Szerintetek létezik fiú és lány közötti igaz barátság?
szerintem nem létezik
nekem is volt, vagyis azt hittem, de aztán összejöttünk és avval a lendülettel külön is mentünk
nem láttam évek óta
első: talán mégsem létezik ha elveszítetted, nem gondolod?
Szerintem nincs...
Második: szerintem ő nem úgy értette, hogy elveszítette.
Szerintem létezhetnének, de hosszú ideig nehezen.
Mert ha van egy másik nemű igaz barát, majd egyszer csak jön egy szerelem, akkor több okból is könnyen végeszakad ennek. Egyrészt jó esetben a szerelmespárnak egyben egymás barátai is kell legyenek, tehát fontos beszélni tudni egymással bármiről. És ilyenkor nem az igaz baráthoz rohanunk már... tehát ő szép lassan feledésbe merül.
Másrészt hanyagoljuk is direkt, nehogy a szerelmespárunk féltékenykedjen rá. Vagy ha féltékenykedik már, akkor az is okozhatja a barátság végét.
Ha előbb van a szerelmespár, utána alakul valakivel barátság, akkor is a fentiek vannak ellenkező irányban. De akkor is nehéz egy igazi barátságot kialakítani, ha ott a pár...Ha nem működik a kapcsolat, akkor persze könnyű, de akkor lesz a barátból szerelmespár...
Én egy volt páromat tartom barátomnak, mert alapvetően jó ember, és eléggé ismerjük egymást. Vannak közös témáink, dolgaink. Párként soha az életbe nem fogunk működni, mert az számomra pokol volt, de így ismerve őt tudok neki tanácsokat adni, stb. Még így is vitatkozunk, de így nem érint olyan rosszul mint anno. Tehát ez amolyan barátság. Viszont ha jön a szerelem, akkor szándékosan nem fogom keresni, mert nem kellenek félreérthető kapcsolatok..
Férfi és nő között van-e barátság és ha igen, miért nem?
Nem létezik. Ideig óráig igen. Esetleg haverság, az lehet. Mellé ülök előadáson, csinálunk közös prezentációt, de bizalmas baráti viszony nem létezik. Annak vagy már van valami szerelmi előzménye vagy lesz valami szerelmi következménye.
Nekem is voltak fiú barátaim. Barátként indult az összes, aztán szép lassan szerelmes lettem, ők meg nem viszonozták, "barátság" megszakadt. Úgyhogy szerintem nem létezik.
Miután mindkettőjüknek van egy kiegyensúlyozott párkapcsolata, igen létezhet, addig nem.
Tinédzserkorban, meg a "keresés" időszakában nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!