Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezek utan szegyenlem, hogy...

Ezek utan szegyenlem, hogy magyar vagyok. Errol miert nem beszelt senki?

Figyelt kérdés

Romaniaban elek, nemreg lattam egy dokumentumfilmet az 1940es esemenyekrol, amik itt, abban a megyeben zajlottak, ahol en is elek. Akit erdekel, megnezheti, bar romanul van, de angol felirattal.

http://www.youtube.com/watch?v=8CdKq8U3wuI

Szoval mindenki csak arrol beszelt, hogy huu de vartuk a magyarokat, milyen dicsosegesen vonultak be, "felszabaditottak", bar nem tudom, mi alol, mert nem oltunk mi egyaltalan leigazva... A film arrol szol, hogy jottek a magyar katonak, csaladokat gyilkoltak le barbar modon, mindent tonkretettek, amit csak lehet, a hazakbol kiuztek mindenkit, menekulniuk kellett az embereknek, mar aki tudott...

Hogy nem kitalacio az egesz, az biztos, ugyanis megkerdeztem a szuleimet, es igen, tenyleg igy volt, sot, meg az itt elo magyar lakosok is csatlakoztak a Magyarorszagbol erkezo katonakhoz, koztuk nehany az elodeim kozul... A filmet vegigbogtem, annyira sajnalom azokat az embereket es nagyon- nagyon szegyenlem, bar nem tehetek rola, mert akkor meg nem is eltem... Errol miert hallgattak a tortenelemtanarok, es megemlekezesekkor ezt miert nem emlitik?? Miert allitnak be olyan dicsosegesen olyan dolgokat, amit szegyellni kellene?

24/N

2011. dec. 21. 14:04
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Látjátok, éppen ezért felesleges szájtépés az, ami itt folyik. Miről vitázunk, ha egyszer megállapítható, hogy "nem vagyunk mi sem rosszabb nemzet", mint mások? De azt is tessék elfogadni, hogy más nemzetek (kollektíve) sem rosszabbak nálunk! Akkor most tényleg: miről vitázunk?!

Kedves kérdező: nincsenek rossz népek, csak rossz politikusok. Nem kell szégyellned magad, mint "magyar", mert akármit is vallasz magadról, elsősorban EMBER vagy. És ez ugyanúgy igaz bármely másik nemzet állampolgárára, mint rád.

Az, hogy az egyén valamely ország tagjának vallja magát, még nem jogosíthatja fel olyan tettekre, mint amit elkövettek hazug vallási és politikai eszmékkel takarózva sokan!

2011. dec. 21. 15:46
 12/37 anonim ***** válasza:

15:35

Nézd, nekem semmi bajom sem magammal, sem a magyrokkal (bár ez a 2/3 os eredmény...). És ne érts félre, nem azt mondom, hogy a magyar egy kegyetlen állat. Pusztán annyit állítok, hogy nem különb senki mástól. Ha elbeszélgetnél egy románnal, szlovákkal, zsidóval te is beláthatnád, hogy "román bestialitás" nem létezik. Ahogy nem létezik magyar, német és görög sem. Nem bélyegezhetsz meg egy nemzetet csak azért mert saját magad előtt jobb színben tudsz feltűnni.

És egy jó tanács: ha egy eseményre létezik összeesküvés elmélettől mentes magyarázat is, akkor nem valószínű, hogy összeesküvés történt.

2011. dec. 21. 15:48
 13/37 anonim ***** válasza:

Woar, kösz a válaszod, de:

én minden "más" emberben értéket látok. Kifejezetten vonz a más nyelv, karakter, szokásrendszer - bármi, amire felfigyelhetek..mert tudod - nagyon mélyről vallom, hogy az EMBER lényegi tartalma, az a "program", amelyet mindannyian végrehajtunk - egy és oszthatatlan. A fenti (járulékos) elemei különböznek - és én híve vagyok a differenciáknak. Nem vagyok egysíkú, ha mondhatom: nyelvekkel, emberekkel foglalkoztam világ-életemben (most is) - tehát ha becsülni akarom magamat, aki ember vagyok, mást is meg kell becsülnöm. Erről ennyit. Beszéltem tehát mindenféle néppel:-) Nem állítok fel mereven "besorolási táblázatokat": ez jobb, az rosszabb. Minden népnek vannak karakteres vonásai: rosszabbak is és jobbak is. Vannak kegyetlen, harchoz szokott népek: a hegyi ember (balkáni, anatóliai, kaukázusi) nagyrészt ilyen. Erre kellett "szocializálódnia", örökös támadások közepette. Tanult, de a génekbe aztán beíródott viselkedés. Fenntartom makacsul, hogy a magyar népre ez nem jellemző. Ez tehát egy különbség magyarok és szerbek, magyarok és románok vonásai között. Azok a kemény szörnyűségek bizony megtörténtek - és mi azokban leginkább sértett "felek" voltunk az újvidékihez hasonló egy-két kivétellel (de később abban is). Tehát: én nem gyűlölök senkit. Beszélni tudok bárkivel - legyen az oszét avagy hottentotta. Nem vagyok vérgőzös-elfogult (vehemens az igen - de a langyosokat kiköpi az Isten!) és tényeket elemzek, nem levegőbe kombinálok. Nem kenyerem. Egy-egy történelmi formáció olykor tovább hat az időben: a Kis-Antant ilyen. Tudni kell(ene) védekeznünk az utóhatásai ellen. Ezen a téren alulteljesítünk.

