Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz hogy én valódi...

Mi kell ahhoz hogy én valódi goth legyek?

Figyelt kérdés
Öltözködés, vallás, zenei stílus, viselkedés, minden érdekelne... ugyan goth-nak vallom magam, de igazából nem tudok róluk mindent... Miként élnek a goth-ok, kik ők valójában, mitől azok akik? Remélem valaki tud nekem érthető választ adni, mert sok olyan dokumentumot olvastam, amik egymást cáfolják több dologban... Ha valaki megmondaná a választ megköszönném :)
2012. jan. 26. 15:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

1.nem a kérdésre válaszoltatok...ha arra kérdezne, rá, hogy hogy lenne valaki belőle, akkor írhatnátok, ezt, hogy "Legyél önmagad, az vagy aki, nem kell ..." Mielőtt válaszoltok, olvassátok el a kérdést...2. válaszoló igen eltértél a tárgytól te is...megint csak...és igen igazam van amiket leírtam már begbocsáss, ha realisztikusan nézed a dolgokat majd egyszer csak, amikor kicsit érettebb leszel, és nem egy midnenhol konfliktust kereső "paraszt".Nos én azt írtam le amit kérdezett. A satöbbi kommentelőnek, meg azt, hogy ezek akkor jönnek be, nálatok, ha azt kérdezik.Nem gondoltam, volna, hogy egy kérdésre választ adni olyan nagy nehézség, ő itt nem olyanokat keresett gondolom(ha iylet kérdezett) aki mindenfelé elvezeti.

#-

2012. jan. 28. 11:07
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

A stílusodból ítélve feltételezem, hogy nem csak érettebb, hanem idősebb, és szélesebb látókörű is vagyok, mint te, tehát vitának itt nincs helye.

Hülyeségeket írtál úgy, hogy fogalmad nincs a dologhoz, és még ragaszkodsz is hozzá. Mondtam már egyszer, ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.

Abban igazad van, hogy nem a kérdésre válaszoltunk. Jobbat tesz az a kérdezőnek, ha kap 1-2 értelmes tanácsot, mint pl. találja meg ÖNMAGÁT, és önmagát valósítsa meg, mint az, ha elmagyarázzuk neki, hogy hogyan igazodjon egy ideálképhez, amit igazán fel sem fog. Annál meg végképp jobbat tesz neki, ha rád hallgat, és egy utálkozó, visszahúzódó, halálmadár, ezoterista majmot csinál magából...

2012. jan. 28. 13:11
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
...Nem teljesen értem, hogy minek is válaszoltam egy olyannak aki nem tudja, hogy hol születik a jó modor, nekem is volt egy meglátásom külső szemmel és neked is egy gondolom valószínűleg egy iylen stílusú ember lehetsz. Annyit akartam írni, hogy az, hogy van egy véleményem az nem azt jelenti, hogy az én véleményemre alapozd a sajátodat, így nem igazán lehet komolyan venni téged. Nos, az, hogy letámadsz, mint egy idegbajos eszelős...hát nem is tudom...most mit írjak?! Nézzétek ilyen egy Igazi vérbeli Goth Fiú példaképednek vedd őt. Hát ne haragudj, lehetsz érettebb, idősebb, szélesebb látókörű, azmár kevésbé. Elnézést, hogyha megbántottam lelki világodat, de egy oylan, mint én rosszabbakat is írhatott volna már ne is haragudj. Mégegyszer elnézést. De nem úgy van, hogy van a TE véleményed és van a mindenki másoké!Már bocsi megint. Mégegyszer leírom, hátha eljutsz a végéig. ÉN nem vagyok goth, külső szemmel iylennek tűnnek (jobb színben tüntettem fel mint más emberek), úgy,hogyha ezekután van véleményed ugyanúgy elolvasom, csak akkor normálisan válaszolj kérlek. Te érettebb.
2012. jan. 29. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:

Ahhoz mérten, amilyen ízléstelen vádakat, rágalmakat, kitalációakt hoztál fel, teljesen normálisan válaszoltam.

Nem tudom, mire számítottál, amikor te is egyértelműen tisztában vagy vele, hogy félrevezeted a kérdezőt azzal a torzítással, amit leírsz.

Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy szerinted tényleg létezzenek ilyen kis feketébe öltöző állandóan rosszkedvű halálvágyas ezoterista tinigyerekek. Lehet, hogy te ezt látod valakin attól, hogy éppen feketét visel, és nincs kedve hozzád szólni, de jó lenne felnőni, és eljutni arra a szintre, hogy mindenki különböző ember, és az ilyen sztereotípiáknak nincs helye. Nem kategorizálhatsz be valakit úgy, hogy "goth", na neki akkor most nem lehet humora, biztos mindig rossz kedvű és halálmániás, csak mert feketében jár, és olyan zenét hallgat, amiről neked fogalmad sincs....

