Miért ítélnek egyes szubkultúrákat gondolkodás nélkül?
"Kötélhurok, gyilkos folyó
vasúti sín vagy puskagolyó
Gyógyszerek, borotvakés,
templomtorony vagy mély szakadék
Felékszültem a Halálra
az Életre nem készített senki
Patkányméreg, szivárgó gáz,
villanyáram vagy tuzhalál
Végrendelet, búcsúlevél...
Csak a hullamosó aki hozzám ér
Felkészültem a Halálra
az Életre nem készített senki"
Már bocs, de ez rohadtul az öngyilkosságról szól!
Szó sincs benne öregségről, betegségről, balesetről, katasztrófáról, gyilkosságról.
Kizárólag azt elemzi hányféle képen halhat meg a saját kezétől, mert senki nem mondta meg hogyan éljen.
Kíváncsi vagyok ki mondta el, hogyan halhat meg, vagy arra rájött magától is?
De ettől nem ítélem el!
Kötélhurok: az emberek képesek egymást is felakasztani. Tehát nemcsak öngyilkosság lehet.
Gyilkos folyó: mi van valaki véletlen beleesett és nem tud úszni?
Vasúti sín: ugyancsak baleset lehet, ha valaki meggondolatlan.
Puskagolyó: az ember nemcsak önmagát képes lelőni.
Gyógyszerek: van, aki ebbe is véletlenül hal bele. Heath Ledger halála nem egyedi.
Templomtorony: lehet, akár építkezési baleset is.
Mély szakadék: van, aki csal véletlen esik le onnan.
Patkányméreg: az egyik ember képes megmérgezni a másikat. A történelem bőséges példát állít elénk.
Szivárgó gáz: ez is lehet baleset.
Villany áram: az is lehet véletlen.
Tűzhalál: ha valaki elalszik véletlen égő cigaretta csikkel a szájában, akkor az is öngyilkosság?
Ok!
Azt magyarázol bele, amit akarsz!
Én kilépek. Az első válaszom úgyis moderálva lett sajnos! :S
Alapvetően ezek a szubkultúrák eleve a fiatalok összetartozásáról, és a "felnőttek" elleni lázadásról szól...
Így az idősebb korosztály szinte természetesen ellenáll. Persze abba nem gondolnak bele, hogy Ők ugyanígy voltak ezzel.
Némi intelligencia kell (elsősorban az idősebbektől), hogy ez eljusson a tudatukig. S ez nem iskolázottság függő (Láttam nagymama korú parasztasszonyt aki simán lekezelte a dolgot, és több diplomás tanárt is aki nem tudta hova tenni)
Egy lassan az "idősebb" korosztály tagja.
ennek a dalszövegnek semmi értelme nincs
ha már metálos vagy hallgass watch my dying-ot...de szerintem a te agyad azt nem fogja fel
nem itélem el sem az emot, se a metalt, se a goth-okat, de főleg a rockerek, metalosok képesek ilyen buta szövegű zenéket hallgatni, amiknek semmi értelme nincsen.... az akela rettentő igénytelen zenekar, jó, hogynem hétköznap!csalóásokat hallgatsz.... -.-' bár nem csodálkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!