Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Becsülendő hogy a párom...

Becsülendő hogy a párom kisebbségiként havi 210-220 ezret keres tisztességes munkával?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok a véleményekre,mert ugye folyamatosan azt olvasni,hogy lopunk csalunk és hazudunk de, dolgozni meg nem dolgozunk.Nos kedves válaszadók, nem lopunk,nem csalunk és hazudunk,orrvérzésig dolgozik reggeltől estig.És üzenem a Moderátornak hogy,nem provokatív kérdés csak kíváncsi vagyok.Köszönöm a válaszokat.:)
2011. nov. 10. 09:38
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Imádom az emberekben ezt a "Cinikusságot"
2011. nov. 10. 10:09
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

"Sok száz cigánynak 2 ember nem tud sajnos példát mutatni."

Nem sok száz, hanem sok ezer, amit persze, hogy nehéz meggyőzni. Amúgy meg persze, van néhány dolgos és becsületes roma. De nagyon kevés, és a cigányságra mint kollektívára ez egyáltalán nem jellemző. Ha zavar a megkülönböztetés, akkor a legegyszerűbb, ha nem veszitek magatokra.

2011. nov. 10. 10:10
 33/48 anonim ***** válasza:
59%
Mellesleg: amikor a férjed ennyit dolgozik, akkor te mit keresel a délelőtti munkaidő kellős közepén a GyK-n???
2011. nov. 10. 10:12
 34/48 anonim ***** válasza:
77%
Mellesleg hány irodában dolgozó ember lóg napközben GYK-n? :)
2011. nov. 10. 10:14
 35/48 anonim ***** válasza:
Ne törődj a hülye véleményekkel, légy büszke magatokra, és haladj ezen az úton. Nem igaz, hogy a környezeted nem veszi észre, lehet, hogy cinikus, irigy, vagy nem érdekli, de biztosan akad, aki elgondolkodik azon, hogy mégis lehet előre jutni. Légy magabiztos, nem a te feladatod az egész cigányság nevelése, vannak (kellene hogy legyenek) akik ezért kapják a fizetésüket. Te a példáddal megtetted a magadét.
2011. nov. 10. 10:36
 36/48 A kérdező kommentje:

Mondtam már hogy,nem a férjem és írtam is még tanulok,esti érettségire járok és most keresek munkát.Na persze az utolsó jól mondja,hány irodában ülő lóg gyakorin?:)

Nehéz nem magunkra venni ha egy étterembe nem merek be ülni a sok általánosítás miatt.Rajtam nem látszik úgy mint a páromon,de akkor is.Na mindegy majd jobb lesz.

2011. nov. 10. 10:36
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőm cigány.Le sem tagadhatná.Mégis egyetemet végzett és szellemi sérült gyerekekkel foglalkozik..A sógornőm szülei is cigányok.(mily meglepő) Mégis az apja pap,az anyukája tanárnő..Vannak a cigányok között is rendes emberek.

Már rég észre kellett volna venned,hogy a gyakori kérdéseknél is nagyon sokan mondják,hogy nem azokkal a cigányokkal van bajuk,és nem azokat szidják akik becsületesek,rendesek,dolgoznak,hanem azokkal akik lopnak,csalnak,és képesek a torkodat is átvágni 100 forintért..A fehérek között is vannak ilyen alakok.Azokat is utálják az emberek a bőrük színe ellenére is..

Csak megjegyzem,hogy én is utálom a cigányokat,mert lassan már nem merek este a munkából hazamenni,mert többször beszólogattak már..De a sógornőmet és a családját nagyon is kedvelem..Ha velük vagyok fel sem tűnik,hogy "cigányok" között vagyok..

2011. nov. 10. 11:26
 38/48 anonim ***** válasza:

Akinek nem inge...

99% nem ilyen, mint ti, te is tudod, kár volt kérdezni.

2011. nov. 10. 11:54
 39/48 anonim ***** válasza:
82%

De amúgy komolyan: készítsek videót, arról, hogy viselkednek nálunk a kisebbségiek?

Remek felvételeket tudnék készíteni a villamoson (ahogy ugrálnak, fenyegetőznek, üvölt a zene, verekednek egymással, üvöltöznek), és az iskolánkban (szinte ugyanaz, mint a villamoson), plusz barátnőmék szomszédjánál is (rohad a ház, az udvar egy szemétdomb, benn meg a hatalmas plazma TV).

Szóval örülök, hogy ti ilyenek vagytok, te mit lehet tenni, mikor a maradék 99% nem ilyen és félni kell, mert a kis 10 éves gyerek baseball ütővel mászkál a villamoson, és beszólogat bárkinek, mert neki úgy tartja kedve és, ha visszaszólsz neked annyi. Sajnálom.

2011. nov. 10. 11:58
 40/48 anonim ***** válasza:

Bárkit becsülök, aki tisztességes munkával megkeresi a pénzt. Akkor is becsülendő, ha nem 210-220 ezret keres, csak 80-at. Ez bőrszíntől független, nem becsülök ezért jobban egy romát, mint pl. a nem roma munkatársát, aki ugyanúgy húzza az igát (az már pozitív diszkrimináció lenne :)

Egy ilyen kérdéstől nem fog megváltozni az általánosítók véleménye, ezt te is tudod. Azt is előre tudtad, milyen válaszok fognak születni. Aki normálisan gondolkodott eddig is, annak ez csak egy apró plusz adalék, aki nem szereti a kisebbséget, az úgyis megkeresi a kákán is a csomót.

2011. nov. 10. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!