Mi az élet értelme?
Mi az élet értelme?
Tudom, már sokan feltették a kérdést, de engem még mindig érdekel :)
Nem vagyok Emos, se semmi ilyesmi, szimplán csak nem látom amit mások esetleg "látnak".
Sok dologba belevágtam már, sok sulit elkezdtem, sok melóhelyet kipróbáltam és azt kell mondjam, hogy mind uncsi, monoton és értelmetlen.
Azon kívül, hogy az embernek így lesz pénze, egoja és "egzisztenciája" semmi mást sem ér. Időpocsékolás, csak elhitetik velünk, belénkkódolják, hogy ez így helyes.
Holott...a középkorban az egyház is meghatározta, hogy hogy helyes, hogy mi az igazság, az akkori tudósokat (még "eretnekek") meg elégették...Ma is ugyan ez van, csak a dolgok másik oldalán vagyunk,
ma sem jobb a rendszer, csak van akinek ez is megfelel. Amúgy szerintem vannak azok az emberek akiknek minden megfelel, nem nagyon gondolkodnak el bizonyos dolgokon, nekik viszont minden jó, csak ne ázzanak meg..:D
Engem spec. majdnem minden untat... Én is voltam gyerek, én is hittem sokmindenben, de már kezd leomlani ez a szépnek látszó palota és kiderül mikből is voltak a falai..emberi csontokból és szennyből, az alapja pedig kifordított emberi testek
és vér meg belek, üszkösődő testrészek... Meg egymás fejét szétverő majomszabásúak hada.
Én próbáltam már sokminden lenni, sokmindennek megfelelni, egyszerűen nem megy, uncsi, monoton minden + erre rátesz egy lapáttal a társadalom, a sok undorító hgyagyú, a primitív és gonosz viselkedésével...
Itt meg elő lehet nekem adni, hogy mert én nymorék meg értelmi fogyatékos vagyok :) Lehet, de akkor sem egy átlagos nyomorék, hanem egy olyan aki megtanult programozni, tanult fizikát+matekot + a rajz is megy neki.
Mi a baj ezzel mégis? Az, hogy unalmas, mindegyik, marha mód. Régen én is azt hittem, hogy, na! Itt a rajz, majd ebben jó leszek és jobb ember leszek :) Tévedtem, akkor elkezdtem programokat írni -nem gagyikat, jobbakat mint az átlag netes fszláma pistikék, de azért
nem is zseniális szinten- mégis...már lassan hányok, ha még egy kódsort le kell írnom :( Ez van, mindentől elmegy a kedvem, hiába van motivációm egy két napig, ha azután egy évig már rá se nézek a dolgokra (ez így volt suliban is, ahol leginkább csak bohóckodtam. Emlékszem egyszer a rajztanárom azt mondta
tehetségtelen vagyok és hülye, rá pár évvel leültem rajzolni otthon és olyat alkottam a rajztanárom befstt volna, ha látná. Na igen, ilyen a genetika. Tudniilik édesapám remekül rajzolt, nyilván tőle örököltem, ami a korábbi énem, vagy életkorom miatt nem tudott még akkor beérni. Node, viszont, ha ennek ennyire kiszolgáltatottjai vagyunk
mi a rákért kell ezzel szomorítani magunkat? Ennyi szánalmas pcst.... Már bocsánat, de egyébként szerintem az iskolában a tanárok nagy részét simán láncra lehetne verni és kifeszíteni egy sziklára mert kb ott a helye, nem gyerekek közelében. Vannak nagyon jó és értelmes, a világot átlátó tanárok (őket szerettem), de elég kevés, többi legalább akkora fszláma primitív gyökér mint maguk a diákok.
Na végezetül itt van néhány kérdés amire keresem a választ -nem írok hozzá most űrlapot, mert mint mondtam megmozdulni is lusta vagyok-
Lenézel-e bizonyos embereket?
(Ha igen, miért)
Vallásos vagy?
IGEN/NEM
Humorosnak tartod-e, ha másokat megaláznak, bántanak?
Fellépsz-e a megalázott fél védelmében?
Szoktál TV-t nézni?
IGEN, NEM, RITKÁN, CSAK A HÍRADÓT NÉZEM
A Külső vagy a belső értékek fontosak?
(Külső/Belső/Egyik sem) írd le miért...
Eljársz szórakozni?
Adsz a külsődre?
Érdekel mások véleménye?
Szeretsz új dolgokat megtanulni?
