Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sok idősből miért a gyűlölet...

Sok idősből miért a gyűlölet árad a fiatalabbak felé?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem értem. Ismerőseim is egy-két kivétellel ugyan, de csak ilyennel találkoztak és találkoznak, mert ez nem konkrétan a karácsonyra vonatkozik.

Bevásárlásnál tolakszik mint valami neveletlen 12 éves, mert neki nincs ennyi dologra ideje mert ide-oda kell sietni, ez meg az lesz a TV-ben. Az már őt nem érdekli hogy ezzel másnak a jókedvét teszi tönkre, pláne karácsony előtt, mert ez akkor volt.

Tömegközlekedésen ugyan ez, futnak a busz után, utána sokan káromkodnak, szidják a fiatalokat mintha sátánok lennének, mélységesen fel vannak háborodva ha nem jut nekik ülőhely. (Persze aki rászorul annak odaadom, nade az ilyeneknek???)

Amikor a cukrászdából hoztuk a tortát ünnepekre, akkor is. Ott áll, beszélget a pultossal. Hátrafordul és mondja : "jól van maga fiatal, még bőven ráér" és folytatta tovább a mondandóját. Köpni-nyelni nem tudtam, majd utána mondtam hogy de igenis sietek, mert még 100 fele kell mennyek, meg be kell vásárolnom.

Természetesen neki állt feljebb, mert hogy mit képzelnek a mai fiatalok (ezt így mondta) hogy cs*sztetik az időseket.

Hát én ezt pont fordítva látom. Rendben van hogy vannak neveletlen tinik vagy gyerekek is, azokért én sem rajongok, na de fel nem tudom fogni hogy egyes idős emberekből miért az utálat árad a fiatalabbak felé.

Ahhoz nagyon ért némelyik, hogy szidja az én édesanyámat mert én neveletlen vagyok amiért meg mertem szólítani őméltóságát. A köszönés az megint egy eset. Én köszönök, hangosan hogy biztos meghallja. Visszaköszönni nem tud, de folyton folyvást azt hallom a hátam mögött hogy én vagyok a neveletlen mert én nem köszönök......

Miért kell rengeteg öregnek (tisztelet persze a kivételnek!!) tönkretenni más jókedvét? Főleg ilyenkor, karácsonykor. Mert sokukat egyáltalán nem érdekli hogy tönkreteszik mások karácsonyi hangulatát, nem, ők a bárók akikhez ha hozzászólok akkor kapok egy jó 20 perces fejmosást.

Ne haragudjatok, nem provokációnak szánom a kérdést, csak valahogy annyira felidegesít az ilyen emberek hozzáállása...

Miért árad a gyűlölet a fiatalabbak felé ha nem is arról van szó (szerintem) hogy ők már nem fiatalok??

Nektek van hasonló esetetek?

(26/L)

2011. dec. 25. 15:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

EZ oké hogy kellemetlen, de nem mással kell bunkó pofátlannak lenni.

Én nem ezt látom hogy haragudnak a világra, inkább azt, hogy a kor miatt azt hiszik hogy ők a világ közepe, holott a tiszteletet akkor is ki kell érdemelni. Bunkósággal meg a fiatalok lenézésével ezt nem lehet elérni.:/

2012. jan. 13. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:
Lehetne hosszan írni arról, hogy a mostani idősek a régi rendszertől keseredtek meg, hisz ők a szocializmusban éltek igazán, azt a "mindenkin átgyalogolok a saját jólétem érdekében" mentalitást szokták meg, ami annak idején a besúgásokkal, aljas manipulációkkal teljesedett ki. Tiszteletem a kivételnek!
2012. jan. 13. 23:43
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Ú,én is tudnék mesélni,de csak egy-kettőt szemezgetnék.

Van nagymamámnak egy 'komaasszonya'.Ha látom az utcán,mindig köszönök neki,de ez nem sűrűn fordul elő,max 3-szor ha láttam x év alatt. A lényeg: épp a piacon voltam,ott a mamám meg körülötte még vagy 5-6-an. Odamentem mamának köszönni,erre az a nő megszólal,hogy bizony én ilyen meg olyan vagyok,mert soha nem köszönök neki az utcán,még a fejem is elfordítom. Köpni nyelni nem tudtam. Erre mit válaszoltam volna? Hogy ne hazudozzon? Inkább gyorsan elslisszoltam.

Másik: még közép iskolás voltam,akkor történt. A suli kijárata elég keskeny volt,egyesével fértünk csak el a kijáratnál.Épp utolsó óráról csöngettek ki,a legtöbb diák akkor ment haza.Egy idős néni meg biciklivel jött volna be (nem szállt ám le) és elkezdett a kifelé menőkkel fennhangon ordibálni,hogy mit képzelnek,engedjék már el mert ő így elfog esni stb.

