Mi lehet az oka annak hogy ami fiatalok nagy többsége ilyen amilyen?
sajnos, fiatalként én is ezt látom amit Te, kérdező...
(18Ldecsakténylegzárójelben)
Ugyanez volt mindig is, csak nyilván máshogy mutatkozott meg, más körülmények között. Pl. nyilván 150 éve egy kis faluban nem bálványozhattak országos hírű celebeket, mert még hírek sem jutottak el oda. Ellenben hányan tudják, hogy Petőfi Sándor gyakorlatilag a Pesti Divatlap celebjeként futott be rendkívül parasztos stílusával? Eleinte röhögtek rajta emberek, és csak később mutatkozott meg, hogy mennyire jó költő.
Ellenben a becsület, kötelesség tudat, megértés, együttérzés abszolút nem kor függőek. Ugyanúgy vannak s.zarházi idős emberek is, ahogy sz.arházi fiatalok is vannak. Én inkább úgy látom, a mai idős emberek többet adnak a becsületesség látszatára, függetlenül attól, hogy valóban becsületesek-e.
Aztán megint örökké jelen lévő dolog, hogy a gyerekek felnőttnek akarnak mutatkozni. Aztán mikor átlépik a 30-at, újra lennének inkább gyerekek :-)
Egyetértek abban, sokakra igaz amiket írsz, de ez nem függ az életkortól, az idősebbek között és középkorúak között is rengeteg ilyen van, a celeb bálványozás kivételével, sőt. Az idősebbek sokkal tisztességtelenebbek, lógós, hazug árulók tudnak lenni.
A celeb utánzás meg nem nagy bűn önmagában, de nem tudom honnan veszed, hogy az olyan jellemző lenne a fiatalokra, nem így van.
Azért ne essünk át a ló túloldalára. Az idősebbek között sincs több tiszteségtelenebb, mint a fiatalok között, ugyanis ez se nem életkor, se nem korszak függő. Ugyanannyi van köztük is.
Ami a celebeket illeti, egyébként éppen a középkorú, alacsony iskolázottságú korosztályban ismerik őket a legtöbben. Pl. egy átlag egyetemista nem is néz TV-t, ezért nem is nagyon tud a legtöbb celebről. A könnyűzenei kultúra pedig sokkal szerteágazóbb lett, anno mikor a Beatles volt a menő, arányaiban sokkal többen hallgatták, mint most bármi mást most, Én például elsősorban folk metált hallgatok, van olyan haverom, aki underground rapet, van olyan is, aki altert, van aki black metált, meg van aki valami elképesztően monoton elektronikus zenét. Talán olyan 20-30%-a a fiataloknak, akik a mainstream popot hallgat, megkockáztatom anno a Beatles korában legalább 60% hallgatott Beatlest, de eleve sokkal korlátozottabb volt azon zenék aránya, ami eljuthatott az emberekhez. Most nem csak TV meg rádió van, hanem internet is, ahol olyan zene után kereshetek, amilyet csak akarok.
Mindezt azért mondom a zenéről, mert érdekes módon napjaink celeb "zenészei" miatt hőbörög mindenki, hogy agyon vannak bálványozva, holott többségükről nem is hallottam volna, ha valaki nem szidja akár ismerőseim közül, akár netes fórumokon. A Tokio Hotelről és Lady Gagáról is úgy hallottam először, hogy valaki szidta. Pont olyan világon kesergők, mint a kérdező. De elmondom a receptet, ez a vicc talán rávilágít:
Kisfiú cukrot majszol az utcán, odaszól neki egy néni:
- Kisfiam, hát mi lesz a fogaiddal így, ha állandóan cukrot rágcsálsz?
- Az én nagypapám 90 évet élt, és sosem volt egy lyukas foga sem.
- De ő biztos nem rágcsált annyi cukorkát.
- Nem, ő a saját dolgával foglalkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!