Miért nem képesek néhányan felfogni, hogy ha dohányoznak az tényleg veszélyes és kellemetlen másokra nézve?
vagy felfogják, de nem merik kimondani, hogy igen szemétkedek másokkal?
meg miért jönnek olyasmival elő, hogy az autó sokkal rosszabb, amikor nem rosszabb belélegezni, de azt is utálom, nincs is autónk, meg azt jobban el lehet kerülni
Minden dohányos felfogja, hogy veszélyes, és puszítítja az egészségüket, de már sokkal kevesebb dohányos szeretne leállni vele. Ismertem dohányost, akinek sokszor mondtuk, hogy szokjon le, bármikor bele is halhat, erre a válasz az volt, hogy lehet hogy holnap elüti egy autó, és ugyanúgy meghal, nem biztos h a dohányzásba. Sokan vannak így ezzel.
A másik részre annyit, hogy lehet a dohányzást is úgy csinálni, hogy ne legyen zavaró. Szerintem is bunkó dolog, ha valaki egy nagy tömegben mellettem szívja szorosan láncba a cigit, miközben látja, hogy én már köhögök a füsttől. Az ilyen dohányosokat ki nem állhatom, viszont az olyanokat, akik tekintettel vannak másokra, és arrébb mennek 5 métert, vagy nem gyújtanak rá, ha nem alkalmas, azokkal nincs különösebb gondom. Anno amikor gyerek voltam, anyuék még az amúgy nagy, 100 négyzetméteres lakásban sem dohányoztak, kimentek a folyosóra. 25/F
te miről beszélsz????
káros? tudom!
kellemetlen másoknak? leszärom!!! nekem is elég sok minden kellemetlen.
és nézz utána fiam, hogy a benzin, vagy a dohánylevél elégetésénél jön létre több káros anyag.
jah és IGEN, SZEMÉTKEDEK MÁSOKKAL!
Ha a szomszéd is cigizik, akinek át jön a füstje, akkor hogy kerüljem el a füstöt? Arról nem is beszélve, hogy a járókelők nagy része is cigizik. Egy reggel nem tudom elmenni úgy a boltig, hogy ne szívnék bele valaki füstjébe.
Igen, szemédkedsz, akkor is ha ezt nem írod nagy betűkkel.
Autók is zavarnak, de azok elől el lehet vonulni, úttest nem mindenhol van és mivel nem szívom azt olyan közelről nem zavar annyira, de mondom az is zavar és mások miatt mérgezem magam.
Ez téveszme, hogy a nem dohányosok csak kötekedni akarnak, tiszta levegőt akarnak, nem pedig azt, hogy mások miatt mérget szívjanak. Azt miért nem lehet megérteni, hogy kellemetlen belélegezni a füstöt.
azér írtam nagybetűkkel, mer azt mondtad, hogy nem merem kimondani.....
amúgy te meg azt fogd föl, hogy a káros anyagoknak, amiket a tüdődbe szívsz, a dohányfüst csak mongyuk az 1-2%át teszi ki. a rengeteg autó, a sok gyár ipartelep és hasonló dolgok.
lehet, hogy a füst a legzavaróbb, mert azt tényleg közvetlen közelről érzed, de a sok szenny anyag mellett, ami a levegőbe kering szinte elvész.
Most komolyan ilyen nagy problémát jelent ez neked?
Van igazság abban amit gondolsz viszont az elved teljesen abszurd.
Nézzük mit vársz el: a cigis ne füstöljön az utcán a képedbe. Mivel a gyalogos dohányosokkal van nagyobb problémád gondolom, azt várod el hogy kikerüljenek nagy ívbe mert te nem cigizel.Ez a mai rohanó világba még 20méteres járdákon is nehezen lenne kivitelezhető.
A cigisek jövőtől zárt helyen se cigizhetnek, én a saját lakásomba soha nem gyújtanék rá így maradnak a közterületek.Ez egy ilyen társadalom, biztos vagyok benne hogy nem a közterületen dohányzás a legnagyobb probléma Magyarországon.
Egyébként meg ameddig nem vagy toleráns másokkal szemben, ne várd el hogy bárki is toleráns legyen veled. A hisztidet meg egyébként se értem ha nagyon kiakarod kerülni a dohányosokat nem fognak örjöngő zombiként kergetni téged és füstfelhővel mérgezni a makulátlan szerveidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!