Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kilátástalanság, unalom, düh?

Kilátástalanság, unalom, düh?

Figyelt kérdés
Sz@r munkahely, kevés fizetés, családi problémák, mert kierőszakolták a szakmaválasztást 14 évesen és nekem pont nem jön be a vegyipar. Átképzés, saját lakás, albérlet ki van zárva, ha az ember 100ezer alatt keres. Új munkahely? Máshol sem jobb a helyzet. Örökké álmosan, idegesen, hetekre beosztva egy tízezrest, a legkisebb reménysugár nélkűl élni úgy, hogy ha a megoldáson töröm a fejem, mindig az öngyilkosság lehetősége az egyetlen mentsvár. Bízzak Istenben, addig se kell gondolkodni? Törődjek bele? 26f
2012. jan. 25. 06:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig pont a három általad kizárt lehetőség lehetne megoldás. Mi akadálya van?
2012. jan. 25. 06:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Már, hogy azon kívül, hogy 100alatt keresel. Én se szórhatom a pénzt - nem is nagyon van mit - mégis ki mertem szakadni otthonról 18 éves fejjel egy tök ismeretlen városba. Az albérlet nem feltétlenül egész lakást jelent, egy, vagy egy fél szobát jobb helyeken megkaphatsz húszért is rezsivel, a maradékból meg nem halsz éhen, akkor sem, ha minimálbérrel számolok.
2012. jan. 25. 06:30
 3/6 anonim ***** válasza:

azért nézz utána annak az átképzésnek, hátha találsz valami olyat, ahol adnak egy kis pénzt is a képzés idejére, és tanulhatsz egy olyan szakmát, ami érdekel, és jobban keresel vele.

vagy irány külföld.

2012. jan. 25. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Válts szakmát mindenképp, és ha kell várost, mert az a fizetés nem igaz hogy mindenhol annyi. Ahogy előttem is írták egy szobát is lehet bérelni, nekem mikor nem volt melóm (2001), és nem találtam sehol a városunkban akkor fogtam a kispolszkimat, belepakoltam a kis cuccom, és felmentem pestre, ahol találtam is munkát egy jó helyen.

1.5 év múlva nagyon jó emlékekkel, új ismeretségekkel, és egy pontosan ugyan ilyen verdával mentem haza:

[link]

Az adta az első lökést, hogy nem szabad otthon ülni és várni a csodát, mert nem fog jönni. Azóta volta most nyáron megint pesten fél évet (hát nem olyan mint volt), majd Londonba költöztem.

2012. jan. 25. 08:38
 5/6 Antimod ***** válasza:

Biztos, hogy megpróbálnék egy más munkakört. Ismerek olyat, aki vegyész volt, és most bankban dolgozik mint minőségellenőr. Persze tanult valamit hozzá, de meg lehet csinálni, nem kell beletörődni valamibe, ha azt érzed, több van benned. Vannak olyan szakmák, ahol nem is a papírt nézik, inkább a tudást, azt pedig az internet segítségével ma már könnyebben megszerezheted, mint régen. Mindenképpen próbáld meg pozitívan motiválni magad.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 25. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne törődj bele!

Hidd el, átérzem a helyzeted! Szintén 26 éves vagyok, lány, minimálbért kapok, nem szeretem, amit csinálok, esélytelen ebből a pénzből bármit is...

De nem adom fel, nézem a lehetőségeket, hátha...

Biztos sikerülni fog neked is!

2012. jan. 25. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!