Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Régen jobb volt gyereknek,...

Régen jobb volt gyereknek, tinédzsernek lenni?

Figyelt kérdés
Bármilyen vélemény, sztori érdekel. Késõbb én is leírom a saját véleményemet, tapasztalatomat. 15/L
2011. nov. 27. 00:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
42%

Bezzeg azokban a régi szép időkben!

Amikor még bátran lehetett lopni a télifagyit, mert nem volt az a sok rohadt kamera a hipermarketben. Meg hipermarket sem volt, csak az ABC. Meg egyébként is szocializmus volt, tehát csak a közösből vettük vissza a saját télifagyinkat.

Nem volt kábítószer sem. Nem láttunk szipusokat, akik 20 méterről szaglottak a Technocol Rapid-tól. Eszünkbe nem jutott 12 éves korunkban pálinkát inni a kultúr háta mögött, meg cigizni sem. Házibulin soha senki nem hányta teli a fürdőszobában a szennyes tartót.

Szex az pedig végképp nem volt. Nem is gondoltunk ilyesmire. Osztálykirándulásokon sem, amikor azok a fiúk és lányok is kénytelenek voltak koedukáltan aludni, akiknek nem volt épp az osztályban partnere, mert a többi szobát a párok elfoglalták. VHS kazettáról is csak a Rambo-t néztünk. Na jó, néhányan esetleg James Bond-ot, de a csók jeleneteknél és a lengébben öltözött hölgyek láttán mindig eltakarták a szemünket. Bécsben nem vettük meg 5 schilingért a félévvel azelőtti szexlapokat sem. Mi nem!

Nem volt se számítógép, se Internet. Aki akkor trollkodni akart, az kénytelen volt élőszóban beszólni. Igaz telefon sem volt, mert a Posta csak 10 év múlva teljesítette az igényeket, de csak akkor, ha volt párttag a családban.

Akkoriban az osztályban nem az volt a menő aki tetőtől talpig Levis-ben járt, és az apja Mercivel jött érte, és hozta a kirándulásra a kétkazettás gyorsmásolóst, hanem az aki benne volt a "Ki tud többet a Szovjetunióról? " győztes csapatában.

Szóval kedves mostani tinédzserek, nektek most nagyon rossz! A szüleitek korosztálya még maga volt az ártatlanság, és nem érti, hogy hogy jutott ez a vlág idáig. Az volt az aranykor, a mostani már el van korcsosulva. Egy vigasztaljon benneteket, amikorra a ti gyermekeitek is ilyen idősek lesznek, ugyanezeket ti is le tudjátok nekik írni.

2011. dec. 5. 16:57
 22/28 anonim válasza:
Régen jobb volt!
2012. ápr. 3. 16:49
 23/28 anonim ***** válasza:

21. válaszoló!

Valóban nem kell szentként beállítani a mostani 30-40-es korosztályt. Csak van egy hatalmas különbség köztünk, és a mai fiatalok között.

Mi is köpőcsöveztünk gyerekkorunkban, a bokorból célozgattunk az arra járókra. Csak mikor mi lebuktunk, akkor elszaladtunk, a mai fiatalok pedig, ha még szokás lenne köpőcsövezni, elszaladás helyett még szembe is szállnának a felnőttel, beszólogatnának neki...

2012. ápr. 3. 17:24
 24/28 anonim ***** válasza:

Én 86-os születésű vagyok. Úgy érzem hogy szerencsés időszakra esett a tinikorom. A rendszerváltozás után tehát nem voltak korlátozások nem tapasztaltam már meg az előző rendszer "szépségeit" viszont nem is volt ez a mai 14 évesen már nagylánynak nagyfiúnak érzem magam dolog..

15-16 éves korom előtt nem volt mobiltelefon számítógép már volt, de iwiw facebook nem, tehát nem azon lógtunk egész nap hanem a szabadban természetben voltunk. Sokat fociztunk szinte egész nap levegőn voltunk.

Mellette persze már játszottunk számítógépes játékokkal is, meg konzollal (playstation 1, Dreamcast) de csak módjával.

Olvastunk!!! E mögé direkt a három felkiáltó jel, mert a mai fiatalok már kizárólag a gépek filmek világában élnek..nagyon kevesen olvasnak sajnos az az igazság..

Bulizni, eljárni valahova 15 évesen kezdtünk legkorábban akkor sem úgy mint manapság hogy kapásból szétittuk az agyunkat.

A szüzességemet 17 évesen veszítettem el, nem egy buliban hanem a barátnőmmel.

Úgyhogy igen azt hiszem jó volt gyereknek tininek lenni a 90-es években végén illetve az új évezred első éveiben.. :)

2012. máj. 2. 23:24
 25/28 anonim ***** válasza:
Hát ha a mostani fiatalok kiakadnak majd 30 év múlva akkor nem tudom mi lesz itt ... :D :D Orgiákat rendeznek egymásnál 15 évesen vagy mi??
2012. máj. 3. 12:15
 26/28 anonim ***** válasza:

[link]

Egy kis ízelítő, de jöjjön most a saját véleményem.