Buszos sztorim meg nekem is van: balesetem volt,eltört a lábam és sokáig nyakmerevítőt kellett hordanom. Felszálltam a buszra,és a legközelebbi helyre leültem. Tény,nem volt szabad hely a buszon,de az idős nénik mégis engem találtak meg,a törött lábammal meg a kék-zöld foltokkal a fejemen. Megálltak előttem,és kerek-perec kijelentették hogy milyen neveletlen vagyok hogy fiatal létemre ott meresztem a hátsómat.Én nem szeretem az ilyesmit,és épp kászálódtam volna fel,mikor szerencsére többen is rászóltak,hogy éppen engem állít fel. Erre meg benyögte,hogy nekem nincs is semmi bajom. Kész voltam,az tuti...

Hát igen,sajnos ilyenek. A nagyik többsége sem az a sütit sütő,mosolygós,őszhajú néni,mint a mesékben.

2012. jan. 14. 00:22
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Én ezt éppen fordítva látom. Sokan interneteznek az idősebbek közül is: mégsem találkoztam egyetlen egy olyan kérdéssel, ill. - más fórumon - topikkal, amelyben agresszíven szidták és gyűlölték volna a fiatalokat, pedig..jaj, hány olyan jelenetnek voltam szem- és fültanúja, amikor közlekedési eszközön vagy bolti, postai, önkormányzati sorban pimasz arroganciával, kíméletlenül viselkedtek velük (volt, hogy nem tudtam tartózkodni a beavatkozástól sem). Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ellenkezőjére is volt már példa: az emberséges, megértő, fiatal "társadalmi lényre", akinek nem tudtam megállni, hogy gratuláljak.
2012. jan. 14. 08:27
 15/17 anonim ***** válasza:
45%
Én is egyetértek veled, erre van épp egy jó példám. Falusi vagyok és minap mentem be a városba. Még volt 10 percem míg jön a busz, az üzlet ott van közvetlena buszmegálló mellett, mondom bemegyek veszek rágót, innivalót. Előttem volt egy néni ő előre engedett mert látta hogy nem nagy bevásárláson vagyok. Előttem egy idős néni meg traccsol a pénztárossal. már több mint 5 perce ott állok, de azok csak beszélgetnek még fizetni se fizetett semmi, már köhécseltem hogy legyen valami,és megkérdezi "Sietsz valahova? tiszta bunkón" mondom igen buszra megyek... Aztán (direkt) lassan előveszi a pénztárcáját, aztán még kitalálja hogy kell neki liszt hátramegy érte, már annyira mérges voltam, hogy hihetetlen. Aztán a végén "szerencsésen" lekéstem a buszt az idős nénike miatt...
2012. jan. 14. 10:52
 16/17 A kérdező kommentje:

"A szocializmusban megkeseredtek"

De ez miért a fiatalok hibája? Nehogy már azért kelljen nekem bocsánatot kérni meg eltűrni mindent, csak azért mert én nem abban a korban születtem....

Amúgy én azt nem értem, hogy miért olyan rengeteg idős, hogy szerintük a fiatalabbnak nem lehet semmi baja, nem lehet fáradt, stb.

Volt már olyan, hogy én is törött lábbal, mankóval mentem fel a buszra, leültem. Jött egy öregasszony, és engem akart felállítani, hogy micsoda bunkó vagyok.

De én nem hagytam annyiban. Mondtam hogy pont olyat kell neki felállítani akinek törött a lába stb.....erre mondja hogy a törött láb nem betegség! én meg visszaszóltam hogy "de az öregség sem, és ne kezdjen el bunkózni, rég leülhetett volna"

Erre majd szétrobbant az öreglány a méregtől, magában mérgelődve elment hátrébb, és jééé, rengeteg hely volt.

Nem értem hogy hova tűntek a kedves, mosolygó, melegszívű nénik, nagyik stb.:(

2012. jan. 14. 11:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Huhú, én is milyen sok ilyen esettel találkozok. :D

Az én kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

Meg van még pár hasonló kérdés csak nem találom.

Én sajnos túlérzékeny vagyok, depresszióra hajlamos úgyhogy inkább megelőzöm az ilyesmit, helyijáraton állva utazok ha a helyek legalább fele nem üres. Engem is mindig megtalálnak az ilyenek, mögöttem áll felháborodik h nem látok hátrafelé, ezért nem adom át a helyet. :D

Meg a buszmegállóban negyed órán át szidja az anyámat amíg nem jön a busza.Az ilyen esetek miatt próbálom messzire kerülni az ilyen vén sz*rokat. Amúgy én is megfigyeltem h csak a nők ilyenek, bácsikkal nem szokott ilyen probléma lenni.

2012. jan. 28. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!