Erdélybe nem kell tartani a medvetámadásoktól?
En is Erdelybe elek, hallottam en is medve tamadasokrol, de attol meg jarunk kirandulni, voltunk a Hargita tetejen, a Fogarasi havasokba meg sok mas helyen, lattunk medve nyomokat de medvevel nem talalkoztunk, pedig meg volt az esely. Mindig viszunk magunkal petardat meg gaz spray-t :))
Jo kirandulast es kellemes kikapcsolodast! :))
Szia,
erdélyi vagyok én is. Egyszer együtt málnásztunk a medvével (nem vettük észre, csak a csörtetést hallottuk), aztán szép lassan tisztes távolságba kerültünk. :) Életemben ez egyszer találkoztam medvével, pedig 20 éve túrázom.
Egyébként megtörténhet (mint minden), bár én jobban tartanék az emberek támadásától, annak nagyobb a valószínűsége. Az erdővel kapcsolatban mindig tartsátok szem előtt, hogy ott ti vendégek vagytok, nektek kell mindig alkalmazkodni. A gyakrabban használt turistautakon nem igazán jár medve, és ha többen vagytok, akkor is elkerül. Ami még fontos: viperák is vannak, úgyhogy nézzetek a lábatok alá, hosszú nadrág, csukott cipő, és legyen nálatok ellenszer. Mielőtt elkezdenétek túrázni, kérjétek el a hegyimentők telefonszámát. Azt gondolom, nem kell mondanom, hogy szemetet ne hagyjatok magatok után. Erdély egyébként gyönyörű. :)))
Erröl van egy sztorim: :D:D
Apa mesélte hogy még régeben sátraztak erdélybe. Már a sátorba voltak, és csak lépéseket hallotak (puff-puff-puff <---- és a lépés hangja akar lenni :D). Mondják:
-Itt a medve. Fogtak késeket, de fogalmuk se volt hogy mit csináljanak. A végén valamelyikük kinézet, és kiderült hogy csak egy tehén volt. :D
Amikor ilyen helyekenvagy, akkor azember mindig a legrosszabbra gondol.
Úgy tudom, ahol medve van, akkor hangosan kell beszéni, ordibáni kell, sipolni. Azért mert ha "megleped" a medvét, akkor ö is megilyed, és támadni fog. Ezért kell hangosnak lenni, hogy messzebröl észre vegyen a medve,és akkor meggondolja hogy elmegy. (ugyhallotam hogy kb 20-25méter)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!