Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szoktathatnám le erről?

Hogyan szoktathatnám le erről?

Figyelt kérdés
Ma halotti toron voltunk. Maradt egy plusz adag /nem a halottnak szánták/, amit elkezdtek kinálgatni a pincérek. Senki nem kérte, de a férjem elfogadta. Úgy néztem rá mérgemben, hogy majdnem beleesett a tányérba. Korábban többször "repetát" kért vendég-étkezéseken, amit én rettenetesen röstelltem, nagyon haragudtam érte. Akkor megegyeztünk, hogy ezt nem teszi többé. Ma mégis újra megtörtént. Olyan ilyenkor, mint egy éhenkórász.
2012. jan. 9. 22:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Tanulj meg főzni.
2012. jan. 9. 22:44
 2/20 anonim ***** válasza:
69%
A cím alapján azt hittem, hogy egy háziállatról lesz szó... könyörgöm, egy felnőtt férfi, ha éhes, miért ne fogadná el a felkínált ételt? Még az 1800-as években is csak a nőknek "illett" keveset enniük, nem értelek. Ha gyakran megszégyeníted a férjedet, úgy bánsz vele mások előtt, mint egy gyerekkel, majd ne lepődj meg, ha egyedül maradsz.
2012. jan. 10. 03:58
 3/20 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mi a baj azzal, ha elfogadta a repetát, főleg, ha másnak nem kellett? Nem értem a problémádat. Miért ne kérhetne? Én például kifejezetten örülök, ha nálunk vendégségben kér még valaki, mert az azt jelenti, hogy jót főztem, ízlik.
2012. jan. 10. 10:40
 4/20 A kérdező kommentje:
Első! Kifogástalanul főzök és rendszeresen! Menj a fenébe a feltételezéseddel!
2012. jan. 10. 10:52
 5/20 A kérdező kommentje:
A Többieknek: nem volt már éhes, ez biztos. Akkora adagot kaptunk, hogy a fele is elég lett volna. Mégis zavar, hogy úgy kezeli az ilyen vendégségeket, mint ahol gátlástalanul tele eheti magát az ember. Szinte csak azért, hogy ne maradjon meg. Otthon is megeszik minden maradékot azt is, amit már legszívesebben kiöntenék.
2012. jan. 10. 10:55
 6/20 A kérdező kommentje:
Visszafogtam magam, sehogysem bántam vele. De azért úgy néztem rá, hogy pontosan tudja, mi a véleményem.
2012. jan. 10. 10:57
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
40-50 évesnek, vagy idősebbnek gondollak. Rengeteget számít neked a társadalmi helyzet, lehetőleg mindig többnek akarsz látszani, mint ami vagy. Szolidan viselkedsz, de azért folyamatosan figyeled a környezeted, hátha fel tudsz háborodni valamin. Borzalmas lehet veled élni. Szerintem légy egy kicsit igazibb, hidd el, nem igaz, hogy mindenki rólatok pletykál, ha meg mégis, egyik se különb, mint most te. Engedj fel egy kicsit, mert ez a merevség leginkább vicces.
2012. jan. 10. 12:16
 8/20 Andizsuzsi ***** válasza:
51%

Visszafogtam magam, sehogysem bántam vele. De azért úgy néztem rá, hogy pontosan tudja, mi a véleményem.

Még szerencse, hogy a vendégségben nem osztottad ki. Anélkül is pontosan tudta, hogy mi a véleményed. De még mindig nem értem, miért baj az, ha mindent megeszik? És honnan tudod te, hogy ő mikor lakott jól?

2012. jan. 10. 13:27
 9/20 anonim ***** válasza:
51%
Honnan tudja? Anyáskodik, irányít, majd ő jobban tudja. Nem hiszem, hogy ez tudatos nála, ha az lenne, dominának hívnák. A férje viszont elég masszív papucs lehet, ha ezt így viseli.
2012. jan. 10. 13:36
 10/20 A kérdező kommentje:
Nem gondolok magamról se többet, se kevesebbet, mint ami vagyok. Nem akarok megfelelni semmiféle társadalmi elvárásnak sem. Mégis izléstelennek tartom, aki ilyen helyeken tömi magát degeszre ilyen, vagy olyan okból. Ez illetlen, akárhonna is nézem. Nem mondom, hogy turkálni kellene az ételben, de nem is kell megragadni minden lehetőséget a falásra. Én általában egy picit mindig szoktam a tányéromon hagyni jelezvén, hogy ennyi is elég volt.
2012. jan. 10. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!