Érezted már úgy, hogy nem akarsz élni? Ha igen, miért?
16 évesen, 1 hónappal a születésnapom után.
Barátom nem volt, a szüleim burokban neveltek. Semmi nem érdekelte őket, csak a tanulás, hogy abban jó legyek. Egyszer nem kérdezték meg, hogy vagyok. Nagyon féltettek, bulizni nem mehettem, suli bálba engedtek el egyedül, oda is kocsival jöttek értem éjfél körül. (A bál egyig tartott.) Egy barátnőm nem jött át hozzánk sose.
Érzelmileg zsarolt az anyám, ha rossz jegyet hoztam, sírt, hogy mekkora fájdalmat okozok neki, ha jó jegyet hoztam, nem gratulált, nem dicsért. Mindig az éltanulókkal példálózott, hogy bezzeg az Annamari egész délután tanul és azt úgy kell csinálni, meg hogy még este is meg minden, én meg elintéztem kb. 2 max. 3 óra alatt a felkészülést. És, hogy én biztos elsumákolom a tanulást, nem tanulok. Ja azt már nem akarta tudomásul venni, hogy az említett lány azért tanult annyit, mert zene mellett tanult és sokkal nehezebben fogta fel az anyagot, mint én akinek kifejlesztett módszerem volt rá, amit a mai napig használok az egyetemen is.
Gyerekként kezeltek akkor is, amikor már elkezdett kiforrni a saját véleményem, személyiségem. 16 évesen még mindig kb. 10-11 évesnek gondoltak, akit irányítani kell és meg kell mondani neki, hogy mit csináljon, mit vegyen fel, hogy nézzen ki.
Hajat nem festhettem, tetoválásról, pc-ről nem is álmodhattam. Most van az, hogy szeretnék hajat festeni, de még most is félek mit szól majd hozzá anyám. A pc-met nem mondtam el neki, pedig már több hónapja megvan, a tetoválást is igyekszem olyan helyre, hogy ne nagyon lehessen észrevenni. A történethez hozzátartozik, hogy most már 20 éves vagyok, kollégiumban lakom, hétvégére, egy-két napra megyek haza. Ha otthon vagyok, akkor sem megyek sehova este. Pedig hívnak a régi barátaim, jó is lenne menni, de tudom, hogy nem bírnám elviselni, hogy jönnek értem kocsival, pedig van taxi, éjszakai járat, amit mint a felnőttek többsége, én is igénybe tudnék venni.
Igen, az alkesz apám miatt.
Annyira hazavágta az életem, ellehetetlenítette, nem tudok menekülni, szabadulni. (anyagilag lehúzott)
Egy szaros albérletben élünk (amiből nem hajlandó elmenni...), amit eddig még nagyjából elviseltem, kezdtem megszokni, de ebben a k hidegben befagyott már a víz is, ami soha nem fordult elő... (de ugye a média csak vetít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!