Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik úgy, hogy az...

Csak nekem tűnik úgy, hogy az utálat és a gyűlölet inkább "lentről" fakad?

Figyelt kérdés

Gondoljunk bármilyen ellentétre. De felsorolok pár hétköznapi, gyakori példát.

1. Gazdagok-szegények

Úgy vettem észre, hogy azok a gazdagok aránya, akik lenézik a szegényeket, sokkalta alacsonyabb, mint azok a szegényeké, akik irigyek a gazdagokra. Gondoljunk bele, kicsit abszurd, hogy valaki megvesz egy 180 centis TV-t, és ahogy megy ki a boltból nevet másokon, hogy "HAHA, nem tudjátok megvenni, mert szegények vagytok, én meg gazdag!" Na de az már mennyivel gyakoribb, hogy az ember előveszi az iPhone 4-ét, hogy telefonáljon (semmi menőzés), és megszólják, hogy "ÚÚÚÚ, hát milyen telefonja van, köcsög sznob.!"

2. Szakmunkások-egyetemisták

Alig ismerek egyetemistát, aki lenézné a szakmunkásokat (én sem vagyok ilyen, vannak szakmunkás ismerőseim, és nagyon jóba vagyok velük) de elég csak megnézni az oldalt, hogy "Úgyis munkanélküliek lesztek, meg minek tanultok, kimentek külföldre, aztán többet kerestek, hülyeség, hogy tanultok! Meg azt hiszitek, annyira okosak vagytok, mert egyetemre jártok? Hát mindenkit felvesznek." (Érdekes mód, azt ezt hangoztató mégsem került be....hmmmm.)

2011. nov. 1. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Van igazság abban amit mondasz. De az egészséges lelkületű szegények nem nézik le a gazdagokat. Ez a tendencia inkább azokra jellemző, akik egyszerűen hülyék.
2011. nov. 1. 19:26
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Igazad van, sajnos. Ez nagyon általános dolog ma Magyarországon. Én is úgy gondolom azonban, hogy ez inkább a közép rétegre igaz. Azokra az emberekere akik nem annyira szegények viszont nagyon suorosan be kell ossztaniuk a pénzüket a hónap végére. Na ők azok akik ilyen dolgokkal foglalkoznak inkább. A mély szegénységben élőknek megvan a maguk baja, nem igazán érdekli őket, hogy másnak milye van.

//Persze ez is csak általánosítás és tisztelet a kivételnek, de én ezt tapasztaom.//

2011. nov. 1. 19:40
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

Én ismerek gazdagokat de ők teljesen rendesek segítőkészek , udvariasak és semmi lenézést nem mutatnak.De sajnos szegényekből ismerek olyan embert aki a fent leírt pontos megfelelője.

Ehhez annyit fűznék hozzá hogy mind1 hogy diplomás vagy szakmunkás külföldön nagyon jól keresnek és én sem tapasztaltam lenézést a két réteg között.De a gyári munkások utálják mind a diplomásokat mind a szakmunkásokat és puffognak hogy miért keresnek ők annyit amennyit a gyári munkások meg keveset 8 általánossal.És ezeket hangoztatják: "csak vered a f_szod a légkondis irodában" ; "neked könnyű vállalkozó vagy , megcsinálod a bútort és megvan a a havi jövedelmed , annyit pénzed van mint a dög."

2011. nov. 1. 19:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretnék gazdag lenni Jézus azt mondja

"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni."

Pál apostól azt írja minden rossznak gyökere a pénz szerelme.

2011. nov. 3. 17:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Érdekes a felvetés... szerintem az irigység a kulcs, az pedig nem feltétlenül függ az anyagi helyzettől. Ismerek olyat, aki tele van pénzzel, és minden alkalmat meg is ragad, hogy lesajnálóan viselkedjen a nála szegényebbekkel. De ismerek olyat is, akivel kapcsolatban meg kellett lepődnöm, mennyire jól állnak, mert semmi extrát nem mutatnak a világ felé, egyszerűen csak jó fejek.

Diplomás kérdéskörben is vannak akik állandóan hivalkodnak a diplomájukkal, közben pedig valóban nem sok értelmes gondolatuk van és rendkívül felszínes emberek, és vannak azok, akik vmiért nem tudtak vagy akartak tovább tanulni, és ezerszer értelmesebbek, és inkább kezelnek egyforma emberi lényként mindenkit.

Általánosságban én azt tapasztaltam, hogy az ilyen felkapaszkodott emberek (akik megcsinálták a szerencséjüket, vagy generációk óta ők az első iskolázottak a családban) kezdik el a lesajnálást.

A szerényebb körülmények között élő ismerőseim azok, akik az utolsó falatjukat is megosztják, ha arról van szó, és tudnak örülni más örömének is. És valóban, erre az említett középrétegre a legjellemzőbb az irigykedés, ott viszont azt látom, hogy ha nem állok jobban nála, akkor talál mást, amin lehet rágódni (az én pasim jobb, az én gyerekem okosabb, stb.), amúgy ez valahol nagyon szánalmas azt gondolom.

2011. nov. 4. 05:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Van igazság abban, amiről irtál.

Az egyetemes dolog viszont szerintem hülyeség. Szerintem pl egy orvostanhallgatóra senki sem néz ugy, hogy háhá mekkora hülye vagy, ugyse kapsz munkát, ugyanakkor a hallgatók 80%-a büfészakon végez, amivel tényleg nem fog tudni elhelyezkedni.

Engem kifejezetten idegel, amikor hallom, hogy ez meg az egyetemista, huuuu, aztán megkérdezem milyen szakra jár, ilyenek a válaszok: kommunikáció, média és a többi. EZEK SZ*RT SE ÉRNEK.

2011. nov. 4. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Kifelejtetted a nők gyülöletét.

Az is azoktól származik, aiknek életükben nem volt dolguk egynél több nőnemű lénnyel.

Általánosítanak, lekrváznak minden nőt, eszükbe nem jut az a tény pl. hogy több nő végez munkát a világon , mint férfi...

25/F

2011. nov. 4. 13:36
 8/9 anonim ***** válasza:

"kommunikáció, média és a többi. EZEK SZ*RT SE ÉRNEK."

Bocs, de neked sincsen sok lövésed a világról.

2011. nov. 4. 13:37
 9/9 anonim ***** válasza:

13:37

Dehogynem, nagyon is van:D

Csak nem büfészakos vagy te is?

2011. nov. 4. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!