Amúgy meg: reálpolitikus is vagyok (mint gondolkodó ember..nem mint "profi", ami soha se voltam). Szeretnék: békét, élhető egyensúlyt, kölcsönös tiszteletet, önkritikát - de egyoldalú mellverést és köntös-szaggatást, hamuszórással egybekötve - hát azt ne kérje tőlem (a népemtől se) senki.

Végül: nő is vagyok. A háborút utálom - de emlegettem fent egy össz-emberi programot. Biológiai szoftver az; az ember - főként a hímje - aszerint működik. A civilizáció "feladata" lenne, hogy eszköz legyen az ember kezében önmagát "szoftverfejleszteni"...meghaladni. Nos - értesz-e már (némiképp rokonszenvvel? Mert én téged igen..Találkozzunk valahol..félúton.)

2011. dec. 21. 17:02
 14/37 anonim ***** válasza:

"Minden népnek vannak karakteres vonásai: rosszabbak is és jobbak is. Vannak kegyetlen, harchoz szokott népek: a hegyi ember (balkáni, anatóliai, kaukázusi) nagyrészt ilyen."

De ez főként kisebb embercsoportokra jellemző, minél nagyobb egy nemzet, annál több nép keveredik benne és annál árnyaltabb a kép!

Egyébként a "kemény, harcedzett" viselkedés sem genetika eredménye, hanem nagyon tanult viselkedésforma eredménye. Erre sok kiváló bizonyíték mutat, hiszen bárki, aki megismer ezen emberek közül igazán erőteljes, de teljes mértékben szelíd eszméket, az meg tudja változtatni a gondolkozását és a jellemét is.

Persze, vannak alaptípusok, de egységesen egyetlen népcsoportban sem mindenki lobbanékony vagy erőszakos természetű. Dominálhat valamelyest bizonyos jellemző tulajdonság egy (főleg kisebb) csoporton belül, ami vagy jó vagy éppen nem a legjobb társadalmi hatással bír, de ezen - mint mondtam - az igaz szellemi értékek sokat tudnak javítani pozitív irányba.

Mindig a hazug eszmék és tanítások okozzák a sok bajt.

2011. dec. 21. 17:21
 15/37 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, te hülye vagy.
2011. dec. 21. 18:05
 16/37 anonim ***** válasza:
51%
Sommás, ragyogó válasz. Bizony az.
2011. dec. 21. 18:54
 17/37 A kérdező kommentje:
ma 18:05- te meg aztan ragyogsz az ertelemtol. Gratula a szuleidnek is :)
2011. dec. 21. 19:06
 18/37 anonim ***** válasza:
31%

A magyar nép igen is különb más népektől. Nehéz most mit mondanom ezekre az általad leírt magyar gyalázó hazugságokra.

"felszabaditottak", bar nem tudom, mi alol, mert nem oltunk mi egyaltalan leigazva..."

Te beteg vagy...

"magyar katonak, csaladokat gyilkoltak le barbar modon, mindent tonkretettek, amit csak lehet, a hazakbol kiuztek mindenkit, menekulniuk kellett az embereknek, mar aki tudott... "

Cseréld ki a magyart a románra.

"A filmet vegigbogtem, annyira sajnalom azokat az embereket es nagyon- nagyon szegyenlem, bar nem tehetek rola, mert akkor meg nem is eltem..."

Én is sajnálom azokat a magyar embereket akiket kegyetlenül lemészároltak a primitív oláhok 1784-ben,1848-49-ben, 1944-45-ben. [link]

A románokat egyáltalán nem sajnálom hiszen mi nem bántottuk őket SOHA előzmények nélkül! Vesszen Románia! Mindent vissza!

2011. dec. 21. 19:19
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
# 17/18 Én meg a te szüleidnek gratulálok h ilyen hülyegyereket neveltek belőled, h szégyellled a magyarságod egy román propaganda film miatt!
2011. dec. 21. 19:23
 20/37 Antimod ***** válasza:

Ne bántsátok már! Én is nehezen számolok el a lelkiismeretemmel az újvidéki vérengzés, és igen, a zsidóüldözés bizonyos részletei miatt, mert hiába voltunk akkor megszállt ország, voltak, akik önként és dalolva segítették a deportálásokat.

De hogy emiatt szégyelljem a magyarságomat? Nem mi irtottunk ki népeket, nem mi gyarmatosítottunk országokat, nem mi tartottunk rabszolgasorban embereket... szóval azért van különbség.

2011. dec. 21. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!