Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy "Élni és...

Mit jelent az hogy "Élni és halni hagyni"?

Figyelt kérdés
2011. dec. 25. 22:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
tudom hogy úgy van eredetileg hogy élni és élni hagyni. de van ilyen hogy élni és halni hagyni. és én konkrétan erre lettem volna kiváncsi. mert az élni és élni hagyninak és tudom a jelentését. ezért érdekelt volna a másik.
2011. dec. 25. 23:44
 12/17 anonim ***** válasza:

A Live and let die, az élni és halni hagyni.

Az élni és élni hagyni: Live and let live!

13/17 anonim ***** válasza:
Jaj, én olvastam félre :) azt hittel élni és élni hagyni :)
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
azt jelenti, hogy.élj, csak magaddal törôdj és szarj le másokat.
2011. dec. 26. 00:15
 15/17 anonim ***** válasza:
56%
az "élni és élni hagyni" szlogen recepciója. A "élni és élni hagyni" egy toleranciaüzenet, vagy toleranciaelv. Az "élni és halni hagyni" pedig egy szójáték, ami egy reakciója ennek az egésznek. Kb azt jelenti, hogy az "élni és élni" hagyni elv egy ostoba lila ködös naiv idea, és hogy helyette inkább egy barbár erőelv létezik. Az a felfogás van benne, hogy az "élni hagyni" rész nyilván azt jelenti, hogy akiket "hagyni kell élni" azok tulajdonképpen életképtelenek, az ő élésük egy mesterséges dolog. Az élni és halni hagyni elv szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy ez tényleg létezik, vagy hogy ennek van létjogosultsága (attól függően egyik vagy másik, hogy mennyire ironikusan adjuk elő a mondatot)Az "élni és halni hagyni" tehát az, hogy az "élni és élni hagyni" elv egy baromság, az világ nem így működik, vagy nem kéne így működnie. (attól függően, egyik vagy másik, hogy mennyi az irónia)
2011. dec. 26. 02:28
 16/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:)
2011. dec. 26. 09:54
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Biztos azt hogy éljünk és ne mentsünk meg senkit tehát hagyjuk halni körülöttünk az embereket ha a természet vagy ők úgy akarják :D
2019. aug. 17. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!