Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a világon a leghíresebb...

Ki a világon a leghíresebb magyar?

Figyelt kérdés
Én Puskás Ferenc, Liszt Ferenc és Lugosi Béla között vacilálok (talán Puskás javára). Szerintetek ki? Esetleg valaki más?
2011. okt. 23. 22:27
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
47%

Liszt Ferencet mindenki visszavezette hogy az övé, inkább európainak mondanám csak.

Teller Ede, Szilárd Leó, Charles Simonyi, Neumann János

pedig zsidók voltak.

2011. okt. 23. 23:37
 12/50 anonim ***** válasza:
60%
Petőfi Sándor se volt magyar, apja szerb volt, anyja szlovák
2011. okt. 23. 23:39
 13/50 anonim ***** válasza:
83%

23:37, 23:39

Ez az, hogy mindenki vezetgette, de azt nem vette figyelembe senki, hogy ő maga mit gondolt. Ő azt mondta, hogy magyar. Ez a halála utáni jó pár évben nem is volt vita tárgya.

Petőfi pedig magyar volt. Annak is vallotta magát, és a magyarságért élt, s halt. Nem vérben mérendő elsősorban a magyarság. Hiszen olyan nincs is, hogy tipikus magyar. Cselekedeteket kell nézni. Aki tesz a hazáért (pl.: felnevel egy gyermeket, harcol a népe szabadságáért stb.), ápolja és szereti azt, az magyar. Viszont ez nagyon le van egyszerűsítve így.

2011. okt. 23. 23:44
 14/50 anonim ***** válasza:
69%
Mindenki magyar,aki magyarnak vallja magát,de nem ez volt a kérdés.Petőfi Kínában meglepően népszerű,mégis Puskás volt az,aki játékán keresztül tömegekkel meg tudta ismertetni,hogy van egy kicsi ország,melynek neve Magyarország.Ő a legismertebb magyar.
2011. okt. 23. 23:54
 15/50 anonim ***** válasza:
11%

,,Mindenki magyar,aki magyarnak vallja magát."

Ez így önmagában marhaság. Azért tenni is kell, hogy valaki magyar legyen. Szépen is néznénk ki, ha minden jöttment magyar lehetne.

Mellesleg igazad van, nem ez volt a kérdés.

2011. okt. 24. 00:00
 16/50 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem is magát az embert, de a nevüket tuti nagyon sokan ismerik, bőven többen, mint Puskásét: Rubik Ernő és Bíró László
2011. okt. 24. 00:01
 17/50 anonim ***** válasza:
63%

",,Mindenki magyar,aki magyarnak vallja magát."

Ez így önmagában marhaság. Azért tenni is kell, hogy valaki magyar legyen. Szépen is néznénk ki, ha minden jöttment magyar lehetne. "

ilyenkor mindig felmerül bennem , hogy azok, akik ilyenekkel jönnek, ő maguk mennyit is tettek le az asztalra, hogy ők már magyarok lehetnek, nem pedig "jöttmentek"... Főleg másokkal szemben, akiket meg "jöttmentnek" titulálnak....

2011. okt. 24. 00:04
 18/50 anonim ***** válasza:
50%

00:04

Az ilyenek általában becsületesen dolgozó illetve tanuló emberek, akik szeretik a hazájukat, és ha kell harcolnak érte. Környezettudatos életet élnek, és családot alapítanak. Ha valamiben tehetségesek, akkor igyekszenek minél többre vinni, jobbá tenni a világot és öregbíteni hazánk jó hírnevét.

Ne haragudj, hogy megbántottalak azzal, hogy nem nevezek minden jöttmentet vagy bűnöző élősködőt magyarnak. Ezt ki kell érdemelni. Jómagam is azon vagyok, hogy jobbá tegyem ezt az országot, ezt a népet. Művelem magam, edzem a testem, és igyekszem úgy alakítani az életem, hogy legalább 2-3 gyermeket felnevelhessek. Ezzel gátolva népünk egyre gyorsabb fogyatkozását.

2011. okt. 24. 00:23
 19/50 hollófernyiges ***** válasza:
41%

"Művelem magam, edzem a testem, és igyekszem úgy alakítani az életem, hogy legalább 2-3 gyermeket felnevelhessek."

Szóval aki nem edzi a testét és nem nevel fel 2-3 gyereket az nem számít magyarnak?

De hogy a kérdésre is válaszoljak én Báthory Erzsébetre, esetleg Rita Faltoyanóra tippelnék :)

2011. okt. 24. 08:00
 20/50 /Anita_'94/ ***** válasza:
48%

Szerintem egyértelműen Puskás Ferenc.

Meg talán Michelle Wild :D

2011. okt. 24. 08:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!