Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kit tartasz szegény embernek?

Kit tartasz szegény embernek?

Figyelt kérdés

Arról jutott eszembe a kérdés, mert a férjem ma azt mondta, hogy akinek nincs gyereke, az szegény ember.

(Nekünk van, szerencsére :))

2011. nov. 9. 20:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Akinek nincs gyermeke, az gyermektelen, semmiképpen nem szegény. Esetleg még lehet is neki. Szegény ember az, aki nem étkezhet emberhez méltóan, nem lakhat emberhez méltóan, fázik, beteg, nincs pénze gyógykezelésre, feleslegesnek érzi magát, nincs támasza.
2011. nov. 9. 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szegény az több dologra is utalhat

-anyagilag szegény

-lelkileg szegény

-testileg

-szellemileg

2011. nov. 9. 21:01
 3/15 anonim válasza:
90%
Ha a kérdés fizikai vonatkozását nézzük, nos, épp a legszegényebbeknek van a legtöbb gyermekük, mert Ők azok - a gyermekek -, amik értéket jelentenek szegénységük ellenére, és emiatt lelkileg gazdagok. Szellemi vonatkozásban azonban egészen más a helyzet. A lelki szegénység nem függ a fizikai dolgoktól, mindegy mivel rendelkezünk vagy mivel nem. Lelki szegény az az ember, aki nem érzi szükségét a szellemi táplálék naponként elfogyasztására és emiatt el sem tűnődik az élet legnagyobb és legfontosabb kérdésein. Sajnos az emberiség zöme ez kategória. Szegénységünkhöz nagyban hozzájárul a mai rohanó világ és a kapzsi kereskedelem ami befolyásolja elménket a folyamatos vásárlásra, elhitetve, hogy ez minden, amit az élet adhat, szerezd meg. Megszerezhetjük, birtokolhatjuk, de mégis üresnek és elégedetlennek érezhetjük magunkat. Azt gondoljuk, hogy valami újabb dolgot ismét vennünk kell, a jó érzés, ami ezzel együtt jár, igen hamar tova száll és helyébe ismét az üresség lép, a szegénység.
2011. nov. 9. 21:19
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Mit nevezünk szegénynek?

vannak anyagilag szegények, akiknek nincs sok pénzük

lelki szegények, akik nem foglalkoznak az emberi érzésekkel

szellemi szegények, akik pedig buták

2011. nov. 9. 21:29
 5/15 A kérdező kommentje:
Éppen úgy értette, hogy ha nincs gyereked, semmid sincs. A legszebb élményeidet a gyermekeid adják, ami által lelkileg gazdagabb leszel.
2011. nov. 9. 21:31
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem pedig lelkileg sokkal gazdagabb az az ember, aki a sok pénze által bejárta a világot, rengeteget olvas, többféle tanfolyamra eljár, mint olyasvalaki, aki kispénzű, végiggürizett munkanapja után már csak tévézni van energiája, és erénynek hiszi azt, hogy összehozott egy utódot, amire pedig még egy hörcsög is képes.
2011. nov. 10. 00:07
 7/15 anonim ***** válasza:
17%

Ez relatív, az én életem pl. pokol lenne gyerekkel. Jöhet a lepontozás, nem izgat, én azzal gazdagabb leszek, más meg szegényebb, hogy egy ilyenen felhúzza magát.

Szerintem sokkal szegényebb egy ember, ha tényleg nincs pénze, mert akkor lehet nincs hol laknia, az utcán élni nem hiszem, hogy álom lenne, még ha lenne is gyereke, télen fázni, halál veszély, éhezni, szerintem ez az igazi szegénység. Addig, amíg valaki nem bírja átlátni a világot, és csak apró dolgokban látja a szegénységet (pl. gyerek hiány), boldog lehet.

Amúgy még szegénynek tartom azokat, akik ennyire odáig vannak a gyerekekért, mert mást már nem is akarnak észrevenni az életben és borzalmasan általánosítanak, nem veszik észre, hogy mindenki más. Bár gondolom valahol provokálni is kellett a népet ezzel, de a gyerekesektől már megszoktuk.

2011. nov. 10. 08:05
 8/15 A kérdező kommentje:
Az utolsó két válaszadó teljesen meggyőzött arról, amit eddig is gondoltam a szegény emberekről...
2011. nov. 10. 09:12
 9/15 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező: te is minket, beszűkült látáskörű, kispénzű, tanulatlan ember vagy, akinek szürke az élete és a gyerek az egyetlen dolog, amire büszke lehet. Szomorú sors a tiéd.
2011. nov. 10. 14:10
 10/15 A kérdező kommentje:

Uhh, szeretnél olyan "kispénzű" lenni, mint mi :))) A mai világban elég sokan irigykednek ránk, amiért jól élünk, utazunk, lehetőségünk volt tanulni, és van egy egészséges, gyönyörű gyermekünk.

De nagyon tetszett, ahogy kiakadtál :))))))))))))) Jaj, de nagyon tetszett:)) Nem mondom, hogy keresem az ilyen helyzeteket, de ha akad hozzád hasonló szánalmas ember, és sikerül felbosszantanom, már jó napom van. Úgyhogy köszike :)

2011. nov. 10. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!