Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Régen jobb volt gyereknek,...

Régen jobb volt gyereknek, tinédzsernek lenni?

Figyelt kérdés
Bármilyen vélemény, sztori érdekel. Késõbb én is leírom a saját véleményemet, tapasztalatomat. 15/L
2011. nov. 27. 00:47
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
74%
attól függ
2011. nov. 27. 00:47
 2/28 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem minden korban ugy erezzuk, hogy jobb lenne inkabb ujra gyereknek/mar felnottnek lenni. Minden kornak megvan a maga elonye es hatranya.

Ma minden adott egy gyereknek, a vilag nyitott, a tarsadalmi normak tobbet megengednek, de a regmult gyerekeinek megadatott egy konzervativabb neveltetes, amiben szinten sok pozitivum rejlett.

2011. nov. 27. 00:55
 3/28 anonim ***** válasza:
74%

Én a 80-as években voltam tinédzser.Most elnézve a fiatalságot azt mondom hogy nekünk még jó volt gyereknek és tinédzsernek lenni..Le is írom miért

-10 évesen még babáztunk,és nem a szex meg a pasizás volt a lényeg

-14-15 évesen már szerelmesek lettünk,de nem mondtuk el hogy éppen a 6-dik sráccal fekszem le..

- nem az anorexia volt a divat..A lényeg hogy csinos legyen,és legyen mit fogni rajtunk..Én pl:14 évesen aktívan sportoltam,és 160magasságomhoz 60 kilómmal bomba csajnak számítottam..Nem is volt gondom szerelmi téren..

- mivel nem volt internet mi még személyesen kommunikáltunk egymással.Átmentünk a barátnőhöz és beszélgettünk.Vagy összejöttünk egy megadott/megszokott helyen többen és dumálgattunk.

- nem a márka volt a lényeg..Bár hordtunk adidas vagy pumát...de senki nem volt lenézve ha tisza cipőben jött suliba..

- A lányoknak nem az volt a lényeg hogy a srác gazdag legyen és kocsija legyen..Ha van humora,ha szimpi,ha tetszik akkor már nyert ügye volt..

- mi gyerekként sosem unatkoztunk,és nem gondoltunk a halálra.Az a kis létszám aki a halálra gondolt,az se beszélt róla,simán megtette..Bár tény hogy nem is volt hova leírni..Jobban mondva az Ifjúsági magazin "orvos válaszol" rovatába lehetett írni,és egy doki válaszolt,adott tanácsot (iskolai ügyeletben jókat nevettünk a kérdéseken és válaszokon)

- mi még élveztük a gyermekkort,és a tinédzser kort is..

Örülök hogy nem most vagyok 15 éves..

2011. nov. 27. 01:04
 4/28 anonim ***** válasza:
79%

ma 01:04 vagyok..

Még valamit

Viszont a mi időnkben

-nem volt könnyű külföldre menni..

- kötelező volt az iskolai köpeny,és szabály volt az iskolai viselet terén is

- kötelező ünnepségek voltak amin mint diák meg ellett jelenni.

- a tanárral nem feleseltünk(megütni eszükbe sem jutott),bizony nálunk még repültek a kréták vagy a vizes szivacs ha dumáltunk órán

- elsőbe is lehetett bukni ha valaki hülye volt

- az amerikai filmeket még az elején másolt videón néztük ahol egy férfi narrátor volt minden szereplőnek a hangján..Legyen az nő,férfi,gyerek..

- még volt görkorcsolya disco

- mivel nem volt internet,nem volt mobil telefon,nem volt mp3..ezek nem is hiányoztak..