Szerinted mi az élet célja?
Szeretni másokat/minnél többet tanulni (és keresztbe tenni másoknak)/ Minnél többet tanulni (és jobbá tenni mások életét)/Leírom külön
01:43
Jó, akkor egy egyszerűbb kérdés, hátha azt érted.
Szerinted az élet értelme az élet fenntartása.
Na, akkor meséld el, mi az élet fenntartásának értelme.
(Esetleg "az élet fenntartásának fenntartása"? :))))))
Jó, akkor egy hosszabb válasz, hátha azt érted.
Az élet fenntartásának értelme az, h fenntartsuk az élet létezését. Mivel mi is csak "elszenvedői" vagyunk az életnek, így egyelőre meghaladja a tudásunkat és képességeinket az, h átlássuk a rendszert és külső szemlélőként levonhassuk a következtetéseket.
Amúgy értelem és cél nem ugyanazt jelenti.
És a létezés meg nagyobb "halmaz", mint az élet. Viszont az élet valamivel kézzelfoghatóbb, könnyebben vizsgálható. Talán.
És hogy mi a létezés célja, vagy értelme? Nem tudom. Szerintem senki nem tudja. De amit nem tudunk/ismerünk, arról kijelenthető, h nincs?
A lényeg az, h én nem tartom elképzelhetetlennek azt, h egy bizonyos dolog (esetünkben az élet) célja az legyen, h ne szűnjön meg létezni. Amikor kialakult még talán valóban nem volt célja, de miután kialakult ez lépett elő céllá. Szerintem.
És ha ezért a nézetemért hülyének tartasz, hát szíved joga. De konkrétan lesz*rom. :D
"meghaladja a tudásunkat... h ... külső szemlélőként levonhassuk a következtetéseket."
Értem, szóval elismered, hogy nem látod külső szemlélőként az életet, ezért nem nevezheted meg az értelmét sem, de azért közlöd, mi az értelme. Ez vicces, de sajnos ellentmondásos.
"nem tartom elképzelhetetlennek"
Valamire azt mondani, hogy úgy van, meg azt mondani, hogy nem tartod elképzelhetetlennek, hogy úgy van, az két különböző állítás.
Kötözködsz. A kérdező ezt kérdezte utolsóként: "Szerinted mi az élet célja?"
Bocs, h nem írom mindenhova oda, h szerintem. Kicsit sok lenne a végén a szóismétlés. De ha van egy kis eszed, akkor magadtól is észreveszed, h a kérdésére válaszoltam, vagyis a "szerintemet" írtam le.
Csak akkor ellentmondás, ha annak akarod érezni. Én a saját véleményemet írom, a legjobb tudásom szerint. Viszont nem hiszem azt, h mindent tudok. Akár tévedhetek is. Ezért írtam azt, amit.
A nem tartom elképzelhetetlennek kifejezést azért használtam, h érezd belőle, h én úgy veszem észre, te annak tartod. Kár, h csak kiforgatni tudod a szavakat, de az árnyaltabb kifejezésmódokat nem érted, vagy inkább nem akarod érteni.
És én nem szándékozom tovább offolni a kérdést, sem időt pazarolni egy kötözködőre, úgyh részemről befejeztem. Inkább megyek fajfenntartani. :P
"Az élet fenntartásának értelme az, h fenntartsuk az élet létezését. Mivel mi is csak "elszenvedői" vagyunk az életnek, így egyelőre meghaladja a tudásunkat és képességeinket az, h átlássuk a rendszert és külső szemlélőként levonhassuk a következtetéseket. "
Látom többen nem értenek vele egyet (én sem teljesen, szerintem bárki képes rá, hogy felülemelkedjen ezen, és "átlássa a rendszert"), de meg tudom érteni az álláspontját. Az ember gyakran objektív hangnemben fogalmaz meg szubjektív dolgokat, amitől úgy hangzik, mintha örök érvényű igazság lenne. Ha én másképpen gondolkodom, könnyen támadásnak vehetem (mi az, hogy meg akarja mondani a tutit), de ahogy a mondás is tartja "akinek nem inge, nem veszi magára".
Én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen kérdésnél minden válasznak, minden véleménynek van létjogosultsága. Valószínűleg senki sem tudja pontosan, hogy mi az élet értelme, talán azért, mert mindenki számára más. (Hozzáteszem, hogy már ez utóbbi mondat sem tény, hanem vélemény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!