Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Párom azzal jött ma nekem,...

Párom azzal jött ma nekem, hogy a irodaimunka amit végzek nem munka. Ti is ezt gondoljátok azokról akik ülőmunkát végeznek?

Figyelt kérdés
nem értem. 22 éves nő vagyok, együtt lakunk ő fizikai munkát végez, asztalos végzettségű én minőségirányítási megbízott vagyok egy cégnél. cseszeget, ha fáradtan jövök haza...és ez eléggé rosszul esik. Fizikai munkát végzők! Ti is így vagytok ezzel? hogy ez nem munka? Mondjuk ő keres 200 000 felett én meg 120 000 et, de nincsen más, így is 6 hónapig kerestem mire találtam...

2012. febr. 17. 12:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%
Ki kellene osztanod de rendesen. Tetszett annak a válasza aki az adóbevallást javasolta. Az a baj hogy ha már akkor is piszkál ha dolgozol akkor mi lesz ha szülni mész. Akkor tipikus bar.om férj lesz aki szerint ha egy nő otthon van a gyerekkel nem csinál semmit. Most kellene tisztázni a dolgokat mert félő hogy később tovább is lesz.Örüljön neki hogy dolgozol, az a 120 nem is olyan rossz. Amúgy meg megmondhatod neki hogy mindenki tud kritizálni. Te is tudnál neki mondani bántó dolgokat.Pl ő tanulatlan hozzád képest, mert csak egy szakmunkása van. stb... Én nem így gondolom de lehet bunkóskodni mindenkinek. Ha ő ezt akarja te is tudsz sértegetni. Most kell leállítani ezt ez rosszabb lesz csak.
2012. febr. 17. 13:04
 12/40 anonim ***** válasza:
92%

ezt az enyém is eljátszotta. jól megsértődtem. mondtam neki, hogy lenézed, mégis többet keresek vele, mint te. erre befogta. Mondjuk az én részemről sem volt teljesen jogos, mert amikor tartozásom volt, ő fizette ki nekem. De így legalább 1-1 volt, ebből azóta sincs vita.

viszont megértelek, én egy személyes ügyfélszolgálaton ülök. 9-től vagyunk nyitva, ma 11-kor jött az első ügyfél, de van olyan, hogy már az ajtóban toporognak, plusz még telefont is felveszem, ha kell, vagy indítok kimenőt. Fárasztó, de nem hiszik el. nem fizikailag, hanem agyilag, és van úgy, hogy este zuhanok az ágyba.

2012. febr. 17. 13:05
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Én soron dolgozom éjszaka, 12 órát, csak három-négy kilós dobozokat kell emlgetnem, és minőségvizsgálatot csinálni. Reggelre már kifolyik a szemem, fájnak a karjaim és hulla vagyok. De ekkor még a gyereket reggel oviba kell vinnem, délután max egyik alszom, főzök és hozom őket haza. Két órát csagyok vele és a férjemmel, aztán indulok dolgozni. Három naponta egy nap szünet, amikoris éjjel mosok, takarítok és félkész kajákat főzök.

Ez sem munka a szüleim szerint, akik világéletükben szarvasmarhákkal foglalkoznak. AZ munka. Ez nem.

2012. febr. 17. 13:06
 14/40 anonim ***** válasza:
75%

Sok a széthúzás a fizikai munkások és irodisták között általában, főleg ha egy cégnél vannak (ti egy családban).

A nagy lelki fájdalmat többnyire azt jelent, hogy látszólag vagy valójában valóban könnyebb az irodista dolga. Ráadásul az irodisták sokszor többet is keresnek.

Azt már nem nézik az ilyen emberek, hogy ehhez neked 3x annyit anno tanulni, ami neki is adva volt de nem volt elég esze és képessége hozzá és sokszor az irodista több felelősséget is válla (persze nem mindig).

Az a helyzet ha ehhez így áll hozzá idővel csak rosszabb lesz. Ezen nem fogja túl tenni magát. Ha nincs gyerek és házasság akkor tedd meg magadnak és neki a szívességet és kezdjetek új életet külön.

2012. febr. 17. 13:15
 15/40 anonim ***** válasza:
65%

Utálom ezt a kinek mi a munka -vitát. Lehet tanulni egy fizikai munkásnak is, és akkor nem lesz fizikai munkás. Jellemzően a szakmunkás fizikai munkások és az őstermelők (szépen finoman nevezve őket), tehát állatokkal és a földdel foglalkozók szokták lekicsinyellni az ülő, szellemi munkát. Ennek is megvan az oka: ők baromi fáradtak, és emiatt irigyek is. Vagy pedig csak keveslik az elismerést, hogy na, ők mi mindent megcsináltak, és a saját munkájukat úgy nagyítják, hogy a másét kicsinyítik.

Meg kell őket nyugtatni, hogy az övék is nélkülözhetetlen, pótolhatatlan munka, kicsit simogatni kell az egójukat, erre meg szoktak lepődni, és mivel meg vannak dicsérve, nem piszkálódnak tovább. Sokkal kevesebbnek érzik ugyanis magukat, hogy nekik csak ilyen munka jutott, míg mások ülhetnek is, és még pénzt is kapnak érte.

2012. febr. 17. 13:15
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
ehhez neked 3x annyit anno tanulni, = ehhez neked 3x annyit kellett anno tanulni,
2012. febr. 17. 13:16
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
ulomunkaban is el lehet faradni majdnem ugy mint fizikai munkaban, nyilvan sokkal konnyebb irodai munkat vegezni mint fizikai munkat de attol meg munka.
2012. febr. 17. 13:18
 18/40 anonim válasza:
100%
Szerintem nagyon megronthat egy kapcsolatot a másiknak ez a fajta lenézése. Én a helyedben nyugodtan megpróbálnám tisztázni vele higgadt körülmények között, hogy semmivel sem több nálad a fizikai munkájával. Ez a sovinizmus, amit megenged magának, hosszabb távon gyilkos lehet. Csak kis adagokban kapod, de egy idő után kipukkad a dolog és akkor jó kis veszekedés lesz belőle. Ne hagyd, hogy addig eszkalálódjon a helyzet.
2012. febr. 17. 13:19
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erre ment rá a férjem előtti kapcsolatom. A férjem szintén szellemi munkát végez, mint én, mindketten magas beosztásban vagyunk, így ebből nincsenek konfliktusok.
2012. febr. 17. 13:22
 20/40 anonim ***** válasza:
75%

Tanult volna o is. Akkor most ''munka nelkul'' kereshetne penzt.

Szerintem csak irigy. Te kepviseled az eszt, o az erot.

2012. febr. 17. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!