Miért él az sok ember fejében, hogy Magyarország keresztény ország?
Mert Magyarország keresztény ország.
Miért, szerinted milyen?
Aki ezt mondja, nyilván nem jogilag gondolja, hanem azért, mert ma is a legtöbben keresztény vallásúak az országban.
Ugyanakkor, ahogy az előttem szóló is írta, nagyon sokan úgy erősítik a statisztikát, hogy valójában a vallást egyáltalán nem gyakorolják, de meg vannak keresztelve. Valószínűleg templomban is tartanak esküvőt, megkeresztelik a gyerekeiket, de ezen kívül sokan másképp nem nagyon követik a keresztény tradíciókat.
Én is ilyen vagyok: meg vagyok keresztelve, elsőáldozó is voltam, és majd egyszer talán templomi esküvőm is lesz. Templomba viszont már egy ideje nem járok, a hittant is abbahagytam... Szóval a statisztika kereszténynek vesz, de igazán nem vagyok hívő. (Vagyis az egyház szempontjából nem, mivel nem járok templomba, az más kérdés, hogy a magam módján miben hiszek vagy nem hiszek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!