Ahogy felnőttél, nem érezted úgy, hogy néha nehezebben értesz szót a szüleiddel?
De érzem. Öregszenek, kezdenek beszűkülni, hiába érvelek, egyre többször fordul elő, hogy meghallgatják, de nem gondolnak bele, csak megismétlik a maguk igazát. Ha jól sejtem, ez az évek során csak rosszabb lesz, öregkorukra nagyon rigolyásak lesznek.
Amíg fiatalabbak voltak, addig lehetett rájuk észérvekkel hatni, de akkor meg még én voltam kicsi. Hát mindegy, ilyenek, ők már változni nem fognak. Nem tehetünk mást, minthogy elfogadjuk őket, és amit nem hajlandóak megérteni, azt rájuk hagyjuk.
Nálam is ez van mint a fenti válaszolónál.
Öregszenek és beszűkül a világuk, az enyém viszont egyre tágul... hát ez van :D
22/L
Szerintem gyerekként sok mindent rájuk hagytál, hiszen mégis ők a felnőttek, így később mikor te is az lettél és már lett önálló véleményed a dolgokról lett csak nehéz előadni a dolgokat.
Nincs ez máshogy másutt sem, egyszerűen meg kell tanulni érvelni. Van ahol ez iskolai tananyag is. Különösen ez van, ha nem laktok együtt. Az is biztos, hogy más az érdeklődésetek, gondolj csak pl. zenére, divatra lehet nem is lehet/kell magyarázni
Nálam az jelent meg, hogy már önálló életem van, amit úgy élnék, ahogy nekem tetszik, de anyukámnak ez nem tetszik. Ő kb. mindent másképp csinálna. De már eljutottam arra a szintre, hogy nem hagyom magam.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!