Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezek utan szegyenlem, hogy...

Ezek utan szegyenlem, hogy magyar vagyok. Errol miert nem beszelt senki?

Figyelt kérdés

Romaniaban elek, nemreg lattam egy dokumentumfilmet az 1940es esemenyekrol, amik itt, abban a megyeben zajlottak, ahol en is elek. Akit erdekel, megnezheti, bar romanul van, de angol felirattal.

http://www.youtube.com/watch?v=8CdKq8U3wuI

Szoval mindenki csak arrol beszelt, hogy huu de vartuk a magyarokat, milyen dicsosegesen vonultak be, "felszabaditottak", bar nem tudom, mi alol, mert nem oltunk mi egyaltalan leigazva... A film arrol szol, hogy jottek a magyar katonak, csaladokat gyilkoltak le barbar modon, mindent tonkretettek, amit csak lehet, a hazakbol kiuztek mindenkit, menekulniuk kellett az embereknek, mar aki tudott...

Hogy nem kitalacio az egesz, az biztos, ugyanis megkerdeztem a szuleimet, es igen, tenyleg igy volt, sot, meg az itt elo magyar lakosok is csatlakoztak a Magyarorszagbol erkezo katonakhoz, koztuk nehany az elodeim kozul... A filmet vegigbogtem, annyira sajnalom azokat az embereket es nagyon- nagyon szegyenlem, bar nem tehetek rola, mert akkor meg nem is eltem... Errol miert hallgattak a tortenelemtanarok, es megemlekezesekkor ezt miert nem emlitik?? Miert allitnak be olyan dicsosegesen olyan dolgokat, amit szegyellni kellene?

24/N

2011. dec. 21. 14:04
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Woar: nem sertodtem meg, ezert is tettem egy " :) " jelet a mondat vegere, csak megvedtem magam :)

Amugy meg talan igazad van, helytelenul bedobozoltam egy nemzetet, amihez en is tartozom, de tudjuk ezt be annak, hogy az elodeim is reszt vettek az ominozus esemenyekben, igy kicsit nekem is "buntudatom" van...

Koszonom a valaszt mindenkinek, bekes Karacsonyt kivanok! :)

2011. dec. 22. 20:04
 32/37 anonim ***** válasza:

19:11

Tetszik a trollkodás ilyen megnyilvánulása. Valósnak tűnő (de az élő nyelvben nem az) szemantikai hibákkal igazolni, hogy egy teljesen más kérdéskörben nincs igazam, ez a vitakultúra csúcsa.

Akkor tényeket:

1920 XXV. tc. Gyakorlatilag megszünteti az zsidó egyenjogúságot.

A következőkben ('38, '39, '41) első, második, harmadik zsidótörvény, egy elvileg nem megszállt (az első még bőven a háború előtt) országra kényszerített törvén?

"A Horthy-kormányzatnak ..." -tól "... is ott volt."-ig merő hazugság. És pontosan az ilyen hazugságok teszik kétségessé a rákövetkező mondatod. Legyél szíves kiíratni a nick nevedet és tudatni velem, hogy a jövőben elkerülhessek minden fajta konfrontációt a korlátolt és ostoba fajtáddal (ban).

2011. dec. 23. 15:09
 33/37 anonim ***** válasza:
18%
Mértéken aluli vagy, Woar. Minden értelemben. Én értelmes emberként kezeltelek - békejobbot is nyújtottam neked. Nem érdemled. Az vagyok, aki - nőként - utálja a háborút és az erőszakot - de ez nem azt jelenti, hogy nincs határozott, nem légből kapott véleménye. Remélem, majd ha összegyűjtesz annyi élettapasztalatot, amennyi mögöttem van, majd árnyaltabbá lesz a képed. Adieu!
2011. dec. 23. 16:19
 34/37 anonim ***** válasza:

Azért még annyit: az 1920-as törvényt egy abszolut specifikusan magyarországi helyzet indokolta. Kényes, de reális súlyú társadalmi kérdés, amely egyetlen már országot ilyen mértékben nem érintett, és amelyről külön vitát kéne nyitni. De nem veled.

Ergo: annak semmilyen háborús vonatkozása nincs, mert nem lehet.

2011. dec. 23. 16:30
 35/37 anonim ***** válasza:
Én is szégyellem a magyarságomat!
2011. dec. 29. 20:00
 36/37 anonim ***** válasza:
A határok nyitottak - el lehet innen menni. Szegődj el - mit tudom én.. - eszkimónak (PC-ül: inuitnak). Arra büszke lehetsz. Csak nehogy denunciáljanak e nemzetközi közösség előtt..azok a mocsok fókák.
2011. dec. 29. 22:53
 37/37 anonim ***** válasza:
jav.: e = a
2011. dec. 29. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!