Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha lekésem az...

Mit tehetek, ha lekésem az utolsó buszomat és nincs semmi pénzem, mobilon sem?

Figyelt kérdés

Volt hogy hazasétáltam, de ez éjjel sötétben több órás sétát jelent, nem mindig vagyok képes rá.

Volt hogy bementem egy kocsmába és ott voltam reggelig, itt az ébren maradás volt nagyon nehéz.

Más mit csinál ilyen esetben?

2011. okt. 26. 11:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
én mindig úgy intézem hogy ne késsem le, és még nem is késtem le soha, ennyi.
2011. okt. 26. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem megyek el otthonról pénz és mobil nélkül.
2011. okt. 26. 11:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Inkább indulj el korábban a buszra és várj rá 10 percet minthogy lekésd. Ennyi. Esetleg vonat? És tarts annyi pénzt magadnál, hogy abból bármikor vehess esetleg vonatjegyet. Mondjuk azon csodálkozom, hogy nincs telód, a mai világban mindenkinek van. Már ovodásoknál meg kisiskolásoknál is láttam.
2011. okt. 26. 11:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Még soha nem késtem le, de ha megtörténne, és ez a szitu, akkor keresnék valami legalább kicsit bizalomgerjesztő egyént, mondjuk egy huszonéves lányt, és megpróbálnám kölcsönkérni a telefonját egy hívás erejéig. Felajánlanám, hogy addig legyen nála az enyém, és hogy kifizetem a hívés díját, ha megjött értem az, akit hívtam. Mondjuk alapból nem indulok úgy el sehova, hogy nincs nálam bankkártya és problem solved.
2011. okt. 26. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:

Honnan indultál, mikor lekésted?Megoldható lenne esetleg, hogy el se indulj, ha tudod, hogy valószínűleg le fogod késni?

Például, én dolgoztam oviban, tegyük fel, hogy olyan soká maradok bent, hogy félő, lekésném az utolsó buszt.Ha elmondtam volna a munkahelyen ezt az aggodalmam, szerintem megengedték volna, hogy bent maradjak az oviban éjszakára.Bár az biztos, besz@rtam volna reggelig egyedül abban a nagy épületben.Vagy régebben kórházban is dolgoztam ott is maradhattam volna munka után ilyen esetben, volt pihenő helységünk.Tehát ilyen helyen nem maradhatnál?Esetleg , ha tudod, hogy lefogod késni és szólsz ismerősnek, talán megengedi, hogy nála töltsd az éjszakát.

2011. okt. 26. 11:45
 6/16 anonim ***** válasza:

Na én pont ezek miatt célzom be mindig az utolsó ELŐTTI buszt, mert ha azt le is késném, az utolsót tuti elérem.

Egyébként attól is függ, honnan sétálsz, ha ismerőstől, rokontól, akkor meg kell kérni, hadd alhass ott. Ha munkahelyről, akkor szintén. Én csak előzetesen kérdeztem a főnököm, hogy ha úgy alakulna, hogy este nem tudok hazamenni, akkor alhatok-e benn, és "természetesen" volt a válasz. De szerencsére egyszer sem kellett benn aludnom, még amikor lekéstem a megcélzott utolsó előtti buszt sem, mert volt utolsó :)

2011. okt. 26. 11:48
 7/16 anonim ***** válasza:

Stoppolni próbáltál már??

Én is jártam így 7 Km-re lakom a várostól és felvettek.

2011. okt. 26. 11:56
 8/16 anonim ***** válasza:
Menj biciklivel.
2011. okt. 26. 12:02
 9/16 anonim ***** válasza:
Én még sosem jártam így, még pedig 2 okból: 1 mindig van nálam mobil 2. mindig van nálam annyi pénz, ha esetleg bajba kerülök, de legyen gond. Azt a pénzt nem kellett még használnom. Plusz időben elindulok a buszomra.
2011. okt. 26. 12:09
 10/16 A kérdező kommentje:

Engem nem szoktak éjszaka felvenni soha. Igaz félnék is beülni egy idegen mellé...

Amúgy este 8kor végzek suliban, emiatt szoktam lekésni a buszt. Mármint elvileg elérném, de gyakorlatilag meg nem mindig sikerül.

Az a baj hogy van hogy hiába telefonálok haza is, nem mindig jönnek el értem... nincs kedvük/drága a benzin/épp dvdznek és hasonló dumákkal. Ilyenkor meg végképp nem tudom mit tehetek. Sz*r helyzet mindenképp.

2011. okt. 26. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!