Miért nem néznek Híradót/tévét az egyetemisták?
S úgy általában a fiatalok. Azért általánosítok, mert magam is egyetemista vagyok, s ahány kollégiumban laktam (sokfelé), egyikben sem tévéztek. Most is egy elég nagynak mondhatóban vagyok, nagyon jó kis tévézőkkel kialakítva, és SENKI nem nézi. Nem, nem a valóvilágra gondoltam. Hanem pl egy Híradóra. Mi a jó égért nem néznek Híradót a fiatalok, különösen a jövő értelmiségei? Ki nem hagynám, minden nap megnézem. A közvetlen és a tágabb környezetem dolgairól tájékozódom benne, sok olyannal, ami egyből érint is, pl ilyen-olyan adók. Ha nem néznek tévét, higgyétek el, máshonnan se tudják meg (pl netről), mert 1. ha a tévében nem érdekelte, máshol se fogja érdekelni, azaz egész egyszerűen neten se keresnek rá 2. a Híradó koncentrált napi válogatás a legfontosabb és legaktuálisabb napi hírekből, neten meg hát van minden, egész nap is ott ülhetnék, ha nekem kéne kiválogatnom...
...és a nyomós bizonyíték: rákérdezek és nem tudja! Valami mostanában divatos szöveggel még rá is kontráz, hogy ez tőle távol áll, stb.
Na most nem vagyok én a helikopter, közben meg mindenki más a h*lye, félreértés ne essék, nem ezért írom. Hanem azért, mert a családommal nemrég pont erre csodálkoztunk rá, hogy sosem nézi SENKI a tévét, se a Híradót, se magazinműsort, se egy kvízműsort (ami pl műveltségi jellegű lenne -azaz nincs rajta mit leszólni), és olyan tájékozatlanok, amennyire csak lehet.
Megmondom őszintén, hogy pár napja én arra vetemedtem, hogy még egy országgyűlési közvetítést is megnéztem, mert érdekelt az ott bemutatásra kerülő törvénytervezet. A szót magát se ismeri senki a jogi karosokon kívül!!! De most ez mi a jóégért van?
" Híradó koncentrált napi válogatás a legfontosabb és legaktuálisabb napi hírekből"
Ja, egy bizonyos szemüvegen keresztül.
Én ezer éve nem nézek híradót, a neten elolvasom, ami érdekel.
A koliban egy tv van szintenként, az is a társalgóban, a mi szobánkban külön nincs és nem is kell. Többnyire mindig nézi kint valaki a tv-t délután és estefelé, nekem van ennél jobb dolgom is. Egyszerűen ha nem még suliban vagyok híradó időben, akkor tanulok, vagy egy esti csajos, évfolyam, szint vagy szimplán csak koli összejövetelre készülődöm. Számomra a tanulás és a társasági életem, illetve a párkapcsolatom ápolása ezerszer de fontosabb, minthogy a tv előtt üljek órákat (akármilyen színvonalas műsorról is legyen szó). A híreket a reggeli teám mellett szoktam elolvasni reggel a neten. Többnyire úgy, hogy elolvasom a címet, ha érdekel kattintok, ha nem tovább görgetem. Sokkal gyorsabb és csak azt látom/ olvasom, ami érdekel, illetve a reggeli teám elfogyasztása sem olyan unalmas így.
21 éves mérnök tanonc lány
"1. ha a tévében nem érdekelte, máshol se fogja érdekelni, azaz egész egyszerűen neten se keresnek rá 2. a Híradó koncentrált napi válogatás a legfontosabb és legaktuálisabb napi hírekből, neten meg hát van minden, egész nap is ott ülhetnék, ha nekem kéne kiválogatnom..."
1. Hülyeség. Én nem nézek TV-t, ugyanis a reklámokat néha megszakítják minősíthetetlen, véleményem szerint (ez fontos) népbutító műsorokkal. Nekem erre se igényem, se időm.
2. Ezzel azért vitatkoznék, arról már nem is beszélve, hogy ki, hogyan és milyen híreket hoz le, azokat hogyan állítja be. Tudom, a tények makacs dolgok, de jobb szeretek magam utánaolvasni a napi történéseknek, akár több forrásból is.
Lehet, hogy olyan emberekkel vagy körülvéve akik tényleg nem nézik, és nem is olvasnak utána ezeknek a dolgoknak, és ebből általánosítasz.
Ne legyél felháborodva, örülj, hogy te tájékozott vagy, és így lépéselőnyben vagy azokkal szemben, akik szerinted sötétek mint az éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!