Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

Mi az élet értelme?

Tudom, már sokan feltették a kérdést, de engem még mindig érdekel :)

Nem vagyok Emos, se semmi ilyesmi, szimplán csak nem látom amit mások esetleg "látnak".

Sok dologba belevágtam már, sok sulit elkezdtem, sok melóhelyet kipróbáltam és azt kell mondjam, hogy mind uncsi, monoton és értelmetlen.

Azon kívül, hogy az embernek így lesz pénze, egoja és "egzisztenciája" semmi mást sem ér. Időpocsékolás, csak elhitetik velünk, belénkkódolják, hogy ez így helyes.

Holott...a középkorban az egyház is meghatározta, hogy hogy helyes, hogy mi az igazság, az akkori tudósokat (még "eretnekek") meg elégették...Ma is ugyan ez van, csak a dolgok másik oldalán vagyunk,

ma sem jobb a rendszer, csak van akinek ez is megfelel. Amúgy szerintem vannak azok az emberek akiknek minden megfelel, nem nagyon gondolkodnak el bizonyos dolgokon, nekik viszont minden jó, csak ne ázzanak meg..:D

Engem spec. majdnem minden untat... Én is voltam gyerek, én is hittem sokmindenben, de már kezd leomlani ez a szépnek látszó palota és kiderül mikből is voltak a falai..emberi csontokból és szennyből, az alapja pedig kifordított emberi testek

és vér meg belek, üszkösődő testrészek... Meg egymás fejét szétverő majomszabásúak hada.

Én próbáltam már sokminden lenni, sokmindennek megfelelni, egyszerűen nem megy, uncsi, monoton minden + erre rátesz egy lapáttal a társadalom, a sok undorító hgyagyú, a primitív és gonosz viselkedésével...

Itt meg elő lehet nekem adni, hogy mert én nymorék meg értelmi fogyatékos vagyok :) Lehet, de akkor sem egy átlagos nyomorék, hanem egy olyan aki megtanult programozni, tanult fizikát+matekot + a rajz is megy neki.

Mi a baj ezzel mégis? Az, hogy unalmas, mindegyik, marha mód. Régen én is azt hittem, hogy, na! Itt a rajz, majd ebben jó leszek és jobb ember leszek :) Tévedtem, akkor elkezdtem programokat írni -nem gagyikat, jobbakat mint az átlag netes fszláma pistikék, de azért

nem is zseniális szinten- mégis...már lassan hányok, ha még egy kódsort le kell írnom :( Ez van, mindentől elmegy a kedvem, hiába van motivációm egy két napig, ha azután egy évig már rá se nézek a dolgokra (ez így volt suliban is, ahol leginkább csak bohóckodtam. Emlékszem egyszer a rajztanárom azt mondta

tehetségtelen vagyok és hülye, rá pár évvel leültem rajzolni otthon és olyat alkottam a rajztanárom befstt volna, ha látná. Na igen, ilyen a genetika. Tudniilik édesapám remekül rajzolt, nyilván tőle örököltem, ami a korábbi énem, vagy életkorom miatt nem tudott még akkor beérni. Node, viszont, ha ennek ennyire kiszolgáltatottjai vagyunk

mi a rákért kell ezzel szomorítani magunkat? Ennyi szánalmas pcst.... Már bocsánat, de egyébként szerintem az iskolában a tanárok nagy részét simán láncra lehetne verni és kifeszíteni egy sziklára mert kb ott a helye, nem gyerekek közelében. Vannak nagyon jó és értelmes, a világot átlátó tanárok (őket szerettem), de elég kevés, többi legalább akkora fszláma primitív gyökér mint maguk a diákok.

Na végezetül itt van néhány kérdés amire keresem a választ -nem írok hozzá most űrlapot, mert mint mondtam megmozdulni is lusta vagyok-

Lenézel-e bizonyos embereket?

(Ha igen, miért)

Vallásos vagy?

IGEN/NEM

Humorosnak tartod-e, ha másokat megaláznak, bántanak?

Fellépsz-e a megalázott fél védelmében?

Szoktál TV-t nézni?

IGEN, NEM, RITKÁN, CSAK A HÍRADÓT NÉZEM

A Külső vagy a belső értékek fontosak?

(Külső/Belső/Egyik sem) írd le miért...

Eljársz szórakozni?

Adsz a külsődre?

Érdekel mások véleménye?

Szeretsz új dolgokat megtanulni?

Szerinted mi az élet célja?

Szeretni másokat/minnél többet tanulni (és keresztbe tenni másoknak)/ Minnél többet tanulni (és jobbá tenni mások életét)/Leírom külön

2012. febr. 13. 20:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Unalmas és értelmetlen dolgok helyett inkább olvasd el Daniel Quinn Izmael trilógiáját.
2012. febr. 13. 21:26
 2/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem nézek le senkit, de megőrülök az emberi butaságtól.

Igen, de nem keresztény (bön)

Nem, és bár még a szúnyogot se bántom, aki másokat bánt, alaposan móresre szeretném tanítani.

Szeretnék segíteni minden megalázotton, bántalmazotton.

