Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a fiatalok,...

Miért van az hogy a fiatalok, akár diplomások, akár diploma nélküliek, özönlenek ki külföldre új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
Az alacsony életszínvonal, a munkanélküliség, vagy a politikai válság a kiváltó ok?
2011. dec. 4. 18:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
18.58. A nagyszülők már most is alig kapnak nyugdíjat. Amikor ezek a fiatalok nyugdíjaskorba érnek,akkor ők már egy fillért sem fognak kapni. Akkor sem,ha a fiatalok itthon maradnának éhbérért.
2011. dec. 4. 19:00
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
Miért maradnának egy olyan országban aminek nincs jövője?Nem a fiatalok hibája hogy szarban van magyarország.És nagyon is logikus döntés hogy kimennek.
2011. dec. 4. 19:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 6-os hozzászóló. Az én barátaim például küldenek haza pénzt és nyilván, aki egyszem rokona valakinek az nem megy ki.. A legtöbb ember akkor megy ki, ha van itthon más rokona is, aki az idős nagyszülőkre pl vigyáz.. Az én nagymamám szerintem amúgy előbb rakna föl álmomban egy repülőre hogy húzzak innen, mint hogy végig nézze, hogy itt halok éhen velük.. A nagynéném a világ legbüszkébb anyukája, mert mindkét fia sikeres felnőtt lett kinn Németországban és a nagyszüleink is csodálják őket, mindig mondják mennyire büszkék rájuk..
2011. dec. 4. 19:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 6-os válaszoló! Tipikus példája vagy a "szegény szüleim felneveltek így hát tartozom nekik annyival hogy hagyom magam ugráltatni, megszabni hogy hol élhetek, hogy élhetek, kivel élhetek" gondolkodású embereknek. Én magam is azt vallom hogy hálásnak kell lennünk azért amit tettek értünk DE a gyerek nem tulajdon!
2011. dec. 4. 19:05
 15/23 anonim ***** válasza:
86%
Régebben mindig azt mondtam, hogy az ország helyzete nem attól lesz jobb, hogy az összes értelmiségi fiatal itthagyja. Ma már nem nagyon hangoztatom ezt. Nem tudom őket valahogy elítélni. Jobb anyagi háttérrel rendelkezem, mint az átlag, és sokszor nekem sincs túl sok kedvem itt maradni. Amit el lehetett itt rontani politikailag, azt elrontották. A minap olvasgattam a metro újságot. Megakadt a szemem: 27% az ÁFA és 1 hónap alatt 50 forinttal emelkedett a benzin ára. MIVAN? Be vannak ezek b*szva, hogy 27%-os ÁFÁ-t szabnak ki??? Lefogadom, hogy ebben is mi vezetünk, világszinten. Nem hiszem, hogy van még (nem harmadik világ-beli) ország, ahol ilyen sokat rabolnának el az embertől.
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az 5. válaszoló vagyok.Rám is rendkívül büszke mindenki hogy külföldön megtaláltam a számításaimat , ők kezdetektől fogva támogattak mindenben.Egy hozzátartozóm nem mondta hogy "ezért neveltelek fel?".
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes, hogy mindig előjön ez a magyarok irigysége dolog. Mégis hogy van ez? Mindig a "másik" az irigy? Vagy ahogy átlépjük a határt elmúlik az irigység? Vagy a magyar csak a magyarra irigykedik? Komolyan nem értem.

Egyébként az alacsony életszínvonal, a munkanélküliség, politikai válság végére nyugodtan odailleszthetjük a szakképzetlen munkaerőt is. Mert bizony-bizony a külföldre kiköltöző magyarok 70-80%-a a csicskás, mosogatófiú/lány, pizza futár stb. tengelyen mozog. Ez azért sokat elárul.

2011. dec. 4. 19:10
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert MAGYARORSZÁGON egy fiatal nagyon ritkán kap munkát. Már szinte az összes munka protekcióhoz kötött és éppen ez a baj.

Ja és már mindent szinte robotok csinálnak. Nincs szükség emberi munkaerőre mert a gépek sokkal precízebbek. Ez itta baj. Érdekes pár évtízeddel ezelött még büntették azt aki nem dolgozott. + a nyugdíjkorhatárt is az égig hosszabbították .

Sajna ez a büdös helyzett.

2011. dec. 4. 19:12
 19/23 anonim ***** válasza:
8%

A jobb munkalehetőség. A többi csak maszlag.

Politikai válság? Na hagyjatok már, nyugaton minden második miniszterelnökről kiderül, hogy k.rvákkal csalja a feleségét és még az anyját is eladná.

Jobb környezet? Kint ugyan úgy letojják egymást az emberek és ugyan olyan szemetes minden mint itthon. Nem csak a turistanegyedekből áll a "nyugat".

2011. dec. 4. 19:35
 20/23 anonim ***** válasza:
7%
Egyébként meg az az észrevételem, hogy akik kimennek 90%-ban pár hónap múlva visszajönnek nagy felháborodva, mert ott sem mennek semmire a bölcsészdiplomával.
2011. dec. 4. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!