Kit tartasz szegény embernek?
Arról jutott eszembe a kérdés, mert a férjem ma azt mondta, hogy akinek nincs gyereke, az szegény ember.
(Nekünk van, szerencsére :))
Szegény az több dologra is utalhat
-anyagilag szegény
-lelkileg szegény
-testileg
-szellemileg
Mit nevezünk szegénynek?
vannak anyagilag szegények, akiknek nincs sok pénzük
lelki szegények, akik nem foglalkoznak az emberi érzésekkel
szellemi szegények, akik pedig buták
Ez relatív, az én életem pl. pokol lenne gyerekkel. Jöhet a lepontozás, nem izgat, én azzal gazdagabb leszek, más meg szegényebb, hogy egy ilyenen felhúzza magát.
Szerintem sokkal szegényebb egy ember, ha tényleg nincs pénze, mert akkor lehet nincs hol laknia, az utcán élni nem hiszem, hogy álom lenne, még ha lenne is gyereke, télen fázni, halál veszély, éhezni, szerintem ez az igazi szegénység. Addig, amíg valaki nem bírja átlátni a világot, és csak apró dolgokban látja a szegénységet (pl. gyerek hiány), boldog lehet.
Amúgy még szegénynek tartom azokat, akik ennyire odáig vannak a gyerekekért, mert mást már nem is akarnak észrevenni az életben és borzalmasan általánosítanak, nem veszik észre, hogy mindenki más. Bár gondolom valahol provokálni is kellett a népet ezzel, de a gyerekesektől már megszoktuk.
Uhh, szeretnél olyan "kispénzű" lenni, mint mi :))) A mai világban elég sokan irigykednek ránk, amiért jól élünk, utazunk, lehetőségünk volt tanulni, és van egy egészséges, gyönyörű gyermekünk.
De nagyon tetszett, ahogy kiakadtál :))))))))))))) Jaj, de nagyon tetszett:)) Nem mondom, hogy keresem az ilyen helyzeteket, de ha akad hozzád hasonló szánalmas ember, és sikerül felbosszantanom, már jó napom van. Úgyhogy köszike :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!