Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket is megsírat ez a videó?

Titeket is megsírat ez a videó?

Figyelt kérdés

Hihetetlen, hogy léteznek ilyen kegyetlen emberek :(((

http://www.youtube.com/watch?v=KC1irbmoe78

2011. okt. 20. 20:14
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
51%

22:05

"Azt eddig is tudtam, hogy a kínaiak enyhén szólva kemények egymással / az állatokkal is /, de hogy ennyire?!"

Ez kulturális különbség. Az európai emberbe bele van nevelve, hogy bizonyos mértékig minden emberhez köze van, együtt kell éreznie minden emberrel. A legtöbb európai sajnál egy szenvedő embert. Újabb találmány Európában, hogy az állatokkal is együtt kell érezni bizonyos fokig.

Kínában máshogy van, náluk nincs igazán humanizmus. A másik emberben ők nem látják "az ember"-t, náluk ugyanis nincs emberiség, hanem csak a családjuk létezik. A családtagokkal éreznek együtt, a családon kívül ez nem igazán működik. Ugyanúgy, ahogy sok más nem európai népnél is csak a család vagy a törzs számít, azon kívül nem számítanak "embernek" az emberek.

2011. okt. 20. 23:51
 32/32 anonim ***** válasza:

22:05-ös vagyok.

Előző: olvastam-hallottam érdekes dolgokat a távol-keleti népek mentalitásáról és amiket leírtál, az mind igaz: teljesen más kultúra, életfelfogás, mint a mienk, ezért nehéz is egy európainak megszokni az ottani életet, ha netán oda költözik. Meg alapból kollektív társadalmak, az egyén nem sokat számít. De ez az eset az elgázolt kislánykával még tőlük is sok/k/ volt számomra...

Egyébként, furcsa, de már Kínában is készül állatvédelmi törvény, állítólag.

2011. okt. 21. 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!