Van valami normális, mondanivalóval is rendelkező anime, amiben nem csak gyilkolás és világmegmentés megy?
Nem vagyok valami nagy rajongó, rühellem a >.< fejű kolbászkarjuk fel-le rángató figurákat, amik idétlenül ordítoznak.
De azért a Death Note-ot, az Air-t, a Vampire Knight-ot, a Full Metal Alchemist/BH-ot, Sámánkirályt megnéztem, mert legalább valami újat is mutattak, és nem csak a vér fröcsögött.
A Narutót, Bleach-et és a hozzá hasonlóakat sose szerettem, a Chrno Crusade-et és a Dir en Grey-t kezdtem el nézni még régebben, de pár részig jutottam csak.
Tudna valaki mondani valami jót?
Gallery Fake. Ez egy olyan műkereskedőről szól, aki egy hamis művekkel teli képtárat vezet. De ez csak a felszín. A háttérben a feketepiacon milliókat érő műkincsek cserélnek gazdát. Az egyik szépművészeti múzeum vezetője, Nakamura asszony ezt nem nézi jó szemmel, és mindenképp le akarja buktatni valamelyik piszkos ügyletével.
Nagyon jó ismeretterjesztő sorozat. Festőkről, művészekről tudhatunk meg érdekes dolgokat (Pl. Van Gogh, Michelangelo meg hasonlók), és olyan érdekességeket, hogy milyen nehézségekkel jár egy freskó elkészítése, hogy zajlik egy árverés, hogy történik egy restaurálás stb. Mindez megfűszerezve humorral és egy kis szerelemmel.
Nekem nagyon tetszett, egyáltalán nincs benne fantasy elem, nem az a "tipikus" anime. Amikor először láttam még nem néztem egyáltalán animéket, csak véletlenül ragadtam ott a tévécsatornán. Miközben néztem, azon gondolkoztam, hogy "b*sszus, milyen érdekes! Miért nem adják ki filmben? Biztos többen megnéznék."
Szóval nagyon tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!