Mi a véleményetek a nő rendőrökről?
13 éves lány vagyok..ugye most vagyok 7. o-ban és neki álltam gondolkodni azon hogy mégis mi legyen belőlem..
Szóba jött az állatorvosi de passzoltam mert 2 nyelvvizsga kell hozzá. :/ Utána a lótenyésztői, de feladtam mert az olyan hogy vagy bejön vagy nem ha nem akkor meg nincs 2. esélyem. :/
Utána a rendőrtiszti és utána +-ba lovas rendőri képzés. Ami nagyon bejön nekem és a szüleimnek is.
Soha nem voltam az a tipikus csajos lány..mindig szerettem kemény lenni :D (oviban verekedni játékból persze)
Szóval a kérdés..: Meg lehet ebből élni és van kereslet női rendőrre (ha nem is lovasra) Magyarországon?
A válaszokat pedig előre is köszönöm. .)
Rendőrökre nemtől függetlenül szükség van. A rendőrnőkön általában látszik h rendőrnők, kemény arcvonások stb. :D
Ha te ilyen kemény csaj vagy akkor jó választás.
Hát ha szabad így mondanom akkor nagyon főnökösködő, domináns természetű vagyok. Szóval azzal hogy keménynek lenni férfiak között az nem probléma.
[link] erre a sulira gondoltam..szerintetek? :)
Nem úgy hogy zsarnok vagyok... nem úgy gondoltam ezért próbáltam óvatosan fogalmazni. :/
szóval magabiztos..
Értem :)
Ebben a szakmában is vékony a hátárvonal a helyes és helytelen viselkedés között, nem könnyű emberileg.
Nekem csak az nem tetszene ebben a hivatásban, hogy ha utcai rendőr lennél, akkor egyrészt mindenféle veszélyes kalandba keverednél, másrészt meg téli hidegben is az utcákat kell róni, esőben, szélben. Persze nem tudom, mennyit töltenek kocsiban, és mennyit az utcán. Lehet hogy azért ki lehet bírni, csak ugye nem túl biztonságos.
Idegileg is megterhelő, egy hirtelen előbukkanó mocskos c. banda eléggé megfélemlíthet még egy rendőrt is.
Inkább irodai rendőrmunka lenne a szerencsés választás.
Húú én az irodai munkába bele is pusztulnák. :D
Napi 4-5 órát aktívan (sport, lovaglás stb.) töltök szóval ha én 1 óránál többet ülök 1 helyben már baj van. :DD
Ne hallgass senkire, aki megint sztereotip szexista választ adott - ráadásul még butaság is.
Menj és tanulj: próbálkozz meg később a Rendőrtiszti Főiskolával. Számos olyan (nyomozati) terület is van, ahol - ha tehetséges vagy a pályán - kitűnően tudnál érvényesülni. Nem csak járőrökből és "posztos rendőrökből" áll ám a testület! Mindamellett az is jó, ha sportos alkatú vagy: elsajátíthatsz néhány igen hasznos önvédelmi sportot - és (nagyon fontos!) kiválóan megtanulhatsz lőfegyverrel bánni.
Értem én is erre gondoltam. :)
És a belinkelt iskoláról vélemény? :)
Én is évek óta rendőrnek készülök és lány vagyok. Egyetértek abban, hogy rendőrökre nemtől függetlenül szükség van. Egy nő alapvetően más, mint egy férfi, tehát a képességei is mások, amit a Rendőrségnél (is) kiválóan tud hasznosítani.
Habár én már kicsit idősebb vagyok, mint te, szerintem mindenképpen építsd szerintem több dologra. Én nem tartom rossz ötletnek sem a lótenyésztőit, sem az állatorvosit, de csak akkor, ha igazán jó vagy. A lótenyésztői eléggé speciális, így itt szerintem sok kapcsolatra lesz szükséged. Az állatorvosi, meg, hát, igen, elég nehéz a bekerülés. Szerintem két nyelvvizsgát tudsz teljesíteni addig, ha időben elkezdesz készülni (én is teljesítettem, tehát nem lehetetlen).
A sulit pedig amit mutattál, szerintem nem rossz választás, habár én csak budapestieket ismerek (valamennyire). Még fiatal vagy, ez nem annyira meghatározó szerintem. Ha másoktól jókat hallasz erről az iskoláról, menj ide. Egy erős alapműveltség sosem árt, sőt.
A legjobbakat kívánom neked amúgy! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!