Am csak engem idegesít ez?
Komolyan, hogy a csudába terjedt így el ez az "am"-ozás? Csak engem zavar ennyire?
"am nekem is tökéletesen megy"
"És am szerinted meddig érdemes használni egyfajta fogalmazásgátlót?"
"am hogyan lehet rajongói pontokat szerezni?"
"és am miért kell f5-öt nyomni?"

Az am-al eddig én még nem találkoztam.
Nem kevered véletlenül az ám szócskával, ami az ámbátor rövidítése és az azonban sinonímája? Mert ez nem új keletű, hanem elég régi és én is használom ritkán, automatikusan. Például: Tanultam ám, mégsem tudom, hogy kell ezt mondani, vagy: Ám ez így nem jó. Illetve van még egy ám szócska, amit például ilyen jellegű mondatnál használunk, hogy de nem ám, légy ám jó, vagy ezek voltak ám a szép idők stb. stb.
Én hetvenes évek elején születtem, úgyhogy én ebből a rövidítéses korszakból kimaradtam hála a Jó Istennek. Azonban /ám :)/ engem is idegesítenek a "vok"ozások, szerencsére a húszéves keresztlányomon kívül nincsenek ilyen korosztálybeli ismerőseim. Amúgy engem is rendkívül idegesítene.
A "mensi" nem tudom, miért idegesít másokat ez sem új keletű. Talán inkább a személy lehet idegesítő, aki mondja.

Tudatlanság, jópofaság, mértéktelen fontosságtudat.
A korábban felsorolt jellemzőket egy programozótól sem fogadom el - különösen nem informatikusként. Magyar vagyok, a nyelvemben vannak ékezetek, és nem kívánok majmolni egyetlen nyelvet sem, ha hétköznapi életet élek. Szét tudom választani a szakmát és a közéletet.
A különféle rövidítéseket döntő többségében olyanoktól láttam, akikről azonnal, vagy később bebizonyosodott, hogy megfelel a színvonaluknak. Néha akadnak kivételek. Többnyire kiderül, hogy indokoltan.
Figyelmen kívül szoktam hagyni az ilyen szövegeket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!