Aranyosak az ázsiai emberek?
16:30-as vagyok. Én nem pontoztalak le téged, mondjuk fel se. Senki sem mondta rád, hogy rossz ember, rasszista, embergyűlölő, neonáci, fasiszta, árpád-sávos, jobbikos stb. vagy, úgyhogy ezeket talán hagyjuk is.
Válaszolnék a véleményedre:
1.) "h én nem megyek hozzájuk lakni, ők se jöjjenek ide."
Sok magyar megy ki külföldre dolgozni és lakni, és ezért a többi ország is joggal elvárhatja, hogy ők is jöhessenek ide dolgozni és lakni. Azért szerintem mindannyian belátjuk, hogy nem lenne jó, ha mindenki csak ott élhetne és dolgozhatna, ahol születik. Az emberek (legalábbis én) szeretnék más helyeket is kipróbálni, máshol is tapasztalatot szerezni. És például egy magyar projekthez is jó jön néhány külföldi szakképzett szakember segítsége. De még ezer és egy indokot fel lehetne sorolni. Még a középkorba is voltak vándorlások, migráció.
2.) "Elveszik a magyar embertől a munkát, sorra zárnak be a magyar gyárak, mert már minden kinai, és sokkal olcsóbb."
Azért szerintem az átlag kínaiak sem felhőtlenül boldogok, hogy ilyen alacsony bérekért is kénytelenek elmenni dolgozni. Szóval itt nem feltétlenül a kínaiakkal van a baj, hanem magával a rendszerrel, a globalizációval. Persze mondhatom azt, hogy utálom a Liverpoolt, mert több pénze és jobb játékosai vannak, mint a Fradinak, de ennyi erővel több száz másik klubot is utálhatnék. Szóval ez nem az ázsiai emberek hibája, hanem magáé a rendszeré.
Sőt annyit még hozzátennék, hogy azért az ázsiaiak egy jelentős része (japánok, hongkongiak, szingapúriak) nem is az olcsó tucatáruban utaznak, hanem a magasszintű (hightech) elektronikai és számítástechnikai berendezések gyártásban. Őket sem szereted, mert tönkreteszik a magyar ipart a csúcstechnológiájú termékeikkel?
Mert ennyi erővel a világ egy jelentős részét is utálhatnánk, mert jobb és/vagy olcsóbb termékeket tudnak gyártani, mint mi. És azért, mert miattuk megy tönkre a magyar mezőgazdaság és ipar.
szerintem nem lehet általánosítani(tudom hogy egy párszor már írták,de akkor is)
én mondjuk csak kedves ázsiait ismerek(rokonaim,a család barátjai...),de biztos ott is mint itt is vannak kevésbé jó emberek.De szerintem nem több mint itt.Sőt...
Amikor kint voltunk Vietnamban úgy láttam hogy a legtöbb ember kedves,vendégszerető,mosolygós,vidám,aranyos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!