Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el jobban azokat...

Miért ítélik el jobban azokat akik isznak, mint azokat, akik dohányoznak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 10:44
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Ha te nem ítéled el őket jobban akkor ez a kérdés nem rólad szól

Magyarországon viszont átlagban elítélendőbb egy ember aki iszik,mint az aki dohányzik és nem igazán látom logikusnak

2012. jan. 12. 10:46
 2/18 anonim ***** válasza:
A részegek elveszítik önuralmukat a tetteit felett.
2012. jan. 12. 10:53
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem az olyanokról beszélek akik elveszítik az önuralmukat,hanem akik még tudnak uralkodni magukon még ha alkohol hatása alatt is vannak
2012. jan. 12. 10:54
 4/18 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy valaki megiszik egy sört, általában senkinek nincs baja. Maximum riasztó, mert a napi egy sör az első lépés az alkoholizmus felé. Az alkoholisták pedig tönkreteszik a családjuk életét. De sokszor egyetlen nagyon részeg alkalom is.

Engem kétszer ért eddig komolyabb inzultus alkohol hatása alatt lévő embertől. Az egyik speciel pont a saját anyám volt, aki majdnem kinyírt. Nem azért, mert ki akart volna nyírni, hanem mert épp a kezében volt a nagykés és elkezdett veszekedni velem, beszorított a sarokba, és alig állt közben a lábán. Ne tudd meg, mennyire féltem, hogy ha megbotlik véletlenül imbolygás közben, belém állítja a kést.

Dohányos embernél az ilyesmi elképzelhetetlen, a cigi nem veszi el az ember józan eszét. Maximum ideges lesz, ha nem gyújthat rá, de bármennyit dohányzott is valaki előtte, hidd el, nem kezdi el késsel veszélyeztetni a gyerekét.

2012. jan. 12. 11:07
 5/18 A kérdező kommentje:
11:07- Van egy barátom,aki iszik. Naponta akár több pohár whiskyt is. Mégis a legjobb a munkájában és soha nem volt közveszélyes, pedig már évek óta ilyen. Viszont egy igazi profi, a hivatásának él és még becsületes ember is ráadásul. Akkor az ő esetében te hogyan ítélkezel ?
2012. jan. 12. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Na várj, ne keverjük a dolgokat. Az egy dolog, hogy az embernek van egy véleménye általában azokról, akik isznak. Az meg egy másik dolog, hogy az egyes emberről a körülmények ismeretében mit gondolunk.

Mondjuk kár volt pont engem kérdezni. Erős nyomot hagyott bennem anyukám. Ezért elítélem és lenézem azokat, akik rendszeresen és sokat isznak. A részegeket nagy ívben elkerülöm, és ha valakiről tudom, hogy minden nap iszik, annak pl. a autójába nem ülök be. Akkor se, ha egyébként évtizedek óta biztonságosan vezet.

2012. jan. 12. 11:20
 7/18 A kérdező kommentje:

11:20- Pont erről beszélek. Az ilyen emberek, mint te elítélik még azokat is akiket nem ismernek. Ettől fordul fel a gyomrom. Csak azért, mert valaki emlékeztet valakire aki fájdalmat okozott neked, attól még nem azt a személyt kell lenézni akit nem is ismersz és ráadásul ha megismernéd akkor rájönnél, hogy igenis egy nagyon jó ember!!!

Ezért tart itt Magyarország ahol tart, részben. Mert kevesen képesek igazán emberségesek lenni,tudjátok az olyasmi amit nem csak várni kell, hanem adni is.

Valószínűleg fogalmad sincs róla mi áll annak a hátterében ha valaki iszik,de ha attól még ember marad akkor annak igenis kijár a tisztelet!!

Az én anyám is alkoholista volt,mégis azt hiszem,hogy mindkettőnk nevében beszélhetek,ha azt mondom,hogy nem a saját anyánkból kell kiindulni,hanem már legyünk annyira emberek,hogy előszőr megismerünk valakit,nem pedig ítélkezünk jogtalan és alaptalanul

2012. jan. 12. 11:28
 8/18 anonim ***** válasza:
Én eddig pont azt tapasztalom, hogy a dohányosokat jobban lenézik, mint egy olyat aki néha lehörpint pár decit.
2012. jan. 12. 11:28
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus kérdező, ne legyél demagóg. Annak, hogy itt tartunk, semmi köze, még részben sem, ahhoz hogy én vagy bárki más lenézi azt, aki rendszeresen iszik. Aki rendszeresen iszik, az valamiért nem mer vagy nem akar szembenézni a világgal. Tiszteljem talán érte?

Másrészt ha egy kicsit is belegondolsz, teljesen nyilvánvaló, hogy amikor az ember életére törnek (NEM fájdalmat okoznak neki, hanem kis híján megölik), azt soha az életben nem felejti el. Tőlem azt várni, hogy ugyanúgy tekintsek egy alkoholistára, mint egy nem alkoholistára, sokkal nagyobb kérés, mint tőle azt várni, hogy nézzen szembe az élettel józan fejjel. Akkor miért nekem kéne megerőltetnem magam? Ha egy részeget látok, nem az az első gondolatom, hogy fujj, de undorító, hanem hogy menekülni kell, mert lehet hogy mindjárt kinyír. Nem is gondolat, ösztön. Ez az életösztön. Komolyan az várnád el, hogy az ember nyomja el az életösztönét, csak mert van egy olyan ismerősöd, aki iszik és mellette normális? Hadd áruljam el: az alkoholisták nagy többsége nem ilyen. Ítéletet pedig jó esetben a többség alapján hozunk.

2012. jan. 12. 11:35
 10/18 A kérdező kommentje:

Előszőr is tanulj meg helyen értelmezni.Egy mondatban sem írtam,hogy azért tartunk itt,mert lenézik az alkoholistákat.Azt írtam,hogy azért tartunk itt,mert hiányzik az emberség.

Másodsorban,igen,képzeld el,a tisztelet jár még egy olyannak is aki iszik. Nem arról beszélek,aki olyan,mint amilyen anyád volt,hanem egy olyan aki még ital mellett is többmindent elér,mint te. Igen,képzeld,megérdemli a tiszteletet. Mert ha ő nem érdmeli meg akkor te sem.

És ha megérted jó,ha meg nem akkor az a te privát nyomorod.

Amint mondtam,nekem is alkoholista volt az anyám. És igen,képzeld el,hogy lehetséges ítélkezés helyett inkább megismerni az embert. Nem lehetetlen, csak azért mert nem vagy rá képes, attól még nem lehetetlenség.

2012. jan. 12. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!