2011. nov. 27. 01:11
 5/28 anonim válasza:
55%
Nem volt jó. Én voltam az idősebb, egyedüli lány. 3 öcsém volt, a legkisebbet nekem kellett tologatni, vigyázni rá. Minden házimunka enyém volt. Anyám mosást vállat, én hoztam vittem kézben a köpenyeket, amiket mosott.Boltba is én jártam, ki volt fillérre számolva a pénz. Suliban nem volt kaja, max kiflit lehetett venni, ha volt pénz rá. Szombaton is suli, amikor hazaértem, nagytakarítás. A szünetek nagyon lassan teltek. Szavunk nem lehetett, amit a szülők mondtak, az volt a szentírás. Fakanállal vertek, sokszor mondva csinált okkal. Anyám sokszor szidott, és mindig kiabált, apám is kiabált. Egymással is veszekedtek.
2011. nov. 27. 01:15
 6/28 anonim ***** válasza:
55%
hát én 21 vagyok, és tök jó volt az egész gyerekkorom meg tinédzserkorom
2011. nov. 27. 01:19
 7/28 anonim ***** válasza:
59%

"ma 01:04 vagyok..

Még valamit

Viszont a mi időnkben

-nem volt könnyű külföldre menni..

- kötelező volt az iskolai köpeny,és szabály volt az iskolai viselet terén is

- kötelező ünnepségek voltak amin mint diák meg ellett jelenni.

- a tanárral nem feleseltünk(megütni eszükbe sem jutott),bizony nálunk még repültek a kréták vagy a vizes szivacs ha dumáltunk órán

- elsőbe is lehetett bukni ha valaki hülye volt

- az amerikai filmeket még az elején másolt videón néztük ahol egy férfi narrátor volt minden szereplőnek a hangján..Legyen az nő,férfi,gyerek..

- még volt görkorcsolya disco

- mivel nem volt internet,nem volt mobil telefon,nem volt mp3..ezek nem is hiányoztak.."

Ezek negatívomok? Szerintem ez mind hatalmas királyság!

Én is a 80-as években voltam gyerek.

2011. nov. 27. 01:30
 8/28 anonim ***** válasza:
41%
Amit az 1:04-es írt, az az én gyerekkoromra is igaz, pedig én a 90-es évek végén kisgyerek, szóval ne hidd, hogy a mai tizenéveseknek nem voltak olyan lehetőségeik, mint nektek és nekünk egy cseppel is unalmasabb gyermekkorunk volt, mi nem babáztunk, nem játszottunk felhőtlenül.
2011. nov. 27. 01:44
 9/28 anonim ***** válasza:
77%

Volt amikor jó volt, de én még nem mondtam olyat a lányaimnak, hogy "bezzeg az én időmben"

Szerintem Nektek több a lehetőségetek, és jobban is tudtok élni vele.

Az adott kor technikai színvonala egy állapot, ezt a fiatalok mindig jobban használják mint az idősebb korosztály.

A mi szüleink is állandóan az erkölcsi fertőről dumáltak. Erről érdemes olvasgatni a világirodalmat, mondjuk kezdeni a tiszteletre méltó görögökkel.

2 óvodába jártam, az első az gyerekkínzó hely volt, manapság szerintem bezárnák. A másodikban tök jól éreztem magam. 3 általános iskolába jártam. Az első kettő rémálomnak elment, a 3. viszont nagyon jó volt, ott remekül éreztem magam (és kitűnővel végeztem 8-ban). A gimnázium pocsék volt, 80%-ban pszihiátriai beteg tanárokkal. 2 egyetemre jártam. Ebből az első (műszaki) az fantasztikus volt, minden napot élveztem (na jó, kivéve néhány csoporttársamat, és egy-két tanárt), a második (közgáz) már inkább jó semleges. (Bocs, az utóbbi már off, mert nem a tinédzserkor.)

Összességében, ha lehetne választani, én inkább most lennék tinédzser. 41F

2011. nov. 27. 01:46
 10/28 anonim ***** válasza:
67%

Én is inkább most lennék tinédzser, vagy inkább inkább később.

Műszaki vonalon dolgozom, így nagyon érdekelne, hogy milyen lesz a világ, hova, hogyan fejlődik pl. 100 év múlva, annak tudatában, hogy mi van most, és mi volt 20 éve, 50 éve, 100 éve.

2011. nov. 27. 01:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!