Szerintetek a jövőben el fognak tűnni a falvak és csak a városok maradnak?
Figyelt kérdés
Egyre nő a világban az urbanizáció és már a világ több, mint fele városokban él. Aztán olvastam olyat is, hogy többé a terményeket nem a földeken termesztenék, hanem vertikális farmokban a városban, ahol hidropónikusan növesztenék tápoldatban, peszticidek és gombaölök nélkül, tehát egészségesebb nővényt ehetnénk. Szóval a mai társadalmi és gazdasági folyamatok ezeket a feltevéseket megalapozzák? Ti, hogy képzelnétek el egy ilyen világot? Jó-e ez nekünk vagy sem? Ti hogyan látjátok?2011. okt. 23. 20:42
1/33 anonim válasza:
nálunk sokan költöznek város melletti falvakba a friss levegő, csendesebb környék, olcsóbb telekárak miatt.
2/33 anonim válasza:
A növények természetes táptalaj a föld. Mesterséges táptalajon aligha lennének egészségesebbek a növények.
De egyre több ember van,aki menekül a városokból. Nem csak nálunk,de más országokban is.
3/33 A kérdező kommentje:
"A növények természetes táptalaj a föld. Mesterséges táptalajon aligha lennének egészségesebbek a növények."
A hidropónika működő eljárás! Inkább eszem olyat, mint televegyszerezett termőföldit...
2011. okt. 23. 20:54
4/33 anonim válasza:
Nem. Sőt egyre inkább affelé tendálódik a világ, hogy aki csak teheti menekül a városokból a rákkeltő levegő a zajártalom a stressz és az élhetetlen körülmények elől.
5/33 anonim válasza:
"A hidropónika működő eljárás! Inkább eszem olyat, mint televegyszerezett termőföldit.."
Egyél sok műanyagot gyermekem, attól leszel egészséges.
6/33 anonim válasza:
Én egy jövőkutató írásában olvastam, hogy 30 év múlva a nagy metropolisok részekre szakadnak mert már nem tudják eltartani az embereket, és a városok és a falvak között is csökken a különbség.
7/33 anonim válasza:
Az én falumban 20 éve ezren sem laktak, most 1400 körül tartunk. Ez kb 50%-os növekedés. Budapest népessége ezalatt közel 30%-kal csökkent. Miről beszélünk?
8/33 anonim válasza:
Én személy szerint jobban szeretek egy kis faluban élni. Nyugodt, csendes, tiszta levegő... Nekem ez megér annyit ,hogy ha valami olyan dolgom van ami csak a nagyvárosba elérhető akkor fél órát vezetnem kell érte. Persze elismerem ,hogy kocsi nélkül tényleg komplikáltabb lenne a dolog. Meg hát embere válogatja van olyan ember aki direkt a nagy városi nyüzsgést szereti. Kinek a pap kinek a papné:)
9/33 anonim válasza:
De most komolyan, mért várjátok egy hidropóni zabálótól, hogy a faluban érezze jól magát? :D
10/33 anonim válasza:
emberek. a "város melletti falu" nem igazán falu, az agglomerációs település. megnézném én, hányan laknátok olyan faluban, ahonnan másfél óra a megyeszékhely. az olyanoknak tényleg nincs nagy jövőjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!