Belső értékekben hiszek, de engem is megfertőzött a szépségfasizmus.

Csak az F1-et nézem a TV-ben :D Filmeket, sorozatokat (nem szappanopera) nézek a számítógépen.

Nem járok szórakozni, inkább segítek és barátkozom, meg netezek, csetelek.

Nem eléggé adok a külsőmre, szerintem reménytelen. :D

Érdekel azok véleménye, akik nem 70-es IQ-val akarnak nekem megmagyarázni valamit a világról.

Igen, feltétlenül, de nem új dolgokat, hanem új gondolatokat, eszméket, nem hétköznapi (jó) embereket, ami a fejlődés felé visz.

Az életnek az a célja, amit te adsz neki. Nekem a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés, a haladás a szenvedés által.

Minél többet tanulni és jobbá tenni mások életét. Mert segíteni jó, és én is jobbá válok ezáltal.

2012. febr. 13. 21:27
 3/15 A kérdező kommentje:

'IQ' mint olyan nem releváns.

Utolsó mondatoddal nem értek egyet, álszent elgondolásnak tartom, hogy bármitől is 'jobbá válsz' inkább amolyan önmegnyugtatás lehet :/ Kb azon a szinten áll, mint amit itt olvastam a minap, hogy valaki "Megeteti a kutyáját és ezzel megment egy életet". HÜLYE XD Az ne zavarjon, hogy amit aznap eszel + amit a kutyának adsz enni az is valaha egy élet volt , váh.

2012. febr. 13. 21:34
 4/15 A kérdező kommentje:

Amúgy szvsz azért lehetetlen állapot, topzódás a mienk (emberé) mert lehetetlen bármerre is kimozdulni, csak állunk egyhelyben, nem fejlődünk, nem leszünk jobb emberek már évezredek óta :) Pont olyanok vagyunk mint anno az ősember, annyi különbséggel, hogy a technika és a halmozható tudás fejlődött... Nem szekéren ülünk, hanem autóban..

Maga a lélek, vagy az emberi jóság, vagy akármi nem nagyon látszik fejlődni :S Érdekes.

Szoktak azzal a mondattal élni, hogy, ha xy író most élne most marha büszke lenne, mert amit akkor mondott még most is érvényes. Szerintem meg marha szrul érezné magát, mert hiába dolgozott, nem tanultunk semmit :)

2012. febr. 13. 21:40
 5/15 anonim ***** válasza:
63%

Néha lenézek bizonyos embereket. Ez helyzet- és hangulatfüggő.

Nem vagyok vallásos.

A megalázás, bántás nem humoros.

Szituációfüggő, h fellépek-e a megalázott fél védelmében. Hajlamos vagyok rá, de ez nem minden esetben hoz hasznot a megaláztatást elszenvedőnek.

Szoktam tévét nézni, de csak ritkán. Főleg az elalvás előtti fél vagy egy órában. NatGeo, Discovery, Comedy Central (South Park, Family Guy)... ezek közül szoktam választani. Híradót már régóta nem nézek. :D

Külső vagy belső értékek? Ez egy hülye kérdés. Ezeket nem szabad különválasztani.

4-5 havonta egyszer elmegyek szórakozni. De ritkán sül el igazán jól a dolog... :/

Adok a külsőmre.

Érdekel mások véleménye egy bizonyos szintig. És egyrészt a témától függ, h ez a szint épp hol van. Másrészt meg attól függ, h ki mondja azt a véleményt.

Imádok új dolgokat megtanulni.

Az élet célja fenntartani az életet. Önfenntartani, majd mellette fajfenntartani. Lehet ezt boldog családi élet mázával is bevonni, de az gyakran elvonja a figyelmet a lényegről. :)

2012. febr. 13. 21:59
 6/15 pelgrim ***** válasza:

"Mi az élet értelme?"

Ha ez gyötör téged, akkor még nem ábrándultál ki eléggé belőle, még nem szenvedtél eleget hogy komolyan vegyed a kérdést. Távolról hallod az ostor csattanását, de még nem csapott le rád.

Ismerem ezt a lelkiállapotot, pontosan leírtad azt, amelyen én mentem át. Az embernek szüksége van az ostor csattanására, a csapásokra mielőtt elszánja magát arra, hogy efféle dolgok után kutasson.

Ha végre arra kerül a sor, hogy komolyan foglalkozunk efféle kérdésekkel, az unalom azonnal eltűnik, mert saját magunk leszünk a kutatás, a kísérlet tárgya. Nem kapunk rögtön választ kérdéseinkre de (ö-)tudatunk a 'magasba szökken', lelki erőre, szellemi felvilágosulásra teszünk szert. Akkor kitartásra és elszántságra lesz szükség, mert a lelkesedés a környezet és körülmények hatására nagyon hamar lankad, túl nehéznek találjuk az elkezdett munkát, míg végül feladjuk. Akkor (ön-)tudatunk vissza esett, akkor egyikünk nagy lehetőséget kapott, de nem volt képes kivitelezni azt amit eltökélt, amit már kezdettől fogva tervezett.

