Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Akik dohányoznak és isznak is...

Akik dohányoznak és isznak is vagy még egyebek is ők?

Figyelt kérdés

Ők (tinikre de nem csak tinikre, mindenkire gondolok)

a későbbiekben megszenvedik a következményeit? Mind egészségügyileg mind esztétikailag. Mutatkozni fog mindenkinél 10-20 évvel később a káros mellékhatása a ciginek és az italnak?

Akkor is, ha például hetente/kéthetente iszik az illető és mondjuk csak heti egy doboz cigit szív el?

2011. jan. 7. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A heti egy doboz cigi is elősegítheti a tüdőrák kialakulását, ha az illető hajlamos rá. Ugyanúgy az alkohol is árthat, de ez egyénfüggő, valaki egy héten 1x iszik, és jobban hat rá, baja lesz tőle, míg más hetente 3x részegre vedeli magát, mégsem lesz semmi baja. De azt, hogy xy épp hajlamos-e az italtól/dohányzástól betegségre, azt csak akkor lehet igazán eldönteni, amikor már bekövetkezett a baj.
2011. jan. 7. 15:49
 2/8 A kérdező kommentje:
És esztétikailag? Ugye a bőrre stbre gyakorolt hatása.. az mindenkire hat?
2011. jan. 7. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha heti egyszer isznak/cigiznek, akkor szerintem nem fog meglátszani rajtuk, maximum, ha tüdőrákot kapnak. Az mondjuk meglátszódhat.
2011. jan. 7. 15:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés.

A dohányzás, ha nem túlzott mértékű, akkor csak a tüdőn látszik. A tüdejét meg nem látod senkinek. Ha valakin MÉG nem látszik, hogy dohányzik, ha folytatja, előbb-utóbb fog. A tüdőrák a végső eset (de nem a legritkább!), de pl. a fogakon meglátszhat, lányoknál az alakon (Máshova rakódik tőle a zsír), meg köhögni is lehet tőle. Az alkohol is egy ilyen dolog, a máját nem látod senkinek. De az folyamatosan pusztítja az agysejteket. AZ alkohol a heroin és kokain után a 3. legártalmasabb drog, a 4. a cigi!!! Ezekkel mind vigyázni kell, nem egészséges. Persze, ha már nagykorú vagy napi 1 pohár bor azt mondják jót tesz, de a részegeskedés tök fölösleges és káros. Lehet hogy sok volt ebben a hablaty, de remélem elolvastad, és nem fogsz piálni meg cigizni te se.

2011. jan. 7. 19:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Elolvastam persze, köszi :)

Nem dohányzom nem is iszom, inni is csak alkalmanként. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyivel jobb minőségű egy nem dohányzó és egy egészséges ember közt a külső és belső különbség.

2011. jan. 7. 21:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
25 és 30 év közötti lányoknál 90%-ban ránézésre meg szoktam tudni mondani, hogy dohányzik-e az illető. Ez az a kor, amikor még az öregedés látható nyomai nem olyan észrevehetőek normális esetben. Dohányosoknál viszont annál inkább.
2011. jan. 8. 16:08
 7/8 Phoney ***** válasza:
100%

Heti egy doboz ciginek már lehetnek ilyen következményei, az nem annyira kevés. (Én 26 éves létemre sem viselnék jól heti 1 doboz cigit, pedig néha dohányzom. Most pl szivar lóg a számban, mert melóhelyen vagyok:D)

1-2 hetente inni az már nem ennyire káros, feltéve hogy nem négykézlábra issza magát.

2011. jan. 10. 11:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Valójában a tüdő gyorsabban tisztul fiatal korban (amennyiben abbahagyod később), ezért az nem fog meglátszódni, hacsak nem 10 évesen 2 doboz/nap-os láncdohányos vagy.

Ital pedig az agysejtekre lehet hatással, nincs jelentős esztétikai jel. Az agykárosodás is csak akkor, ha nagy mértékben isszuk (erős részegedéskor pl - egy pohárba nem lehet belehülyülni).

Üdv.

2011. jan. 11. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!