Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ahogy felnőttél, nem érezted...

Ahogy felnőttél, nem érezted úgy, hogy néha nehezebben értesz szót a szüleiddel?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, és nekem nagyon jó a kapcsolatom velük, imádom őket, de mégis úgy érzem hogy néha alig akarják megérteni amit mondok, és szerintem ez régen nem volt ennyire így.
2012. jan. 10. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem, pár éve voltak dolgok, amit nem érettek meg, de általában nincsenek ilyen konfliktusok, viszont tesómmal sokszor megy a meg-nem értés, mintha tesómnak csukva lenne a füle, és ami nem tetszik neki azt nem hajlanadó meghallani.
2012. jan. 10. 15:22
 2/10 anonim ***** válasza:

De érzem. Öregszenek, kezdenek beszűkülni, hiába érvelek, egyre többször fordul elő, hogy meghallgatják, de nem gondolnak bele, csak megismétlik a maguk igazát. Ha jól sejtem, ez az évek során csak rosszabb lesz, öregkorukra nagyon rigolyásak lesznek.

Amíg fiatalabbak voltak, addig lehetett rájuk észérvekkel hatni, de akkor meg még én voltam kicsi. Hát mindegy, ilyenek, ők már változni nem fognak. Nem tehetünk mást, minthogy elfogadjuk őket, és amit nem hajlandóak megérteni, azt rájuk hagyjuk.

2012. jan. 10. 15:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálam is ez van mint a fenti válaszolónál.

Öregszenek és beszűkül a világuk, az enyém viszont egyre tágul... hát ez van :D

22/L

2012. jan. 10. 16:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem mire gondoltok, de nálunk nem ez van. Hanem mondok valamit, és mintha nem egy nyelvet beszélnénk, értetlenkednek. És nem tudom hogy most én vagyok a hülye, vagy ez normális?!
2012. jan. 10. 23:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem gyerekként sok mindent rájuk hagytál, hiszen mégis ők a felnőttek, így később mikor te is az lettél és már lett önálló véleményed a dolgokról lett csak nehéz előadni a dolgokat.

Nincs ez máshogy másutt sem, egyszerűen meg kell tanulni érvelni. Van ahol ez iskolai tananyag is. Különösen ez van, ha nem laktok együtt. Az is biztos, hogy más az érdeklődésetek, gondolj csak pl. zenére, divatra lehet nem is lehet/kell magyarázni

2012. jan. 16. 17:01
 6/10 A kérdező kommentje:
De nem érted hogy nem vélemények egyeztetéséről van szó?
2012. jan. 16. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem értik a te dolgaidat. Eddig nem voltál ilyen nyílt a világ dolgaira, nem beszéltél nagy dolgokról, és elfogadtad a dolgokat ahogy voltak, ahogy ők mondták. Szülőként néztél rájuk. Ez megváltozik, rájövünk, hogy nem csak szülők, hanem emberek, és vannak hibáik, és nini én ezt másképp látom, ők miért nem így, és egyáltalán miért nem értenek engem. Azért, mert nem te vagy, és ez most nyílik meg előtted.
2012. jan. 16. 23:11
 8/10 ava87 ***** válasza:
Egyáltalán nem, sőt, pont fordítva. Amíg kamasz voltam, állandóan vitatkoztam, mindent jobban tudtam, stb. Most meg már úgy beszélgetek a szüleimmel, mint felnőtt a felnőttel.
2012. jan. 17. 01:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Írj példákat mert csak mondja mindenki a magáét és elbeszélünk itt egymás mellett. Hogy nem lehetnek még olyan öregek, akik már beszűkültek, hiszen te még elég fiatal vagy. Hány évesek a szüleid 50? Az még nem kor. Mit mondasz mit nem értenek meg?
2012. jan. 17. 04:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálam az jelent meg, hogy már önálló életem van, amit úgy élnék, ahogy nekem tetszik, de anyukámnak ez nem tetszik. Ő kb. mindent másképp csinálna. De már eljutottam arra a szintre, hogy nem hagyom magam.

24N

2012. jan. 17. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!