Am csak engem idegesít ez?
Komolyan, hogy a csudába terjedt így el ez az "am"-ozás? Csak engem zavar ennyire?
"am nekem is tökéletesen megy"
"És am szerinted meddig érdemes használni egyfajta fogalmazásgátlót?"
"am hogyan lehet rajongói pontokat szerezni?"
"és am miért kell f5-öt nyomni?"
nem az eredetiségről van szó, hanem a rövidítésekről, hogy minél gyorsabban le tudd írni, amit gondolsz, lehetőleg egyértelműen. ebből ered a többi népszerű rövidítés.
ne feledd, az interneten nem esszét írsz a szakdolgozatodhoz, hanem gyorsan szeretnél kommunikálni valakivel.
én is szoktam rövidíteni, de persze szóban kimondok mindent, ahogy kell.
Azt szokták mondani, hogy a "vagyok" és a "vok" között az "agy" a különbség.
Ennyi a véleményem a rövidítésekről. Nincsenek olyan hosszú szavaink, hogy ne lehetne normálisan leírni őket.
Rövidítés, szerintem semmi gond nincs vele. Én a "hogy" helyett írok h -t. Programozó vagyok, és sokat kell neten írásban kommunikálnom. Ha te is ennyit gépelnél akkor a következő szabályokat alkalmaznád:
- ékezetek kerülése
- gyakori szavak és kifejezések rövidítése
- tőmondatok alkalmazása
- írásjelek lespórolása
- angol kifejezés alkalmazása minden szakmai dologra (általában rövidebb mondjuk az h dos mint az h szolgáltatás megtagadásos támadás)
Hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a kommunikációt olyan közegben ahol ezeket az elveket használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!