2012. jan. 29. 12:46
 15/22 anonim ***** válasza:
9%
Na, megy ez.Én csak annyit írtam, le ami egy ilyen stílus hallatán, lejön egy embernek...most nem írhatom, azt, hogy tök jó, mert mindenki szereti őket.A zenéik teljesen felvillanyoznak, vagy a gyász szín vidámabbá tesz.
2012. jan. 29. 13:44
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok, halálmániás... lehet kicsit túloztam, mikor írtam, hogy hiszek a szellemekben meg a holtakkal kapcsolatos dolgokban, hülyeség volt, vagyis az utóbbi :) Meg nem az első válaszoló alapján, nincs humorérzékem, vagyis, nem nincs, hanem kevés van, ez csupán azért, mert amióta iskolába járok, kapom az emberek "törődését", ami arra vezetett, hogy gyűlölöm az embereket, és kerülöm őket (tisztelet a kivételnek) Nagyjából ennyi, és felesleges vitatkozni kinek van igaza, mert szerintem mindkettőtök válaszában van igazság, meglátás, csak egyikőtök a másikat cáfolja, ebből azt veszem észre, hogy se az első, se a második válaszoló nincs tisztában a goth egész fogalmával, mert, amit az első leírt, annak nagy részét már több helyen olvastam, és a másodikéban is több azonos "tulajdonságot" is olvastam, ezért nem értem, hogy valójában mi is a goth... Mellesleg, kedves második válaszoló, én azt olvastam MINDEN cikkben, hogy a goth-ok, pozitívak, és toleránsak, kulturáltak, ez esetben viszont a kommented, kicsit letámadóan hangzik...
2012. febr. 1. 20:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg, kedves második válaszoló, én azt olvastam MINDEN cikkben, hogy a goth-ok, pozitívak, és toleránsak, kulturáltak, ez esetben viszont a kommented, kicsit letámadóan hangzik..."

Te pozitív és toleráns lennél olyannal szemben, aki lejáratja a szubkultúrát, amihez tartozol? Kétlem.

Hülyeség, hogy toleránsak. Egymással szemben, persze. A külvilággal szemben meg...inkább nemtörődömök.

De azt ugyanúgy nem lehet kijelenteni több ezer emberre, hogy "toleránsak", mint bármilyen más jellemzőt. Van, aki az, van, aki nem.

Te pedig nem fogod megmondani nekem, idióta cikkek alapján, hogy mennyire ismerem az igazságot. Ha ennyire ignoráns akarsz lenni akkor hajrá, higgy abban, amiket ott írogatnak. Csak ne csodálkozz, ha hülyének néznek egy összejövetelen.

2012. febr. 1. 21:00
 18/22 A kérdező kommentje:
A toleránsat úgy értettem, hogy ha már írnak, vagy mondanak valamit, azt normálisan teszik, nem tróger módon...
2012. febr. 1. 21:23
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis gyorstalpaló a szubkultúrához:

Akár tetszik, akár nem, ez is egy ZENE köré szerveződő szubkultúra. A zene hozta létre, az is tartja életben.

Ennek ellenére az emberek 80% SAJNOS igazából első sorban nem a zene miatt tartozik oda, hanem mert vagy így próbálja kompenzálni a különböző külső vagy belső hibáit, vagy ilyen "gótikus" álomvilágokba menekül az élete elöl. Mellesleg hallgat VALAMIT, ami nagyjából hasonlít külsőre arra, amit ő gothnak hisz.

Ez így most lehúzásnak hat, de ha megfigeled a különböző rokkocsmák magukat gothnak valló felhozatalát, tényleg ez van. Ezek az emberek tipikusan jönnek a goth metállal, Menzonnal, a kispolgárok sokkolásával, meg azzal a maszlaggal, hogy goth már jóval a '70-'80as évek előtt is volt.

A közösség nyomására némeik hallgat egy kis Depeche Mode-ot vagy Cure-t, de pusztán azért, hogy igazolja a mivoltát.

Én ezeket nem mondanám gothnak, csak gothnak öltöző embernek. De akkor van-e tényleges goth szubkultúra Magyarországon?

Nos van. Vannak bulik ahol tényleg goth zene szól, és az emberek kicsit távolabb látnak a kínai boltos fűzők csipkéinél, és tényleg érdekli is őket valami.

Viszont a nagy részük kicsit bizalalmatlan és barátságtalan, mert gyakran megtalálják őket a többségben lévő idióták. Ennek ellenére lehet velük haverkodni, sőt, szívesen fogadnak viszont ahhoz az kell, hogy egyértemű legyen hogy nem valami alakoskodó lelkibeteg majom vagy, mert azokat rutinból elküldik a fenébe.

Pont azért nem szoktak ilyen hogyan legyél goth útmutatót írni, mert az csak újabb idióták kialakulásához vezetne. Akit tényleg érdekel a dolog, az úgyis első sorban a zenét keresi, azt meg nem kell megideologizálni.

A legtöbb értelmesnek mondható goth megmozdulás vagy buli általában a gothic.hu vagy a Memento Mori Egyesület szervezése szokott lenni, az ő hírforrásaikat érdemes szemmel tartani. A gothic.hu-n érdemes körülnézni, a szubkultúrát és a zenei dolgokat érintő írásokból elég sok van, és zeneileg is elég korrektnek mondható. Az ő szervezésükben szokott lenni Fekete Zaj Fesztivál, ami valljuk be, távolról sem egy WGT, viszont legalább van.

2012. febr. 19. 18:37
 20/22 anonim válasza:
kedves kérdező ha goth vagy akkor az vagy ki nem szarja le hogy belül mi van ez olyan mint a szüzesség elvesztése 14 évesen hazudd azt hogy az vagy úgysem tudja senki hogy belül mi vagy ha azt mondod hogy az vagy a idióta eberek nagytöbsége elfogja hinni az a lényeg hogy kitünny a többiek közül ennyi ÉS ÉN GOTH VAGYOK el hiheted aki azt mondja hogy nem az nem goth
2012. aug. 8. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!