Kit tartasz szegény embernek?
Arról jutott eszembe a kérdés, mert a férjem ma azt mondta, hogy akinek nincs gyereke, az szegény ember.
(Nekünk van, szerencsére :))
Az az ember a szegény, akinek nincs pénze,vagy érzelmileg sivár ember.
Nincs gyerekem, de a férjed megnyugodhat, hogy így olyan életem van, ami sok-sok ajándékot ad. Negem például idegesítene egy gyerek.
Egyrészt nem dicsekedtem. Ez az önjelölt parafenomén rögtön tudni vélte, hogy mi kispénzűek, szürkék és tanulatlanok vagyunk - erre reagáltam, talán igen, cinikusan.
Másrészt: a kérdésemmel pontosan arra akartam rávilágítani, hogy nem a pénztől gazdag valaki... Mindegy. Sajnálom, hogy ennyire nem volt érthető.
"Szerintem pedig lelkileg sokkal gazdagabb az az ember, aki a sok pénze által bejárta a világot, rengeteget olvas, többféle tanfolyamra eljár, mint olyasvalaki, aki kispénzű, végiggürizett munkanapja után már csak tévézni van energiája, és erénynek hiszi azt, hogy összehozott egy utódot, amire pedig még egy hörcsög is képes."
Ez az illető MEKKORA PARASZT...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!