Támogatnád az országban olyan keresztény egyházak által szervezett táborok létesítését, ahol a vallás tanításai és a megtérés segítségével homoszexuális és biszexuális embereket átnevelnének heteroszexuálissá?
Mauc:
Ne sérts meg, biológus szakos hallgató vagyok, genetikai érveimet nem az RTL-ből szedtem.
Amúgy a hozzáállásoddal egyetértek.
#32:
Nem volt megcélzott személyem a sértésre, csak átfutottam a topikot.
Egyébként legutolsó információm a témában az, hogy egyelőre még mindig kutatás tárgyát képzi a téma és még a legrelevánsabb alapot is csak külön nevelt egypetéjű és kétpetéjű ikrek alkotják. Ez azóta változott valamit?
Csak mert különélő egypetéjű ikreket eleve nehéz találni. Olyanokat, akik melegek, még inkább és ezen belül még azt biztosítani, hogy az életük egyetlen szakaszában se érhesse azonos inger az alanyokat... Érted, hogy mire gondolok.
És akkor még szó se esett a börtönökről, a nők többségének biszexualitásra való hajlandóságából, magáról a biszexualitásról. Ezek mind, mind pszichológiai háttérre utalnak.
Értem én, hogy egyszerűbb volna már az embernek is minden gondolatát és cselekedetét előre meghatározott génekkel megmagyarázni és a végletekig leegyszerűsíteni, de attól tartok, hogy hibás az irány.
Ez a kérdés nagyon primitív!
Katolikus iskolába jártam és ott utáltam meg a kereszténységet hívő létemre. A mai napig hívő vagyok, de a vallást nem támogatom pontosan az ilyen sötét, korlátolt, szűklátókürű, elvetemült emberek miatt, akikben egyáltalán felmerül ilyen kérdés, hogy homokat heterókká átnevelni.
Egyébként meg, őket is Isten teremtette, akkor most hiba van a teremtés tökéletességében, vagy mi?
igen támogatnám. Egy volt homoszexuális, de megtért keresztény, aki heteroszexuális lett.
Néhány helyesbítéssel:
1. nem átnevelés céljából, mert ilyen nincs, igeellenes. Megtérésre van szükség, és krisztus újjá tudja teremteni az ilyen embereket is, akik egyébként önerőből sem, és emberi segítséggel sem tudják magukat átnevelni. Lehetetlen, hiábavaló erőlködés ez, tapasztalatból is tudom.
Krisztus azt tette meg értünk, amire mi képtelenek voltunk. Meghalt helyettünk a kereszten, elhordozta a bűneinket. Ha hiszünk benne és belekereszteletetünk a halálába, új teremtésekké válunk, megszabadulunk a homoszexualitástól. Én is szabaddá váltam.
Hangsúlyozom azonban, hogy ehhez Krisztusban való hit kell, és ez egy isteni beavatkozás, egy csoda, nem pedig tanítgatás és átnevelés kérdése. Ez utóbbi törekvés csak súlyos lelki sérüléseket eredményezne, és hitehagyáshoz vezethetne azokban, akik hisznek ugyan Jézusban, de még nem szabadok a homoszexualitástól.
Tehát, ehhez az kell, hogy valaki higyjen Jézusban, a homoszexualitást bűnnek vallja, megtagadja, Kérje Jézus szabadítását, megkeresztelkedjen, és higyje, hogy ezután új teremtéssé vélik, hagyja el a bűnét.
Ezek a szabadulás szükségszerű, de nem kizárólagosd kritériumai.
Ilyen tanítások csoportok létrejöttét támogatnám, viszont az egyháznak alapból ez lenne a feladata, én inkább azt gondolom, integrálni kellene ezt a meglévő felekezetek, gyülekezetek feladatai közé. Hirdetni az evangéliumot, a homoszexuálisokra is kiterjesztve Krisztus megváltói hatalmát.
2. pont. : Csakis önerőből, azaz egyházi forrásból. Keresztényként nem vagyok híve annak, hogy állami támogatásokat vegyünk igénybe. Jogosnak tartom a nem hívők/sátánisták/más vallásúak azon nézeteit, hogy az adófizetők pénzét milyen jogon használjuk fel arra, hogy olyan dologból való megtérésre segítsük az embereket, amit ők nem tartanak bűnnek, a hatályos jogszabályok nem büntetik? Az ő adófizetői forintjaikból?!?
Úgy gondolom, az egyháznak önerőből, saját hívei adakozásából kell előteremteni ehhez a forráshoz az anyagi fedezetet, hogy függetlenek legyünk a világtól és ebben a kérdésben is támadhatatlanok legyünk.
Vissza az elejére: jó lenne, ha a keresztény közösségek olyanok lennének, ahol egy homoszexuális ember félelem nélkül megvallhatja bűnét, megtapasztalva a hívők által Krisztus szeretetét, és szabadítását. Ez nem azonos a "toleranciával" a bűnt továbbra is bűnnek kell mondani.
Abból a szempontból mégis kívánatos lehet külön ilyen célú evanélizációs szolgálat, hogy sokan - érthető okokból - a saját gyülekezetükben nem mernek segítséget kérni. Ahogy van szolgálat kábítószeresek, utcalányok, alkoholisták felé, úgy szükségszerű lenne egy ilyen szolgálat megalapítása és működtetése is.
Ezeket a sorokat egy olyan ember írta, aki sok évi homoszexualitásból szabadult, Krisztus vére árán, a belé vetett hitnek köszönhetően, és évek óta tartósan szabad és képes a normális heteroszexuális életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!