Ki a világon a leghíresebb magyar?
Figyelt kérdés
Én Puskás Ferenc, Liszt Ferenc és Lugosi Béla között vacilálok (talán Puskás javára). Szerintetek ki? Esetleg valaki más?2011. okt. 23. 22:27
2/50 anonim válasza:
Lovász László, Erdős Pál, Teller Ede, Szilárd Leó, Puskás Ferenc, Lugosi Béla, Gábor Zsazsa, Charles Simonyi, Neumann János stb.
4/50 anonim válasza:
Gyerekek (második és harmadik), a kérdező a leghíresebb MAGYARRA kíváncsi.
Szerintem Liszt Ferenc. Most Amerika szerte koncerteket tartanak születése 200. évfordulója alkalmából.
5/50 anonim válasza:
"Gyerekek (második és harmadik), a kérdező a leghíresebb MAGYARRA kíváncsi. "
ezt nem egészen értem, hogy mire vonatkozott, főleg, hogy az eddig felsoroltak közül (Simonyit leszámítva) pont az általad említett Liszt az, akinél a nemzetiség valamelyest vitás dolog (ugye magyarul se tudott annyira)..
Amúgy nem lennék meglepve, ha Ciccolina futna be valahova az első helyekre, de mindenképp elől lesz ismertséget tekintve
6/50 anonim válasza:
Még mindig Puskás.Afrikában nem ismerik Liszt Ferencet,de Puskás Öcsit ott is.
7/50 anonim válasza:
Liszt Ferenc nemis tudott magyarul soha. Annyi, hogy az Osztrák-Magyar-monarchiában született, közel Sopronhoz egy osztrák faluban.
8/50 anonim válasza:
Liszt Ferenc maga is kijelentette, hogy magyar. Persze erre a szlovákok és még jó páran visszavezették, hogy ő azt mondta, hogy ,,magyarországi", így ezért nem magyar, hanem szlovák vagy Isten tudja még mi. Magyar volt.
9/50 anonim válasza:
már nem azért de az a leghíresebb magyar akit MINDEN magyar ismer..és az PETŐFI!
10/50 anonim válasza:
amúgy Liszt tényleg magyarnak vallotta magát és a gyerekeit is magyar állampolgárságúnak könyveltette el! most tanultuk a suliba! jjja és Doborjánon született ami tényleg soztrák falu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!