2012. febr. 13. 22:42
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem az életnek nincs értelme, de adhatsz neki értelmet, és akkor máris van egy motiváló erőd, ami kizökkent ebből a "semmit sem akarok" állapotból.

Lenézel-e bizonyos embereket?

Nem. Ha taszít is a lénye, igyekszem megértéssel viszonyulni hozzá.

Vallásos vagy?

Jó kérdés. Inkább nem. Konkrétan vallási felekezet tagja nem vagyok, de ateista sem - nem zárkózom el a gondolattól, hogy vannak magasabb rendű erők, akár Isten.

Humorosnak tartod-e, ha másokat megaláznak, bántanak?

Nem.

Fellépsz-e a megalázott fél védelmében?

Nem kerültem még ilyen helyzetbe, de nem biztos, hogy kiállnék. Tudniillik, sokszor kettőn áll a vásár, és amit én az adott pillanatban valakinek a megalázásának látok, az lehet az általa kiprovokált helyzet következménye, és nekem, mint vadidegennek nincs közöm az ő ügyükhöz. Persze ha ismerem a feleket és kitudok következtetni a szituációt, akkor kiállok mellette, de akkor is valószínűleg az eset után - közben ugyanis az indulat indulatot szül, amiből meddő vita lesz. Célravezetőbb egy békésebb szituációban megkérdezni a támadó felet, hogy miért volt jó azt tennie, amikor az rosszul esik a másiknak. Ez esetben nyilván a másikkal is beszélek, és akkor nem az első kibeszélése a téma, hanem hogy ő hogyan léphet egyről a kettőre.

Szoktál TV-t nézni?

Ritkán. Vetélkedő-műsort és ismeretterjesztő filmeket, esetleg egy-egy filmet.

A Külső vagy a belső értékek fontosak?

Nekem elsősorban a belsők. Az a filozófiám, hogy a külsőségek a belső kivetülései, ha belül rendben vannak a dolgok, akkor kívül is rendben lesznek. Ha szabad egy bibliai idézettel alátámasztani, Jézus azt mondja a farizeusoknak, hogy "Előbb belül tisztítsd ki a poharat és a tálat, akkor majd kívül is tiszta lesz."

Eljársz szórakozni?

Nem jellemző. Inkább házigazda vagyok. :)

Adsz a külsődre?

Egy keveset.

Érdekel mások véleménye?

Igen.

Szeretsz új dolgokat megtanulni?

Igen.

Szerinted mi az élet célja?

Szerintem nincs konkrét célja, ez szubjektív. Például jó lehetőség a fejlődésre. Igaz, ehhez kell az az alap-tézis, hogy a halállal nem ér véget minden - csak ez a földi pályafutás.

2012. febr. 14. 00:39
 8/15 anonim ***** válasza:

"Mi az élet értelme?"

Nincs neki. Most írom le vagy századszorra a gyk-n, és még mindig nem tanultátok meg :(((

"Tudom, már sokan feltették a kérdést"

Gyerekek szokták feltenni, meg logikus gondolkodásra képtelen felnőttek.

"Itt meg elő lehet nekem adni, hogy mert én nymorék meg értelmi fogyatékos vagyok :)"

Az nem vagy, annak szigorúbbak a kritériumai. De tény, hogy a problémád egyéni pszichológiai probléma. Nem a világgal van baj. A világ érdekes és izgalmas, és élvezhető. Ha semmi sem érdekel és semmit sem tudsz élvezni, akkor a hiba a te készülékedben van.

"Lenézel-e bizonyos embereket?" Simán

"Ha igen, miért" Azokat szoktam lenézni, akik könnyen korrigálható hibákhoz vagy könnyen cáfolható téveszmékhez ragaszkodnak

"Vallásos vagy?" Nem, de ateisták körében azt szoktam hazudni, hogy igen.

"Humorosnak tartod-e, ha másokat megaláznak, bántanak?" Nem

"Fellépsz-e a megalázott fél védelmében?" Fellépnék, ha az én lennék vagy közeli hozzátartozóm/barátom

"Szoktál TV-t nézni?" Nem

"A Külső vagy a belső értékek fontosak?" Értelmetlen, naiv kérdés

"Eljársz szórakozni?" Ritkán

"Adsz a külsődre?" Igen

"Érdekel mások véleménye?" Olyan kérdésekben, amihez értenek

"Szeretsz új dolgokat megtanulni?" Igen

"Szerinted mi az élet célja?" Nincs célja

2012. febr. 14. 00:57
 9/15 anonim ***** válasza:

Imádom ezeket a cuki válaszokat, mint:

"Az élet célja fenntartani az életet. "

Vö. "az evés célja folytatni az evést", "az alvás célja aludni", "a böfögés célja a böfögés", "a munka célja a munka"

2012. febr. 14. 00:59
 10/15 anonim ***** válasza:
(8-)9-es: Imádom a cuki megmondóembereket. :) Amiket felsoroltál azok az élet részei, így a hasonlataid nincsenek egy szinten azzal, amit idéztél. Vagyis sántít a párhuzam. Remélem, érzékeled.
2012. febr. 14. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!