Párom azzal jött ma nekem, hogy a irodaimunka amit végzek nem munka. Ti is ezt gondoljátok azokról akik ülőmunkát végeznek?
ezt az enyém is eljátszotta. jól megsértődtem. mondtam neki, hogy lenézed, mégis többet keresek vele, mint te. erre befogta. Mondjuk az én részemről sem volt teljesen jogos, mert amikor tartozásom volt, ő fizette ki nekem. De így legalább 1-1 volt, ebből azóta sincs vita.
viszont megértelek, én egy személyes ügyfélszolgálaton ülök. 9-től vagyunk nyitva, ma 11-kor jött az első ügyfél, de van olyan, hogy már az ajtóban toporognak, plusz még telefont is felveszem, ha kell, vagy indítok kimenőt. Fárasztó, de nem hiszik el. nem fizikailag, hanem agyilag, és van úgy, hogy este zuhanok az ágyba.
Én soron dolgozom éjszaka, 12 órát, csak három-négy kilós dobozokat kell emlgetnem, és minőségvizsgálatot csinálni. Reggelre már kifolyik a szemem, fájnak a karjaim és hulla vagyok. De ekkor még a gyereket reggel oviba kell vinnem, délután max egyik alszom, főzök és hozom őket haza. Két órát csagyok vele és a férjemmel, aztán indulok dolgozni. Három naponta egy nap szünet, amikoris éjjel mosok, takarítok és félkész kajákat főzök.
Ez sem munka a szüleim szerint, akik világéletükben szarvasmarhákkal foglalkoznak. AZ munka. Ez nem.
Sok a széthúzás a fizikai munkások és irodisták között általában, főleg ha egy cégnél vannak (ti egy családban).
A nagy lelki fájdalmat többnyire azt jelent, hogy látszólag vagy valójában valóban könnyebb az irodista dolga. Ráadásul az irodisták sokszor többet is keresnek.
Azt már nem nézik az ilyen emberek, hogy ehhez neked 3x annyit anno tanulni, ami neki is adva volt de nem volt elég esze és képessége hozzá és sokszor az irodista több felelősséget is válla (persze nem mindig).
Az a helyzet ha ehhez így áll hozzá idővel csak rosszabb lesz. Ezen nem fogja túl tenni magát. Ha nincs gyerek és házasság akkor tedd meg magadnak és neki a szívességet és kezdjetek új életet külön.
Utálom ezt a kinek mi a munka -vitát. Lehet tanulni egy fizikai munkásnak is, és akkor nem lesz fizikai munkás. Jellemzően a szakmunkás fizikai munkások és az őstermelők (szépen finoman nevezve őket), tehát állatokkal és a földdel foglalkozók szokták lekicsinyellni az ülő, szellemi munkát. Ennek is megvan az oka: ők baromi fáradtak, és emiatt irigyek is. Vagy pedig csak keveslik az elismerést, hogy na, ők mi mindent megcsináltak, és a saját munkájukat úgy nagyítják, hogy a másét kicsinyítik.
Meg kell őket nyugtatni, hogy az övék is nélkülözhetetlen, pótolhatatlan munka, kicsit simogatni kell az egójukat, erre meg szoktak lepődni, és mivel meg vannak dicsérve, nem piszkálódnak tovább. Sokkal kevesebbnek érzik ugyanis magukat, hogy nekik csak ilyen munka jutott, míg mások ülhetnek is, és még pénzt is kapnak érte.
Tanult volna o is. Akkor most ''munka nelkul'' kereshetne penzt.
Szerintem csak irigy. Te kepviseled az eszt, o az erot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!