Régen jobb volt gyereknek, tinédzsernek lenni?
Szerintem minden korban ugy erezzuk, hogy jobb lenne inkabb ujra gyereknek/mar felnottnek lenni. Minden kornak megvan a maga elonye es hatranya.
Ma minden adott egy gyereknek, a vilag nyitott, a tarsadalmi normak tobbet megengednek, de a regmult gyerekeinek megadatott egy konzervativabb neveltetes, amiben szinten sok pozitivum rejlett.
Én a 80-as években voltam tinédzser.Most elnézve a fiatalságot azt mondom hogy nekünk még jó volt gyereknek és tinédzsernek lenni..Le is írom miért
-10 évesen még babáztunk,és nem a szex meg a pasizás volt a lényeg
-14-15 évesen már szerelmesek lettünk,de nem mondtuk el hogy éppen a 6-dik sráccal fekszem le..
- nem az anorexia volt a divat..A lényeg hogy csinos legyen,és legyen mit fogni rajtunk..Én pl:14 évesen aktívan sportoltam,és 160magasságomhoz 60 kilómmal bomba csajnak számítottam..Nem is volt gondom szerelmi téren..
- mivel nem volt internet mi még személyesen kommunikáltunk egymással.Átmentünk a barátnőhöz és beszélgettünk.Vagy összejöttünk egy megadott/megszokott helyen többen és dumálgattunk.
- nem a márka volt a lényeg..Bár hordtunk adidas vagy pumát...de senki nem volt lenézve ha tisza cipőben jött suliba..
- A lányoknak nem az volt a lényeg hogy a srác gazdag legyen és kocsija legyen..Ha van humora,ha szimpi,ha tetszik akkor már nyert ügye volt..
- mi gyerekként sosem unatkoztunk,és nem gondoltunk a halálra.Az a kis létszám aki a halálra gondolt,az se beszélt róla,simán megtette..Bár tény hogy nem is volt hova leírni..Jobban mondva az Ifjúsági magazin "orvos válaszol" rovatába lehetett írni,és egy doki válaszolt,adott tanácsot (iskolai ügyeletben jókat nevettünk a kérdéseken és válaszokon)
- mi még élveztük a gyermekkort,és a tinédzser kort is..
Örülök hogy nem most vagyok 15 éves..
ma 01:04 vagyok..
Még valamit
Viszont a mi időnkben
-nem volt könnyű külföldre menni..
- kötelező volt az iskolai köpeny,és szabály volt az iskolai viselet terén is
- kötelező ünnepségek voltak amin mint diák meg ellett jelenni.
- a tanárral nem feleseltünk(megütni eszükbe sem jutott),bizony nálunk még repültek a kréták vagy a vizes szivacs ha dumáltunk órán
- elsőbe is lehetett bukni ha valaki hülye volt
- az amerikai filmeket még az elején másolt videón néztük ahol egy férfi narrátor volt minden szereplőnek a hangján..Legyen az nő,férfi,gyerek..
- még volt görkorcsolya disco
- mivel nem volt internet,nem volt mobil telefon,nem volt mp3..ezek nem is hiányoztak..
"ma 01:04 vagyok..
Még valamit
Viszont a mi időnkben
-nem volt könnyű külföldre menni..
- kötelező volt az iskolai köpeny,és szabály volt az iskolai viselet terén is
- kötelező ünnepségek voltak amin mint diák meg ellett jelenni.
- a tanárral nem feleseltünk(megütni eszükbe sem jutott),bizony nálunk még repültek a kréták vagy a vizes szivacs ha dumáltunk órán
- elsőbe is lehetett bukni ha valaki hülye volt
- az amerikai filmeket még az elején másolt videón néztük ahol egy férfi narrátor volt minden szereplőnek a hangján..Legyen az nő,férfi,gyerek..
- még volt görkorcsolya disco
- mivel nem volt internet,nem volt mobil telefon,nem volt mp3..ezek nem is hiányoztak.."
Ezek negatívomok? Szerintem ez mind hatalmas királyság!
Én is a 80-as években voltam gyerek.
Volt amikor jó volt, de én még nem mondtam olyat a lányaimnak, hogy "bezzeg az én időmben"
Szerintem Nektek több a lehetőségetek, és jobban is tudtok élni vele.
Az adott kor technikai színvonala egy állapot, ezt a fiatalok mindig jobban használják mint az idősebb korosztály.
A mi szüleink is állandóan az erkölcsi fertőről dumáltak. Erről érdemes olvasgatni a világirodalmat, mondjuk kezdeni a tiszteletre méltó görögökkel.
2 óvodába jártam, az első az gyerekkínzó hely volt, manapság szerintem bezárnák. A másodikban tök jól éreztem magam. 3 általános iskolába jártam. Az első kettő rémálomnak elment, a 3. viszont nagyon jó volt, ott remekül éreztem magam (és kitűnővel végeztem 8-ban). A gimnázium pocsék volt, 80%-ban pszihiátriai beteg tanárokkal. 2 egyetemre jártam. Ebből az első (műszaki) az fantasztikus volt, minden napot élveztem (na jó, kivéve néhány csoporttársamat, és egy-két tanárt), a második (közgáz) már inkább jó semleges. (Bocs, az utóbbi már off, mert nem a tinédzserkor.)
Összességében, ha lehetne választani, én inkább most lennék tinédzser. 41F
Én is inkább most lennék tinédzser, vagy inkább inkább később.
Műszaki vonalon dolgozom, így nagyon érdekelne, hogy milyen lesz a világ, hova, hogyan fejlődik pl. 100 év múlva, annak tudatában, hogy mi van most, és mi volt 20 éve, 50 éve, 100 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!