Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy "Élni és...

Mit jelent az hogy "Élni és halni hagyni"?

Figyelt kérdés
2011. dec. 25. 22:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen mondás nincs!
2011. dec. 25. 22:32
 2/17 anonim ***** válasza:
23%
"Live and let die" - egy James Bond film és egy Guns 'n' Roses dal címe.
2011. dec. 25. 22:34
 3/17 A kérdező kommentje:
igen igen oké ez mind megvan:D ismerem a zenét is meg oké hogy nincs ilyen mondás de biztosan van valami jelentése. csomót gondolkodtam rajta hogy hogy lehet ezt értelmezni és sokféle képen. Gondoltam valaki tudja konkrétan hogy hogyan kell ezt a mondatot érteni.
2011. dec. 25. 22:43
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Párkapcsolatokra is szokták mondani, annyit tesz, hogy ne telepedjünk rá a másikra. Éljünk békében egymás mellett, de hagyjuk meg a másiknak is a mozgásteret
2011. dec. 25. 22:53
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
hogyhogy mi a jelentése? Rakd már össze, hogy mit jelentenek a szavak. :O
2011. dec. 25. 22:53
 6/17 A kérdező kommentje:
najó emberek őszintén azért kérdezem mert szeretnék egy tetoválást aminek ez lenne a szöveg.Live and let die. azért ez mert imádom a guns n roses számát egyrészt, másrészt meg mert ez hogy "élni és halni hagyni" tetszik és csomó dologra lehet mondani és érteni. Azért kérdeztem meg mert hétha van ennek valami konkrét jelentése és akkor jólenne tudni mindent ezzel kapcsolatban mielött varratom.
2011. dec. 25. 23:14
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

Élni és éln hagyni lenne eredetileg, ami azt jelenti, hogy úgy érvényesülj, hogy közben másoknak ne árts.

A kérdésben lévő átirat egy James Bond film alcíme.

2011. dec. 25. 23:15
 8/17 anonim ***** válasza:
36%

Dehogy nincs! Csak gondolom még olyan fiatalok a válaszadók, hogy életükben nem hallották.

Vagy nem németesek.

Én annak idején tinikoromban egy német nyelvtanfolyamon hallottam először. Mert tőlük ered ez a mondás.

Leben und leben lassen.

Azt jelenti, hogy legyünk toleránsak a másik emberrel, ne kritizáljuk, hanem foglalkozzunk a saját dolgunkkal.

2011. dec. 25. 23:35
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Azt kihagytam, hogy rosszul tudod kérdező, élni és élni hagyni a mondás. Nem pedig úgy, ahogy írtad. Ilyen tényleg nincs.
2011. dec. 25. 23:37
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a "leben und leben lassen" (élni és élni hagyni) mondást mindenki ismeri, és azt is tudja, mit jelent. Csupán a kérdés nem erről szólt :)
2011. dec. 25. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!