Az ilyenek, mint a magas vérnyomás, ami a mozgásszegény életmód és sok idegeskedés következményeként áll elő, sok év alatt alakul ki. Észre sem veszed, és egyszer csak azt látod, hogy minden este qrva fáradt vagy, egyre többször vagy beteg, a tested nem bírja. Ezt nem én találtam ki.

Azt mondod, ez csak egy példa a fizikai munka közül. Így van, ez csak egy példa, de attól még ez is fizikai munka, és nem ez az egyetlen ilyen. Te se abból indulj ki, hogy a közszférában valakinek annyi a munkája, hogy naponta kitölt 3 Excel dokumentumot és mellette 7 órát netezik. Mert te szerintem azt hiszed, hogy az irodai munka ennyiből áll. Hát nagyon nem.

2012. febr. 18. 15:34
 37/40 anonim ***** válasza:
Azért álljunk már meg, a munka nem attól munka, hogy mennyire veszélyes. Nehogy már ez mérje a komolyságát!
2012. febr. 18. 16:07
 38/40 anonim válasza:
Ez a tipikus buta magyar felfogás. Ha csak a fizikai munka lenne a munka, nem lennének vezetők, mérnökök, tudósok stb., de szép lenne a világ. Egyébként sem értem, mit vár egy nőtől, pakoljon téglát?..
2013. febr. 4. 17:44
 39/40 anonim ***** válasza:
nekünk ugyanez volt. Sosem veszekedtünk pénzen, viszont nekem is a fejemhez vágta már, és én mondtam neki, hogy nem veszed nehéznek, viszont mégis többet keresek a nem munkával, mint te. Azóta nem mondta. Ez 3,5 éve volt, azóta nem emlegeti, meg tudja is, hogy mi megy itt, mert hallotta, és tudja mennyit tanultam, küzdöttem ezért a munkáért, és ügyfelekkel dolgozom, néha kikészülök agyilag is és lelkileg is, azóta nem bánt. Azt mondja, ő ezt nem bírná csinálni.
2013. febr. 4. 18:32
 40/40 anonim ***** válasza:
Kérdező! Mi van veletek azóta? sikerült megoldani?
2013. febr. 10. 05:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!