Akik dohányoznak és isznak is vagy még egyebek is ők?
Ők (tinikre de nem csak tinikre, mindenkire gondolok)
a későbbiekben megszenvedik a következményeit? Mind egészségügyileg mind esztétikailag. Mutatkozni fog mindenkinél 10-20 évvel később a káros mellékhatása a ciginek és az italnak?
Akkor is, ha például hetente/kéthetente iszik az illető és mondjuk csak heti egy doboz cigit szív el?
Érdekes kérdés.
A dohányzás, ha nem túlzott mértékű, akkor csak a tüdőn látszik. A tüdejét meg nem látod senkinek. Ha valakin MÉG nem látszik, hogy dohányzik, ha folytatja, előbb-utóbb fog. A tüdőrák a végső eset (de nem a legritkább!), de pl. a fogakon meglátszhat, lányoknál az alakon (Máshova rakódik tőle a zsír), meg köhögni is lehet tőle. Az alkohol is egy ilyen dolog, a máját nem látod senkinek. De az folyamatosan pusztítja az agysejteket. AZ alkohol a heroin és kokain után a 3. legártalmasabb drog, a 4. a cigi!!! Ezekkel mind vigyázni kell, nem egészséges. Persze, ha már nagykorú vagy napi 1 pohár bor azt mondják jót tesz, de a részegeskedés tök fölösleges és káros. Lehet hogy sok volt ebben a hablaty, de remélem elolvastad, és nem fogsz piálni meg cigizni te se.
Elolvastam persze, köszi :)
Nem dohányzom nem is iszom, inni is csak alkalmanként. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyivel jobb minőségű egy nem dohányzó és egy egészséges ember közt a külső és belső különbség.
Heti egy doboz ciginek már lehetnek ilyen következményei, az nem annyira kevés. (Én 26 éves létemre sem viselnék jól heti 1 doboz cigit, pedig néha dohányzom. Most pl szivar lóg a számban, mert melóhelyen vagyok:D)
1-2 hetente inni az már nem ennyire káros, feltéve hogy nem négykézlábra issza magát.
Valójában a tüdő gyorsabban tisztul fiatal korban (amennyiben abbahagyod később), ezért az nem fog meglátszódni, hacsak nem 10 évesen 2 doboz/nap-os láncdohányos vagy.
Ital pedig az agysejtekre lehet hatással, nincs jelentős esztétikai jel. Az agykárosodás is csak akkor, ha nagy mértékben isszuk (erős részegedéskor pl - egy pohárba nem lehet belehülyülni).
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!