Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most ha őszinték vagyunk...

Most ha őszinték vagyunk akkor mennyi magyar él Magyarországon?

Figyelt kérdés
Apám mindig azt mondja,hogy mit akarok én Magyaroszágtól (én imádom Mo.t ő utálja) alig vannak itt magyarok ha 4.000.000 magyar él itt akkor sokat modott.és,hogy 2.000.000 horvát él itt 1millió cigány,1millió zsidó,német és még sokan mások.ez mennyire igaz ?
2012. jan. 8. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire.

Elenyésző mennyisége azoknak, akik nem magyarok. Aki itt él, az magyar állampolgár, tehát magyar ember. A cigány az nem nemzet, hanem etnikum, a zsidó meg vallás, ez a kettő abszolút nem üti azt, hogy milyen nemzetiségű.

2012. jan. 8. 09:16
 2/7 A kérdező kommentje:
most akkor a fekete pákó is magyar mert megkapta az állampolgárságot ?! meg az izraeliek is ?! ez egy hülyeség szerintem.
2012. jan. 8. 09:23
 3/7 A kérdező kommentje:
én most az igazi magyarokra gondoltam.
2012. jan. 8. 09:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazi magyar? Az a magyar aki annak érzi magát.
2012. jan. 8. 09:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Mit értesz azon igazi magyar? Aki itt született? Az magyar, igen. Színmagyar nincs, mindenki keverék, aki itt él.
2012. jan. 8. 09:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem erre nem lehet csak úgy hasraütéssel egy számot mondani. Nem hinném, hogy sok olyan ember van, aki tisztán magyar, és nem keveredett már a családjába akármilyen más nemzetiségű vére.

Ehhez alapos családfakutatást kellene végezni. Szerintem sokan nem is tudják, hogy mondjuk a dédszüleik vagy akár a nagyszüleik közt valaki horvát, szlovák vagy sváb, vagy akármi. Ha adott családban nem tartották fontosnak a nemzetiségi hagyományok gyakorlását, továbbá nem beszéltek a származásukról, akkor simán elképzelhető, hogy aki magyarnak hiszi magát, nem is tisztán magyar... Igen kevesen vannak, akik manapság a gyerekeikkel beszélgetnek, főleg ilyen témáról. (Ez nagyon borzasztó, na de most nem ezt kérdezted.)

Ha belegondolok én sem volnék eszerint magyar. Mert félig sváb, félig meg nem tudom pontosan. Talán szlovák vagy lengyel vagy ezek egyikének keveredése a magyarral? Nem tudom, mert a szüleim elváltak, így a fele családfámról még annyit sem tudok, mint a másik feléről.

Magyarnak tartom magam, mert itt születtem, magyar az anyanyelvem, stb. Nem tudnám magam németnek mondani a sváb gyökerek miatt, mert hisz mi közöm Németországhoz? Semmi.

Többszáz éve, mikor a törökök kiűzése után kiürült a fél ország... Vagy amikor pestis vagy egyéb veszedelmek miatt megcsappant a magyar lakosság... Azután pl idetelepítettek németeket, hogy felvirágoztassák és benépesítsék az elhagyatott falvakat, termővé tegyék az elvadult földeket, stb. (Mária Terézia csinált ilyet pl.)

Teljesen hasznos tevékenység volt, mert ezek az emberek szorgalmasak voltak, éltek, dolgoztak, megbecsülték amit kaptak, megérdemelték.

Beilleszkedtek, megtanulták a magyar nyelvet, és több generáció után már nem lehet őket németnek tartani, hisz fogalmuk sincs, hogy az őseik pontosan hol és hogyan éltek mielőtt betelepítették őket ide. Főleg 100-200 év múltán, miután már vegyes családok is voltak...

Azután itt vannak a világháborúk iszonyatos következményei. A lakosságcsere... Olvass utána! Borzasztó igazságtalanságok, amelyekbe emberek százezrei kénytelenek voltak beletörődni.

Szerintem igen kevesen lehetnek, akik 100%-ig magyar vérűek.

Egyébként én leginkább utálom ezt az országot, de nem a sokféle nemzetiség miatt. Ezek csak színesítik a kultúrát, semmi baj a sokféleséggel. Inkább az a baj, hogy mindenki verseng (többnyire tisztességtelenül), a saját használt nézi csak. És még egy apró család sem tart együtt, egy település sem, egy nemzetiség sem tart össze, és az egész ország meg főleg nem... ez a baj...

Aki hatalomra kerül, vagy olyan pozícióba, hogy... az meg csak lenyúl, lenyúl, lenyúl... Eredmény érzékelhető..............

2012. jan. 8. 10:08
 7/7 anonim válasza:

Én egyet értek a kérdezővel hiszen magyarok kevesen vannak.

Magyar ország 60%-a magyar!

2012. jún. 5. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!