Miért él az sok ember fejében, hogy Magyarország keresztény ország?
Magyarország keresztény ország. Az más kérdés, hogy nincs államvallás, de nem is lehetne, mert az már túlságosan "kirekesztő". Államvallás olyan helyen szokott lenni, ahol a helyi egyház összefonódik az államhatalommal, pl. több arab országra is ez a jellemző, meg értelem szerűen a Vatikánra is, a felsorolásban levő többi államban úgy tudom, hogy nincs hivatalos államvallás, de javítson ki valaki, ha tévednék.
Magyarország azért keresztény, mert „A kard foglalta el, kereszt tartotta fenn e hazát.”
"magyarország ateista ország.
"
nem, mivel hivatalosan nem az.
Egyedül Albánia a világ EGYETLEN ateista állama.
Keress rá a neten.
A statisztikák szerint Magyarország népességének 50%-a ateista.
A másik 50%-ban szerintem benne vannak azok, akik szerint "valaminek lennie kell", de nem feltétlenül a kereszténységben hisznek.
Ráadásul a templomba járok aránya már 1999-ben 10% alatt volt, gondolom ez azóta még inkább csökkent.
"tegye fel a kezét aki nem ünnepli a karácsonyt és a húsvétot :)"
Akkor én felteszem. Pedig megkereszteltek anno.
Aha, akkor viszont szerintem nem egyről beszélünk..
Ugyanis az államvallás azt jelenti, hogy "az államhatalom által sajátjának elismert, hivatalosan követett vallás, amelynek kizárólagosságát alattvalói körében erőszakkal is érvényesíti. Ilyen helyzetben az egyh. és az áll. tartalmi és formai összefonódása is bekövetkezik.--> államegyház" Azért Európában ilyenről szerintem sehol nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!