Miért nem néznek Híradót/tévét az egyetemisták?
S úgy általában a fiatalok. Azért általánosítok, mert magam is egyetemista vagyok, s ahány kollégiumban laktam (sokfelé), egyikben sem tévéztek. Most is egy elég nagynak mondhatóban vagyok, nagyon jó kis tévézőkkel kialakítva, és SENKI nem nézi. Nem, nem a valóvilágra gondoltam. Hanem pl egy Híradóra. Mi a jó égért nem néznek Híradót a fiatalok, különösen a jövő értelmiségei? Ki nem hagynám, minden nap megnézem. A közvetlen és a tágabb környezetem dolgairól tájékozódom benne, sok olyannal, ami egyből érint is, pl ilyen-olyan adók. Ha nem néznek tévét, higgyétek el, máshonnan se tudják meg (pl netről), mert 1. ha a tévében nem érdekelte, máshol se fogja érdekelni, azaz egész egyszerűen neten se keresnek rá 2. a Híradó koncentrált napi válogatás a legfontosabb és legaktuálisabb napi hírekből, neten meg hát van minden, egész nap is ott ülhetnék, ha nekem kéne kiválogatnom...
...és a nyomós bizonyíték: rákérdezek és nem tudja! Valami mostanában divatos szöveggel még rá is kontráz, hogy ez tőle távol áll, stb.
Na most nem vagyok én a helikopter, közben meg mindenki más a h*lye, félreértés ne essék, nem ezért írom. Hanem azért, mert a családommal nemrég pont erre csodálkoztunk rá, hogy sosem nézi SENKI a tévét, se a Híradót, se magazinműsort, se egy kvízműsort (ami pl műveltségi jellegű lenne -azaz nincs rajta mit leszólni), és olyan tájékozatlanok, amennyire csak lehet.
Megmondom őszintén, hogy pár napja én arra vetemedtem, hogy még egy országgyűlési közvetítést is megnéztem, mert érdekelt az ott bemutatásra kerülő törvénytervezet. A szót magát se ismeri senki a jogi karosokon kívül!!! De most ez mi a jóégért van?
Épp tegnap néztem a Híradót, azt számolgatták benne, hogy a bankból rabolt milliárdból mennyi csokimikulást vehetnének.
Bulvárhíradó...
Egyetértek az előttem válaszolókkal, a hírek nagy része:
- negatív (érdekes, a jó hírek kimerülnek annyiban, hogy született egy jegesmedve valamelyik állatkertben),
- nem vagyok rá hatással/nincs rám hatással (pl.kisiklott egy vonat Kínában; attól, hogy bámulom mások tragédiáját a képernyő előtt, attól nekik még nem lesz jobb),
- bulvár (értelemszerűen nem érdekel),
- egy nézőpontból bemutatott, cenzúrázott,
- vagy csak szimplán nem érdekel
Ami tényleg fontos hír, arról meg amúgy is értesülök ismerősöktől, neten stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!