Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el jobban azokat...

Miért ítélik el jobban azokat akik isznak, mint azokat, akik dohányoznak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 10:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
* helyesen értelmezni
2012. jan. 12. 11:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, szándékosan azért írtad ki a kérdést, hogy valakibe belerúghass, aki meri vállalni, hogy jobban elítéli az iszákosokat. Alig vártad, hogy leírhasd, hogy felfordul a gyomrom tőled, és hasonlók. Nevetséges vagy!

Pont olyan kötekedő vagy, mint a legtöbb kocsmába járó ember.

2012. jan. 12. 12:04
 13/18 A kérdező kommentje:
12:04- Neked rosszul tűnik. És ne irogass mellesleg,ha még válaszolni sem tudsz. A kocsmában pedig észszerűetlenül kötekednek. Amit én írok az logikus legalább,nem mint az amit te írsz.
2012. jan. 12. 12:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező tényleg csak kötözködni akar. Már eleve az a feltevés, hogy jobban elitélik az iszákosokat,mint a dohányosokat csak az ő szubjektív megállapítása,semmivel sem tudja igazolni ezt átlagban.
2012. jan. 12. 12:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol módosítja a tudatállapotot, a dohányzás nem.

Viszont szerintem kevesen vannak, akik elítélik azokat, akik rendszeresen, mondjuk naponta, két naponta 1-2 pohár minőségi szeszesitalt fogyasztanak, kulturált keretek között. Egyrészt mert nem feltűnő, másrészt mert van benne valami úri sikk. Most az ilyen Dallas-féle whisky ivásra gondolok, vagy a koktélozgatásra, vagy az ebéd mellé elfogyasztott 1-2 deci borra. Ezzel szerintem kevés embernek van baja.

Az már más lapra tartozik, hogy aki alkoholt fogyaszt, az viszont ne vezessen. A probléma ott kezdődik, ha mégis megteszi, mert erről a szokásáról nem bír, vagy nem hajlandó lemondani, de vezetnie mégis szükséges.

2012. jan. 12. 12:56
 16/18 anonim ***** válasza:
12:56- Ideális válasz szerintem
2012. jan. 12. 13:20
 17/18 anonim ***** válasza:

ahogy nézem elég gyenge gyomrú emberek járnak ide:D

Én kaja mellé szoktam 1-2 sört meginni ha nem kell tanulnom, bár nem minden nap (szerencsére). Nem ítélem el a dohányosokat de szerintem ők élnek egészségtelenebbül és szórják a pénzt. Én se szeretem ha drágul a sör de max nem iszok annyit mivel nem vagyok függő!

2012. jan. 12. 13:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Miért teszel fel úgy egy kérdést, ha csak azt várod, hogy jöjjön valaki és lehordhasd? Alkohol problémád van és azért érint ennyire érzékenyen, vagy valami lelki gond?

Engem nem ért olyan trauma, mint azt a válaszolót, akinek késsel hadonászott az anyukája, de én sem érzem biztonságban magam részegek között. Ösztönből rossz érzéssel tölt el, folyamatosan figyelem, hogy mikor kell felpattanni és védeni magam. Persze vannak olyanok is, akik részegségükben csak barátságosabbak, őket jobban elviselem.

Másrészt pedig miért kell védeni azokat, akik isznak? Nem kényszeríti senki őket, tisztában vannak a tetteik következményeivel. Anyámat sem kell körbeabajgatni, mert nővérként dolgozik, tudta, mikor elvállalta, hogy beteg embereket kell majd ápolnia.

2012. jan. 12. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!