Miért öltöznek kihívóan a magyar nők? (többségük). /www.hajdupress.hu/? Cikk=911
Voltam nyáron külföldön, és feltűnt, hogy jóval szolidabban öltöznek, mint a magyar nők. Mi lehet ennek az oka? Az is feltűnt, hogy ha megnézem őket ( nem bunkó módon, nem annyira feltűnően), akkor sértődött fejet vágnak. Akkor kinek akarják mutogatni magukat, a jóképű férfiaknak? Vagy maguknak?
Értelmes válaszokat várok, és akik nem tudják értelmezni a kérdést, ne írjanak, köszönöm.
Nem igazán a kérdésedre válaszolok, de külföldön élek, és az idén augsuztusban voltan hosszabb idö után Magyarországon látogatóban.
Nekem is ez volt az egyik dolog, ami feltünt, hogy a nök jó része kimondottan utcalány módon öltözik: nagyon-mini szoknya, köldökig kivágott felsörész, borzasztó sminkek - és
már egész fiatal lányok is igy néznek ki. Ezen kivül a legtöbbnek az alakja nem engedné meg ezt, mert formátlanok.
A másik feltünö dolog, hogy sokkal több alaktalanra hizott, hurkaforma embert láttam, mint bármelyik külföldi országban. Ott is vannak kövérek, de ott az a ritka, Magyarországon meg formás nöt jóformán nem is lehet látni. (De annyi betegesre fogyott tinit sem lát máshol az embert, és nem tudom, ezeknek a szülei miért nem tesznek valamit a gyerekükért)
Részben azért,mert ezt tartják divatosnak,és ezzel jelzik,hogy van erre pénzük.
A háború előtt és még utána is sokáig a nők (de a férfiak) ruhatára is így alakult: volt otthoni ruha,utcára való hétköznapi ruha,és elegánsabb vasárnapi ruha. A ruháikat évekig is hordták. Ennek főként anyagi oka is volt.
Később az életszínvonal emelkedésével megengedhették maguknak,hogy egyre több és divatosabb holmikat vegyenek.
A 60-as évek végére már egyre többen követték a divatot,sőt,rájöttek,hogy felesleges külön ruha vasárnapra. Legfeljebb alkalmi ruhára volt szükség.
Az újságokban,rádióban azt hallották,hogy a magyar nők különösen jól öltözöttek. Ennek a "hírnek" megakartak felelni. Így a kelleténél nagyobb hangsúlyt kapott az öltözködés. Emlékszem,hogy a 70-80-as években sokan megszólták az ide látogató külföldieket,hogy mennyire lazán öltözködnek,annak ellenére,hogy megengedhetnék maguknak a drága,divatos cuccokat.
Ez a felfogás mára is megmaradt. A nyugati országokban helyén kezelik ezt a témát.
"kint van a hatalmas bendő"
ezen meghaltam xDDD
Ez egy korszak, ami az egesz vilagot erinti, mivel soha nem volt jellemzo, hogy ennyire hobortosan kovessek a divatot, mivel ezt lehet tapasztalni. A legujabb divat, a legujabb marka stb.
Ez minden orszagban megtalalhato. A tulsuly szinten, sot mo-on kevesebb, mint mas orszagokban. Aki ezt nem igy latja, az csak atutazoban jart kulfoldon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!