Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ilyenkor én vagyok a h. lye...

Ilyenkor én vagyok a h. lye vagy micsoda?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha kicsit értelmetlen lesz, kicsit kiakadtam.

Szóval egyetemre járok, holnap szigorlat lesz egy tantárgyból, amiből van egy 280 oldalas könyv, 12 diasor és egy füzet. Kaptunk 2 tesztsort, amit megcsináltam gyakorlásként, csakhogy, a teszt 70%-ának a megoldása nincs bent a fent említett anyagban.

Szerencsére bátyám könyvei (szintén 2 db 250-300 oldalas), és könyvtári könyvekből kibogarásztam a megoldásokat. Mindez 2 napomba telt és még a másik teszt fele hátra van.

Szobatársammal megbeszéltük, hogy este átnézzük a megoldásokat, addig megcsinálja Ő is a teszteket és összehasonlítjuk.

Én kimentem a konyhába főzni, de hamarabb vissza jöttem, és azt láttam, hogy a szobatársam hirtelen elfordul az íróasztalomtól, és mondja, hogy "De szép ez a naptár"...

Igazából semmi keresnivalója nem volt a szobámba, mert csak lakótárs, a szomszéd szobában lakik.

Erre sietősen mondta, hogy akkor majd este átbeszéljük ugye?

Én pedig csak álltam, mint egy idióta, hogy most én vagyok a hülye vagy mi??

Ha elkérte volna, odaadom, tudja, hogy 2 napig azzal szenvedtem. Még múltkor amikor elkérte más is tőlem egy másik teszt megoldását, Ő mondta "Jó, hogy nem iratják meg veled a vizsgát, miért hagyod kihasználni magad?".

Persze nekem is kényelmesebb lenne ha valaki megcsinálná helyettem a tesztet, és csak ismételni kell, de senki nem csinálja meg.

Most elment a tanulóba. Mit mondjak neki? Vagy úgy tegyek, mintha semmi nem történt volna, és észre sem vettem, hogy a teszt nyitva van az utolsó lapon?

2012. jan. 5. 13:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A tesztet azért volt fontos megcsinálni, mert már többször kiadták ugyan azt vizsgaként.
2012. jan. 5. 13:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Ne tegyél úgy, mintha nem vetted volna észre. Mondd el neki, hogy mit láttál.

Valószínűleg azért nem vállalta fel, mert éppen előzőleg ő bírálta előtted a hasonló viselkedést.

2012. jan. 5. 13:27
 3/12 bánomisén ***** válasza:
Nem vagy hülye, de miért nem tanultok csoportokban? Akkor kevesebb időt venne igénybe az utánabogarászás, mert nem egyedül csinálnád, és mindenki jól járna a vizsgán.
2012. jan. 5. 13:31
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezt mondom én is, sokkal gyorsabban végeznénk vele, ha együtt tanulnánk, de azt mondja, hogy jobban szeret egyedül... Hát így én is jobban szeretnék egyedül, ha lenne kiről lemásolni.
2012. jan. 5. 13:35
 5/12 A kérdező kommentje:

És nem vagyok rossz indulatú, eddig mindenkinek odaadtam, aki KÉRTE. De nem az, hogy szó nélkül hozzányúl a dolgaimhoz, és lemásolja...

Talán Ő is jó (jobb) tanuló lenne, ha venné a fáradságot. És egy lakótárssal mégsem jó összeveszni. :/

2012. jan. 5. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Finoman emlitsd meg neki,tudod,hogy lemàsolta a tesztet,de ha valami segitsèg kell,akkor szóljon ès ne sutyiba másoljon.
2012. jan. 5. 13:44
 7/12 bánomisén ***** válasza:

Nem csak vele tanulhatsz közösen. Álljatok össze pár csoporttársaddal, együtt megeszitek az egész tananyagot töredéknyi idő alatt, mintha egyedül küszködtök.

Aki meg egyedül akar tanulni, az tanuljon egyedül, azt is szabad. Csak akkor tanuljon és ne másoljon.

2012. jan. 5. 13:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Így lenne a logikus. Ráadásul én könnyebben tanulok, ha van kinek elmagyaráznom a dolgokat, mert egyszer megértem magam, másodjára már én értetem meg mással, így sokkal jobban megjegyzem.

Azt hiszem este nem fogok vele tanulni, már úgy is leírta rólam, csak színjáték lenne a részéről, "Jééé, Te is ezt írtad?!" erre pedig nem vagyok kíváncsi :/

2012. jan. 5. 13:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Erre a hörgős dologra most nincs igazán nagy türelmem, de majd legközelebb ;)
2012. jan. 5. 13:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Csak tudjátok a bosszant, hogyha előbb elkezdek tanulni a vizsgákra és nem előtte nap akarom megtanulni,akkor én vagyok a stréber. Amikor pedig megkapom a 2 szer annyi ösztöndíjat, mint ők, akkor pedig értetlenül állnak, hogy biztos tévedés, vagy igazságtalanság...
2012. jan. 5. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!