Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hülyének tartod azokat a...

Hülyének tartod azokat a magyarokat akik Magyarországon maradnak és szenvednek az éhbérért és 0 gyermeket mernek vállalni mert még munkát se találnak?

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 19:36
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
73%

Semmiképpen. Sokan, sokféle ok miatt mennek el, és sokféle ok miatt maradnak. Akik éhbérért szenvednek és nincs esélyük gyermekvállalásra, általában az a réteg, amelyik többnyire kevés vagy nem megfelelő (nem jól használható) ismerettel rendelkezik. Ez már önmagában elég lehet, de ide tartozik még az a réteg is, amely különféle okok miatt, csekély önmenedzselésre képes. Nagyon sürgősen és főleg nyomatékosan hozzáteszem, hogy én egy állapotot írtam le, nem pedig az okot. Ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége nem hibás abban, hogy ide jutott, a felelőst másutt (és nagyon összetett módon) kell keresni. Egy diplomás könyvelő lehet, hogy kicsit nyuszi, de főként mire befejezte az iskoláit, olyan helyzetbe került, hogy ezen a pályán csak dörgölőzéssel, protekcióval, megalázkodással, vagy kemény, magabiztos erőszakkal juthat valamire. Ha nem ilyen az alkata, semmire. De ez nem normális állapot!

Vannak az első rétegből, akik nem maradnak Magyarországon. Őket tartom igazán sajnálatraméltónak, már már a hülyeséghez közeli állapotnak (csak nem szeretek bárkit is hülyének tartani). Miért is? Mert ők nyelveket sem tudnak, még inkább kiszolgáltatottak, többnyire nagyon keményen átverték és kihasználják őket, és esélyük sincs ebből kikeveredni, távol a szülőföldjüktől.

Vannak, akik nagy hangon hirdetik, hogy ilyen szar helyen nem maradnak. Annak örülnék igazán, ha ők minél gyorsabban távoznának. Ők azok, akik mások verítékéből szeretnek élni, akik nagyon keveset tudnak világról, emberről, emberségről és munkáról. Nem a csendben kényszerből távozókról beszélek, hanem a nagyhangúakról. Ők el sem tudják képzelni, hogy mekkora szerepük van abban, hogy ez az ország ide jutott. ezért nem is bizonygatom, hogy milyen óriási.

Mehetnék én is. Meg is tehetném. De kizárt, hogy ez megtörténjen, mert nekem nem a Szózat szavai jelenik a lényeget. Hanem a mondanivalója, a szellemisége. A Szózat nemcsak magyar. Ugyanezt vallja a francia, német, vagy finn hazafi. És cselekszik. Mit sem törődve azzal, hogy mi a nagyhangúak véleménye erről. Egy amerikai viszont visszafogottan leköpné. Aki érti miért, biztosan nem fog dicsekedni a távozásával - akkor sem, ha megy.

2012. jan. 8. 12:01
 42/48 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy a Magyarország fanatikusok hogy támogatják egymást, minden ilyen komment fel van pontozva, aki ellent mond, az meg le.

Egyébként válaszolva a kérdésre nem tartom hülyének, de magamat annak tartanám, ha úgy maradnék itthon, hogy nincs munkám.

Én is, mint sok mindenki úgy terveztem itthon fogok maradni. Mostanában kicsit ez kezd megváltozni, mert reálisan kell nézni a dolgokat.

Fel kéne már ébredni ebből a Magarország a hiperszuper világközepe álomképből.

2013. júl. 14. 13:46
 43/48 anonim ***** válasza:
Ébredj.
2013. júl. 17. 16:00
 44/48 anonim ***** válasza:
Én azt tartom hülyének,aki gyereket vállal és nincs minimum 10-20 millió spórolt pénze.
2014. szept. 1. 12:48
 45/48 anonim ***** válasza:
10-20 millió az már beszéd.
2014. szept. 3. 21:39
 46/48 anonim ***** válasza:

Arra akartam rávilágítani,hogy aki hónapról hónapra él és nincs megtakarítása,annak elég nagy butaság gyereket vállalni.

Ha megszűnik a melóhely vagy a szülővel baleset történik és egyéb dolgok,attól még a gyerek éhes lesz,de nem csak a gyerek a szülő is.

A dolgozó emberek nagy része pedig sajna így él.Max 1-2 hónapot vészelnének át munka nélkül,de vannak akik még annyit sem.

Ilyen bizonytalanságban öngyilkos merénylet szaporodni.

Az embernek magát is el kell látnia,és már az is elég stressz,ha tudod,hogy várod a hónap első napját,hogy fizetés legyen,hogy tudjál vásárolni a boltban.

Egy gyereket nem tennék ki ilyesminek.

Szóval aki így él én nem nézem le,szimplán tisztában van az adottságaival és nem tetőzi még a bajt.

Amúgy meg gyerek nélkül is lehet élni.

Amúgy most jött haza egy unokatesóm Németországból és elmesélte,hogy olyan étteremben dolgozik,ahol a konyhafőnök egész nap ordibál.Mindent időre kell elkészíteni,rohanni kell,mert a vendégek nem hajlandóak még 5 percet sem várni,inkább elmennek.

Volt,hogy elvágta a kezét a szeletelővel és a főnök rákiabált,hogy hogy merészeli abbahagyni a munkát,stb.

Nem keres rosszul az tény,de nekem ilyen áron nem kell a pénz.Nem akarok 5 év alatt egy idegroncs lenni.

2014. szept. 3. 22:16
 47/48 anonim ***** válasza:

Ha azt nézem, nekünk aztán tényleg nem volt sok pénzünk, de valahogy csak ember lett belőlem. Diplomázni tudtam, tűrhető munkám van stb. Talán valahol jobb is, mintha kőgazdagok lettünk volna.

Hozzáállás kérdése, azok sem nagyon nevelnek több gyereket, akiknek anyagilag egyébként abszolút nem lenne megterhelő. Ez a helyzet a világ fejlettebb felén.

2014. szept. 5. 09:02
 48/48 anonim ***** válasza:

Ja,diplomáztál.De milyen áron?

Abba is gondolj bele!

Miért akarod kitenni a gyereket annak,hogy lenézzék megalázzák,mert egy csóró?

Én nem hiszek abban,hogy szegényen is lehet boldog az ember,max az akinek semmi igénye nincs.

Utálom az ilyen embereket,akik bevállalják a gyereket,mert nekik az minden áron kell,de amikor a pénzt kell rá költeni az már nem tetszik.Buta,tuskó az ilyen ember.

2014. szept. 5. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!