Nem vagyok idős, 1990-ben születtem de visszasírom a gyerekkoromat, és nem azért mert az gyerekkor volt hanem mert mások voltak a világ körülményei. Iskolás koromban nem a laptopon írtam házi feladatot meg nem Google-ztam ki, hanem füzet, ceruza, radír. Nem volt interaktív tábla, de nyáron felkerült a Vakáció a táblára utolsó héten. Ez egyáltalán még létező dolog? Ha valakit látni szerettél volna ahhoz elmentél vagy találkoztatok. Nem volt facebook meg msn meg odatelefonálok stb.stb. Fogtad magad és elmentél. Volt hogy olyan hideg volt hogy majd megfagyott az ember, de mégis lent volt az ember a szabad levegőn, mert hát mit csináljon egyedül a négy fal között? Mozogtunk, fociztunk, mászkáltunk mindenfelé, szüleim örültek ha épp láthattak 10 percre otthon napközben. Az ember kénytelen volt arra az időre hazaérni mikor meg volt beszélve, nem ám teló hogy na kések. Nem értél haza, jó nagy balhé. aztán köv. alkalommal már hazaértél időben:) Ezer dolgot tudnék még írni, de én inkább egy másik oldalról közelíteném meg ezt a dolgot. Inkább úgy, hogy miért volt jobb régen akár gyereknek akár felnőttnek lenni. Itt van pl. az internet. Nem vagyok a technika ellen mert tényleg nem, de már olyan szint felé kezdett elhúzni az egész elektrotechnika ami már nem egészséges. Az emberek 4 nagy között élik az életüket, nincs személyes kontaktusuk. Születésnapján az ember kap 60 "Boldog Születésnapot" bejegyzést az üzenőfalán facebookon, ami tök jó, de ebből a 60 emberből 55 biztos csak onnan tudja hogy születésnapod van, mert jelzi a fb... Régen születésnapodon felköszöntöttek a barátok, ismerősök, tényleg a TE napod volt. Most meg ugyanolyan szürke hétköznap mint bármelyik más. 60 bejegyzéssel bővülsz, de a 60 emberből jó esetben 2 ember mondja a szemedbe hogy boldog születésnapot, a többi csak 3 másodperces reflexmozdulatot végez a gép előtt. Ami még számomra érthetetlen az az okostelefonok. Elismerem, biztos ennek is van rengeteg pozitív oldala. De könyörgöm, egy kérdés. Az ember fizeti otthon a netet, legyen mondjuk 3000 Ft 1 hónapban, vesz egy telefont, természetesen előfizetésest mert pénze amúgy nincs rá, de majd csak fizeti valahogy alapon megveszi, természetesen X megás nettel mert olyan marha k..va fontos hogy amíg az ember 8 órát melózik vagy suliban van, fel tudjon lépni facebookra és kiírhassa hogy ez a nap is olyan sz.r mint a többi meg milyen idióta a tanár. És mivel ez sincs ingyen, 2 netet fizet, valljuk meg őszintén tök feleslegesen, ráadásul igazán pénze sincs rá. És csodálkozunk hogy stresszesek az emberek?? Számomra ez felfoghatatlan amúgy. Ha nincs épp a legmenőbb telefonod akkor nem is vagy ember, de bezzeg ha 14 évesen ott a cigi a szádban akkor marha kemény vagy. És igen, cigiztem én is 14 évesen, de nem az utcán lazán, hanem elbújtunk a legsötétebb erdőbe nehogy valakinek a valakije meglássa és elmondja szülőknek.... Most az a gáz ha dolgozol, nem pedig egész nap otthon ülsz a fb előtt, régen ez épp fordítva volt. Semmi esetre sem lennék most gyerek, mert azt hiszem sok olyan dologból kimaradnék ami pótolhatatlan. A mostani gyerekeknek meg marad a fb, meg az okostelefon, és itt be is zárult a kör. Sajnos...

2012. máj. 10. 22:24
 27/28 anonim válasza:
A gyerekeimen úgy látom hogy állandóan a sz.gép előtt gubbasztanak ,chatelgetnek.Régen mi állandóan együtt lógtunk a barátainkkal,sok sztori történt.Nyüzsögtünk,szervezkedtünk,mintha színesebb lett volna az életünk és jobban tudtunk egymással bánni.
2012. aug. 21. 13:34
 28/28 anonim válasza:
1996-ban születtem, de az én gyerekkorom még éppencsak belefért a "jó gyerekkor" idejébe, amikor még nem voltak így elterjedve a dolgok... És csak a gazdagabbak engedhették meg maguknak... :)
2012. dec. 26. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!