Ilyenek az egyetemisták?
ilyen bizonyára csak a büfé-ruhatár szakokon van.
aki mérnöknek, orvosnak, jogásznak tanul, ott nincs lógás.
Szorgalmi időszak első hete van. Sokakban még tombol a nyár érzése, új hely, új ismeretségek, ez némelyeknek stresszes, le kell vezetni. De nem csak erről szól az élet. Nem mondom, én is lógtam el pár előadást - mert egész éjjel féléves filmet vágtam vagy beadandót írtam -, hogy kialudjam magam, esetleg, hogy el tudjak menni ebédelni, ritkább esetben várost nézni, viszont az a tapasztalat, hogy aki éjjel él, nappal nincs, nem is végzi el annyi idő alatt az egyetemet, mint kéne. Volt pár ilyen csoporttársam.
Amúgy *intelligens
Ja, és vannak olyan szemináriumok, hogy egy hiányzás után, már nem tudod követni a következő sz~-ek anyagát, és mindegy, hogy te azt most ellógtad, mert kocsmába mentél vagy lázas betegként otthon aludtál.
A legtöbb előadáson katalógus van, és a tanárok megjegyzik, ki járt be, ki nem, vizsgán különösen számít ez.
De még csak most kezdődött, élj és legyél boldog, szerezz új ismerősöket!
Igen, az első hét nálunk is ilyen. Amúgy akinek csak buliból meg piából áll a felsőoktatás, az többnyire sosem lesz diplomás, mert kisiklik, csúszik, képtelen elvégezni az egyetemet.
Én abba a kategóriába tartozom, akinek első az iskola, de nem vetem meg az alkoholt és a bulikat sem, mert mikor legyen fiatal az ember, mikor bulizzon, ha nem addig amíg nincs családja? Emellett imádom a szakomat, már második éve, hogy kapom a köztársasági ösztöndíjat, szóval lehet ezt okosan is csinálni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!